Tiril Eckhoff har vist flotte takter i innledningen av årets sesong. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
Tiril Eckhoff har vist flotte takter i innledningen av årets sesong. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Foto: Christine Olsson (NTB scanpix)

Tiril kan bli VM-dronning

Tiril Eckhoff viste gryende storform i Østersund sist uke. Fredag er hun på palljakt i Hochfilzen.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Håndball-VM:
Norge altfor store favoritter
Skiskyting menn: Ole Einar duger i massevis
Oddstips 1: Lite bedring uten Moyes
Oddstips 2: Forest i sprek fredagsdobbel
Oddslangskudd: Caen blir ikke tatt seriøst
TV-kampene: Slik ser du helgens fotballkamper
V65 Solvalla: Vi jakter nye fremganger på Solvalla
V65 Jarlsberg: Høitomts nykommer vinner direkte?

En strålende oddsfredag står foran oss, der Norges "skjebnekamp" mot Spania er det store høydepunktet her hjemme. Utover det er skiskyting sprint for både menn og kvinner i Hochfilzen og det er et bra utvalg med fotballkamper til fredag å være.

Tiril Eckhoff - Gabriela Soukalova H 1,80 (spillestopp kl 11.25)
Til tross for en svak jaktstart i Østersund for Tiril Eckhoff (fem strafferunder) så er det ingen tvil om at Tiril er på et bra nivå nå. I sporet har hun virkelig fått opp dampen, og selv om hun var 40 sekunder bak Gabriela Soukalova på sprinten i Østersund forrige helg, og kun hadde en strafferunde mer, så hadde det veldig mye med værforholdene å gjøre. Tiril er veldig god på sprint, og vil garantert tåle en strafferunde mer enn Soukalova i dag. Tiril ble nummer tre på denne øvelsen i Hochfilzen sist vinter, og to skytinger er også en fordel Tiril nå, all den tid hun er litt variabel på standplass. 1,80 på at Tiril er foran Gabriela Soukalova i mål i dag, er klart spillbart.

Dorothea Wierer - Veronika Vitkova H 1,60
Norgeskjenningen og norgesvennen Dorothea Wierer hadde vært syk i forkant av Østersund-løpene og gikk derfor et svakt langrenn når hun likevel vant 15-kilometeren. Forbedret seg litt langrennsmessig til sprinten, men to bom sendte henne ned på 20. plass. På den påfølgende jaktstarten om søndagen, var det bra fart i sporet og Wierer ble nummer to, kun slått av Kaisa Mäkärainen. Wierer er med andre ord i form.

Formen er betydelig mer usikker på tsjekkiske Veronika Vitkova. To tilleggsminutter på 15-kilometeren i Østersund sist torsdag, resulterte i 7. plass, 1,24 bak Wierer som vant og skjøt feilfritt. To bom også på sprintdistansen lørdag ga 14. plass, ca 12 sekunder foran Wierer som også hadde to bom , og altså endte på 20. plass. På den påfølgende jaktstarten søndag fikk Vitkova en bom, men var likevel over minuttet bak Wierer i mål som også hadde en bom. I det løpet var det altså en betydelig bedre fart på Wierer i sporet.

Wierer skyter raskest av alle, har bra fart i sporet og normalt så slår hun Vitkova i dagens øvelse. 1,60 på at formsterke Wierer innfrir i denne duellen, er klart godkjent og kombineres med duellseier til Tiril Eckhoff. Det gir oss en dobbelodds på 2,88.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør