Foto: hesteguiden.com

To soleklare på Momarken

Våre to bankere har helt optimale forutsetninger og seierssjansene bør være svært gode.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

I en lettløst rebus var vi aldri inne på tanken å gardere megafavoritten 6 Lill Adolf. Den tøffe Western Winner-sønnen kunne ikke gjøre seg helt gjeldende fra er iskaldt tolvtespor i V75`en nå på lørdag, men forut for det gjorde seiersmaskinen til Per Oleg Midtfjeld stronge innsatser hele veien. Dagens konkurrenter spiser den slitesterke 9-åringen til frokost, og vår hovedbanker for dagen må være syk for dagen for å tape V5-finalen.

Fullt så sikre er vi ikke på vår andre banker for dagen, men at det dreier seg om en topp vinnersjanse for 9 Horni Tyr i den fjerde avdelingen er vi ikke det minste i tvil om. Friggbest-sønnen har utviklet seg voldsomt på slutten, og innsatsen til fjerde på flotte 27.3 i et V75-løp sist var av den solide sorten. 9-åringen står helt perfekt inne i løpet, og i et ellers vidåpent oppgjør satser vi på at Stordal-traveren gjentar bedriften fra sist han gjestet mysenovalen.

To hester gjør opp
I V5-3 faller naturlig nok stort sett alle kryssene på duoen 8 Mr. Brown og 9 Durango Kid og vi blir nærmest sjokkert dersom vinneren ikke er å finne blant favorittduoen. Førstnevnte har virkelig funnet stilen etter noen innsatser klart under pari i regi Cato Antonsen, og dagens lange distanse beviste Smok`n Lantern-sønnen at han takler til fulle ved sin flotte seier på 18.3 sist. En tøff nøtt å knekke kan dog sistnevnte bli, og Alv Richcrop-sønnen som har hatt en formidabel utvikling i regi Kristian Bjørnerød krysses på alle bonger.

Oversiktlig
Også i de to resterende avdelingene føler vi at vinnerkandidatene er relativt få, og vi går naturlig nok for samlebonger på samtlige forslag.

I V5-innledningen står unektelig 2 Yelga Boko fint til, og dersom den litt variable Pearsall Hanover-datteren viser seg frem fra sin beste side er trolig vinneren nevnt. Duoen 8 Cassiopeia Laday og 9 Re Debora gikk begge klart godkjent etter meget lang pause i sine siste starter, og begge kan forventes kraftig forbedret til dagens dyst. I rivende utvikling er 3 Secret Dream, og fra en flott utgangsposisjon må Dream Vacation-datteren som feilet vekk en fremskutt plassering i V75`en sist krysses tidlig.

En meget spennende start i V5-2 gjør 4 Stjerne Ask etter en mindre pause, og 4-åringen som viste flotte takter i til dels tøffe omgivelser på slutten av fjoråret kan være en frekk banker. Tøffest i mot blir trolig en formtoppet 3 Frøen Balder i en feilfri utgave, og 1 Spang Tina må regnes som en outsider dersom det løser seg fra et litt sjanseartet innerspor.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 900 kroner.

Samtlige forslag er samlebonger der vi akter å ta V5`n 15, 20 og 30 ganger.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus