*Nettavisen* Sportspill.

Tøff generalprøve for Odd

GOD VINTER: Til tross for en meget god vinter for Odds Ballklubb, tror vi Fagermo uten stjerna Jone Samuelsen vil slite mot Elfsborg i dag. Her er Fagermo etter cupfinalen i fjor. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Uten Jone Samuelsen tror vi Odd vil få det for tøft mot meget hjemmesterke Elfsborg.

30.03.15 10:13

Sportspills øvrige mandagsprogram:
Oddstips 2: Floyd Hasselbaink sikrer opprykket
Påskens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
V65 Leangen: Stina sørger for ny fest
V4 Romme: Jakobsson med flotte muligheter
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Mandagens langoddsprogram er noe tynt, men det er alltid gull for dem som graver.

Det ble en vellykket dag på langoddsen på søndag. Med treff på begge singlespillene fikk vi en god slump igjen for innsatsen.

Dagens single 1
Elfsborg - Odd, H 2,30

Hjemmelaget Elfsborg tok seriegullet så sent som i 2012, før Norling og Malmö vippet dem ned fra pinnen. I fjorårets sesong endte de på en respektabel fjerdeplass.

Hjemmestatistikken er imidlertid mer enn respektabel. For de tre siste sesongene har de vunnet 28 av sine 45 hjemmekamper - deres svake 2013 medregnet.

Nå er det tidligere LSK-trener Magnus Haglund som har tatt over roret. Haglund ledet Lillestrøm til seier over Odd i begge serieoppgjørene og virker å ha god kontroll på bortelagets 4-3-3-formasjon.

Elfsborg stiller med en bred tropp og Nettavisen har ikke lyktes å finne en oppdatert skaderapport. Men til forrige helgs cupkamp mot Örebro, som de tapte, manglet de Anton Lans og Andreas Klarström. Jon Jönsson kjemper for å komme tilbake.

Solid Odd-vinter
Det var mange som lurte på hvor godt Odd kom til å takle sesongen etter fjorårets medalje og vinteren har gitt et foreløpig svar: veldig godt. Etter tapet mot Randers i begynnelsen av februar, har de vunnet fire og spilt to uavgjort - de fire siste har de vunnet. Sist vant de hele 6-1 over Lillestrøm.

Men til denne kampen mangler de midtbanestjerna Jone Samuelsen, som viste prov på kjempeform i landskampen på lørdag. Han har fått fri fra Fagermo i denne kampen.

Steffen Hagen reiste hjem fra landslagssamling på grunn av forestående fødsel, men trente som normalt med laget på torsdag.

Rent statistisk er Odd best hjemme, naturlig nok, men hadde noen veldig gode perioder også på reisefot i fjorårets sesong.

Dette blir den siste testen for Fagermo og Odd før sesongstarten. Men mot et så godt hjemmelag som Elfsborg og mot en trener som kjenner dem så godt, tror vi oppgaven blir hakket for stor.

Vi spiller Elfsborg-seier til solide 2,30 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.