KJEMPETAP: Arsenal ble smadret av Southampton med 4-0 på Boxing Day.
KJEMPETAP: Arsenal ble smadret av Southampton med 4-0 på Boxing Day. Foto: Justin Tallis (Afp)

Tittelsnakket går til hodet på Arsenal

Med en gang ordet tittel ble nevnt, ble Arsenal smadret 4-0 av Southampton. Det er god odds på ny nedtur.

Kommersielt

Det ble strålende treff på et av søndagens to oddstips, da NHL-dobbelen til deilige 3,71 i odds suste inn.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel 1:
Chelsea sender van Gaal nærmere stupet
Oddssingel 2: Tottenham er ikke uovervinnerlige
Oddsdobbel: Grufulle Bolton nærmer seg stupet 
Tippekupongen: Stoler ikke på United

TV-oversikt: Slik ser du fotball i romjula

Det er et virkelig glitrende langoddsprogram om du liker engelsk fotball. Fjerde juledag er det nemlig stappfullt med deilige kamper fra hele England, og fra alle nivåer.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 18.25.
Arsenal - Bournemouth, B 6,95.

Med en gang tittelsnakket begynte for Arsenal, kollapset de. 4-0 for Southampton var virkelig et stygt resultat, heldigvis tapte også Leicester. Og St. Mary's er tradisjonelt en vanskelig stadion å besøke.

Det er ikke uvanlig at snakk om store titler og ære påvirker lagene i fokus. Som TV 2s Petter Myhre elsker å påpeke, det er først da man virkelig begynner å tenke konsekvenser. Før tapet for Southampton hadde de imidlertid fem seire og én uavgjort de siste seks i alle turneringer.

Det er imidlertid godt mulig at Arsenal begynner å merke litt slitasje, med mange viktige spillere ute og tøft kampprogram. Slitasje og tretthet er nok noe man har ventet litt på i Arsenal-leiren.

Hjemmelaget har solide 5-2-1 på the Emirates denne sesongen. Tapet kom for West Ham i åpningskampen, med uavgjort mot Liverpool og Tottenham. De har også en solid evne til å reise seg etter tap, så det er nok et fullkonsentrert Arsenal vi får se i kveld.

Hjemmelaget har en aldri så liten midtbanekrise. Jack Wilshere, Francis Coquelin, Tomas Rosicky og Alexis Sanchez er alle ute, det samme er spissen Danny Welbeck.

Formsterkt Bournemouth
Bournemouth virker på sin side mer energirike enn på svært lenge, de har nå elleve poeng de siste fem kampene i Premier League og en svært god spillemessig periode bak seg. Boxing Day endte målløs hjemme mot Crystal Palace, et resultat de nok er fornøyde med.

Gjestene har levert noen gode kamper rent spillemessig mot topplagene denne sesongen, og har også slått Chelsea og Manchester United de siste ukene. Det virker som om laget endelig har klart å tilpasse seg Premier League og de kommer til kampen stinne av selvtillit, vel vitende om at de kan slå hvem som helst hvor som helst.

3-1-5 er en godkjent bortestatistikk for Bournemouth. Gjestene må klare seg uten Joshua King, Callum Wilson, Christian Atsu, Lee Tomlin, Tyrone Mings, Tommy Elphick og Max Gradel, de siste seks har de imidlertid vært uten i praksis hele sesongen.

Jeg anbefaler på ingen måte å sette hus og bil på B i denne, men en liten innsats kan det absolutt være verdt. Arsenal var fryktelig tafatte borte mot Southampton, mens Bournemouth flyter på en sky av selvtillit. Og oddsen på 6,95 er jo virkelig spennende!

Klikk her for å levere dagens langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør