*Nettavisen* Sportspill.

Tøff bortekamp for Henning Hauger

Henning Hauger og Elfsborg har reist til Nord-Portugal for å spille mot Rio Ave i den avgjørende Europa League-playoffen. Foto: Nils Petter Nilsson / Tt (NTB scanpix)

Et svekket Elfsborg skal få slite med å ta seg videre til Europa League-gruppespillet.

28.08.14 13:29

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1:
Berg får plaster på såret
V65 Täby: Petersen vinner med alt
V5 Bjerke: Alle gode ting er tre
V64 Boden: Kjempejackpot i kveld


Etter fullklaff på begge tipsene mandag og helbom tirsdag, var det gledelig at spillforslagene på ny gikk inn onsdag. Malmö innfridde med 3-0 hjemme mot Salzburg og ga spillerne som fulgte vårt langskudd, en flott gevinst til 5 i odds.

I tillegg klarte Ludogorets å prikke inn 1-0 mot Steaua helt på tampen, slik at det også ble treff på singeltipset til 2,05 i odds. Dermed viser undertegnedes årsregnskap for 159 ordinære oddstips en tilbakebetalingsprosent på 105.

Det ble for øvrig treff på de fem første kampene på tippetipset til 96 kroner i går. De resterende sju kampene spilles i kveld.

Torsdag er det Europa League-playoff som dominerer langoddsprogrammet. Vi synes menyen ser svært vanskelig ut, og derfor valgt en litt feig variant der vi låser Rio Ave-seier over Elfsborg i to dobler.

HTML EMBED

Dagens dobbel 2

Rio Ave – Elfsborg H
Saint-Etienne - Karabükspor H
HTML EMBED


Rio Ave – Elfsborg H 1,55

I det omvendte møtet forrige torsdag hadde vi Elfsborg som anbefaling til 2,15 i odds, og svenskene innfridde med 2-1-seier. Elfsborg spilte en strålende førsteomgang og ledet 2-0, men ble mer og mer trøtte utover matchen, og fikk etter hvert problemer med å opprettholde ledelsen.

Laget stiller trolig med to nokså uerfarne midtstoppere torsdag ettersom Daniel Mobaeck er blitt skadet. Fra før er hans kollega Jon Jönsson ute. Midtbanespilleren Simon Hedlund er tillegg til Mobaeck ny på skadelisten, og Lasse Nilsson er heller ikke med i troppen.

Elfsborg hadde en skuffende fjorårssesong både i Europa League (kun fire poeng i gruppespillet) og Allsvenskan (sjetteplass), men ble klar for playoffspill grunnet cupseier i Sverige. Hvis man ser bort fra stjernesmellen mot Helsingborg for to uker siden, har laget gjort det bra i Allsvenskan i det siste, og for tiden ligger man på bronseplass.

Rio Ave endte på 11. plass i Primeira forrige sesong, men er kvalifisert for spill i Europa for første gang som tapende finalist i den hjemlige cupen. Slo ut IFK Göteborg forrige runde med 1-0 borte og 0-0 hjemme. Leder den portugisiske ligaen etter to runder takket være flotte seiere over Estoril og Setuba og 7-1 i målforskjell.

Rio Ave ser ut til å gå mot en sterk sesong og er garantert lystne på å lykkes i Europa League allerede i debutsesongen i Europa. Elfsborg fikk kjørt seg i andre omgang på hjemmebane og er sterkt svekket defensivt i kveld. Vi tror klarte mest på de ballsikere portugiserne og spiller H til 1,55 i odds.

Siant-Etienne – Karabükspor H 1,38
Saint-Etienne har ligget stabilt på øvre halvdel av Ligue 1-tabellen de siste årene og endte på en sterk femteplass i 2013 og en enda mer imponerende fjerdeplass i 2014. Hadde strålende 12-5-2 og 36-15 i målforskjell hjemme på Stade Geoffrot-Guichard forrige sesong.

Har startet høstsesongen med sju av ni mulige poeng og 5-1 i målforskjell og ligger på andreplass i Ligue 1. Tapte imidlertid 0-1 mot den nokså ukjente tyrkiske klubben Karabüksspor i det første møtet i Europa League-playoffen.

Ifølge rapportene var Saint-Etienne det førende laget i den første omgangen og hadde store sjanser til å ta ledelsen. Karabükspor hevet seg imidlertid etter hvilen og la seg meget lavt den siste halvtimen etter at nykommeren Dominick Kumbela sendte laget opp i 1-0.

Karabüksspor endte på sjuendeplass i den tyrkiske ligaen forrige sesong og debuterer i år i Europa. Trener Tolunay Kafkas er kjent for sin forsiktige fotballfilosofi, og laget hadde beskjedne 33-34 i målforskjell på 34 seriekamper forrige sesong. Serievinner Fenerbache scoret til sammenlikning 41 mål mer.

I forrige kvalifiseringsrunde ble Rosenborg slått med 1-0 sammenlagt. Den tyrkiske ligaen starter opp til helgen.

Hjemme- og formsterke Saint-Etienne skal være minst ett hakk bedre enn sin tyrkiske rival og er nødt til å vinne i kveld for å ta seg til gruppespillet. Karabükspor kommer nesten garantert til å prøve å ri på 1-0, men vi tror franskmennene er gode nok til å trenge igjennom forsvarsmuren. Kanskje det blir Mevlüt Erdinc, som allerede har scoret tre seriemål, som senker sine tyrkiske landsmenn?

Samlet odds for dobbelen: 2,13

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag