*Nettavisen* Sportspill.

Tøff bortekamp for Viking

Foto: Tommy Ellingsen (Scanpix)

Tromsø ligner sikre vinnere på Alfheim i dag. Her er søndagens første oddstips.

20.05.12 12:45

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: To borteseire i Adeccoen
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Trav Sørlandet: Hamre-show i sør

Langoddsen søndag innleder med nederlandsk og belgisk fotball fra klokken 12.30, samt flere oppgjør fra Oddsen-Ligaen. Det spilles bronsefinale og senere finale i ishockey-VM. Vi finner en rekke oppgjør fra Tippeligaen, Adeccoligaen, fransk Ligue 1 og noe spansk fotball. Juventus og Napoli spiller cupfinale i Italia klokken 21.00. Her er det nok å velge i.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
34. Sandnes Ulf - Molde H 3,55

Her ligger Norsk Tipping høyt på hjemmeseier, synes vi. Sandnes Ulf er i meget god form og møter Molde, som egentlig ikke har vært spesielt gode i bortekampene sine. De vant riktignok 5-0 på Nadderud, men i Sandnes får Solskjærs gutter det tøft. Legg til at Solskjær selv var en tur borte hos Aston Villa, og selv om det ikke ble noe mer business der, skaper det kanskje litt usikkerhet hos enkelte. 3,55 på formlaget fra Sandnes er helt klart verdt noen kroner.

Dagens avslag
38. Stabæk - Haugesund

Det er en trist aura rundt dette oppgjøret. Stabæk har på tragisk vis mistet en av sine spillere. Det kommer ganske sikkert til å prege dagens kamp, vi vet at mange hos bortelaget gruer seg, og hva hjemmelaget føler kan vi ikke forestille oss. Hvordan dette eventuelt slår på spillets gang, er vrient å si. Stabæk er ikke gode denne sesongen, og Haugesund skal ha brukbare sjanser. 1,80 på Haugesund ser bra ut når man leser tabell og ser på form, men både hjerte og hjerne sier at det er like greit å ikke sette penger på dette objektet.

Dagens spill
I dag sitter vi med følelsen av at ting ikke skal gjøres vanskeligere enn de trenger å være. Etter å ha gått gjennom søndagskupongen i tipping ser vi flere muligheter som kan spilles til grei odds på langoddsen. Vi kommer med en Tippeliga-dobbel og en Adecco-dobbel i dag, og starter i nord.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

42. Tromsø - Viking
Tromsø skuffer ikke. Med 4-1-0 på Alfheim og og 0-2-2 på bortebane, er klubben akkurat der de pleier å være: i toppen grunnet god poengfangst hjemme. De to siste kampene bare fortsterker inntrykket av TIL typisk hjemmelag. Vålerenga blir utspilt og slått 3-1 i nord før man fortjent taper 0-2 i Drammen 16. mai. Samtidig skal det sies at Tromsø spilte uavgjort borte mot Odd og uavgjort hjemme mot Hønefoss før dette.

Ahamed (a) skal være på vei tilbake, men var ikke med til Drammen på onsdag. Bendiksen (m) var også ute. Kara (m) er suspendert.

Viking overrasket med 2-1 seier i Sogndal før de overrasket omtrent like mye ved å tape 1-2 hjemme mot Lillestrøm 16. mai. Til tross for stort press klarte man ikke score mer enn ett mål. Det blir liksom aldri skikkelig sving på sakene, og Viking ligger rundt midten med 3-2-4 på de ni første.

Det var ingen nye skader hos Viking i midtuken, de stilte samme lag mot Lillestrøm som mot Sogndal. Her var ungguttene Kristoffer Haugen og Eirik Jakobsen igjen å se på benken, samt at Bjørn Andersson også var tilbake på benken. Bjørdal (f), Cardozo (a) og Ingelsten (a) var ikke å se sist og står trolig over igjen, Gyan (m) og Nevland (a) er også ute.

Etter det Tromsø-trener Høgmo betegnet som en dårlig dag på jobben i Drammen, vil ingenting overraske mindre enn at Tromsø slår tilbake med bedre prestasjoner og 3 poeng på hjemmebane i dag. Viking mangler ett eller annet, uten at vi klarer å se akkurat hva, og taper normalt med ett eller to mål her. 1,65 for hjemmeseieren synes bra betalt på et lag som vinner det aller meste på hjemmebane, sesong etter sesong.

33. Lillestrøm - Sogndal - over 2,5 mål
Lillestrøm tok sesongens første seier 16. mai. At den skulle komme med 2-1 borte mot Viking var kanskje overraskende, men Lillestrøm har vist tendenser til finspill mellom alle de tapte poengene. Lettelsen er stor på Åråsen, nå er man over nedrykk og kan se oppover på tabellen. De to siste på Åråsen er tapt, for Brann og Strømsgodset. De gule har bare 0-2-2 på eget gress. En hjemmeseier i dag hadde passet aldeles utmerket.

Trener Magnus Haglund maner til samme innsats som mot Viking. Haglund mangler Frode Kippe (f) og Guy Roger Toindouba (m) som begge er suspendert på grunn av tre gule kort, mens Fredrik Gulbrandsen er ute med skade. Ramovic (a) var tilbake mot Viking. Det kreves endringer i startellever.

Sogndal startet sesongen meget sterkt, spesielt på bortebane. Voldsom arbeidsinnsats ga poeng. Nå har imidlertid formen sviktet. 0-3 mot Strømsgodset og 0-5 mot Brann er de to siste borte-resultatene. Mellom disse røk man 1-2 for Viking hjemme i Saftbygda.

Vi har ikke sett dagens tropp fra Sogndal i skrivende stund, men antar at Mecinovic (f), Ness (f), Røed (f), Rudolfsen (a) og Per Egil Flo (a) fortsatt er ute. Listen ser lang ut, men Sogndal kan stille ganske sterkt uten disse.

Sogndal vant 2-0 og 3-0 mot Lillestrøm forrige sesong.

Lillestrøm øyner nok gode sjanser for å legge på til to strake seire, men de må stille uten Kippe og Toindouba. Dette er toneangivende spillere, arbeidsmaskiner og alvorlige fravær i våre øyne. Vi tror Sogndals sjanser til å score øker med Kippe ute. Samtidig har Sogndal vist defensive svakheter den siste tiden, og at hjemmelaget scorer, ser vi på som sannsynlig. Heller enn hjemmeseier til 1,80 spiller vi over 2,5 mål i kampen til 1,70. Vi får en dobbel til 2,81. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

42. Tromsø - Viking 1,65 3,35 4,50
33. Lillestrøm - Sogn - over/under 2,5 mål 1,70 1,70

Total odds 2,81

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag