Nettavisens oddseksperter tror på gull til både Therese Johaug og Marit Bjørgen under VM i Falun, som starter torsdag 19. februar.
Nettavisens oddseksperter tror på gull til både Therese Johaug og Marit Bjørgen under VM i Falun, som starter torsdag 19. februar. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tipsene som gjør VM til en oddsfest

Nettavisens oddseksperter går for gull i Falun.

Kommersielt

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er  aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag.

Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Norsk Tipping har allerede satt opp flere VM-spill på Langoddsen. Klikk på fanen "Øvrige" for å få oversikt.

Halvparten av gullet til Norge?
Soleng Skinstad  vil sammen med Sportspill-sjef Kurt Leirvåg servere daglige tips til ski-VM og ha tips til samtlige medaljeøvelser. Leirvåg hadde for øvrig solide 101,3 prosent tilbakebetaling på sine tips under de olympiske vinterlekene i Sotsji i fjor.

- Det kan bli et strålende mesterskap for Norge, og det er gode sjanser for at Norge tar minst halvparten av de totalt 21 gullene som skal deles ut. Det er også svært gledelig at meget dyktige og svært påleste Petter Soleng Skinstad er med på ekspertlaget, sier en entusiastisk Leirvåg.

- Vi gleder oss til å servere så gode analyser og vurderinger som mulig til mesterskapet, fortsetter Sportpsill-sjefen.

Saken fortsetter under bildet.

Petter Soleng Skinstad (bildet) og Sportspill-sjef Kurt Leirvåg serverer Nettavisens lesere oddstips hver dag under VM i Falun.


Totalt er det 21 medaljeøvelser som skal avvikles i Falun. 12 av dem er i langrenn, 4 i kombinert, mens 5 er i hopp.

Klikk på denne lenken for å se hele VM-programmet.

Vurderinger før mesterskapet
Her er Leirvåg og Soleng Skinstads anbefalinger på spillene som allerede er satt på Norsk Tippings oddsprogram:

På forhånd er det uten tvil i langrenn de norske gullsjansene er best, og Norge stiller med gullfavoritter i samtlige tolv øvelser. På kombinertsiden er det mer uvisst, men både Jørgen Graabak, Mikko Kokslien og Magnus Moan kan vinne gull på en optimal dag. I kombinert skal det også avvikles lagøvelser, og her er Norge definitivt en av favorittene.

Når det gjelder hopp, er vi mer usikre på de norske gullsjansene. Anders Fannemel er trolig hopperen som må gjøre det, men formsterke Severin Freund kan bli den store VM-helten. Sammen med sterke østerrikkere som ikke var med i Vikersund i helgen og polske Kamil Stoch som heller ikke var med i Vikersund, blir det tøft for nordmennene å ta gull i hoppbakken. 

Værforholdene er selvfølgelig en svært viktig faktor i et ski-VM.

Klikk på denne lenken under for å se YRs tidagersprognose for Falun

Onsdag formiddag har Norsk Tipping lagt ut en del forhåndsspill til VM, som omhandler Marit Bjørgen (6 ulike spill), Therese Johaug (4 ulike spill), Petter Northug (6 ulike spill) og Martin Johnsrud Sundby (4 ulike spill). I tillegg er det satt opp odds på om Norge tar 10 eller flere langrennsgull (12 langrennsøvelser totalt).

Av disse totalt 21 spillene er det fleste uniteressante på forhånd, men to spill kan prøves og det er Marit og Therese vi da konsentrerer oss om.

Vinner Marit gull i skiathlon? Ja 1,50

Denne øvelsen går allerede førstkommende lørdag og skal gås over 15 km med skibytte. Første del (7,5 km) går i klassisk stil, mens den andre halvdelen går i fristil.

Marit Bjørgen er svært god på denne øvelsen, og det er samtidig tidlig i mesterskapet. Marit vil garantert ta seg av en eventuell spurt (dersom Johaug, Weng eller Kalla henger på) og 1,50 i odds på det som trolig er den aller beste øvelsen for Marit er ok odds.

Vinner Therese Johaug gull på 3-mila? Ja 2,20
Til tross for at Therese Johaug verken i Tour de Ski eller i rennene etter nyttår, har vist den samme formidable formen som hun viste før jul, må 3-mila være Thereses aller beste gullsjanse i VM (ved siden av jentestafetten da).

Tremila går først neste lørdag og det er ikke urimelig å anta at Marit Bjørgen kan være litt sliten etter et meget hektisk program i mesterskapet. Therese kommer ikke til å noen av sprintøvelsene, og derfor kan det være fordel Therese her. 2,20 i odd på at Therese tar gull på 3-mila kan testes som et langtidsspill.