*Nettavisen* Sportspill.

Tøff gullstrid i Finland

I EUROPA: HJK Helsinki har lang fartstid på den europeiske arenaen. Her fra en kamp mot Astra. Foto: Stanislav Filippov (Afp)

Og vi har plukket ut to lag som trenger tre poeng.

10.09.15 09:31

Dette er siste noe fattige dag på langoddsprogrammet og muligheten for å spille på helgens Premier League og Tippeliga-runde er allerede til stede.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.25.
RoPS + HJK Helsinki, samlet odds 2,46.

RoPS - FF Jaro, H 1,70
Etter rundt 25 runder spilt, er det vidåpent i toppen av Veikkausliiga. Tittelforsvarer HJK har teten med en og to kamper mindre spilt enn de nærmeste konkurrentene, men lagene bak vil se sitt snitt til å hente innpå der det er mulig.

RoPS er et av disse lagene. Men det varer ikke lenge om de opprettholder den nåværende formen - de har 1-4-3 de siste åtte ligakampene, men er likevel bare poenget bak ligaleder HJK. Den viktige spissen Aleksandr Kokko er skadet, men de har fortsterket troppen med tre spillere i det siste.

Selv om dagens tabellposisjonen kanskje ikke hinter til det - det skiller hele 19 poeng mellom lagene - er gjestene best innbyrdes mellom dem.

Gjestene ligger på sin side nest sist, men har dog en kamp til gode på laget ovenfor og kan hente seg ut av nedrykkskvalifiseringsplass med seier i dag.

Men borteformen til Jaro er ingenting å skryte av. De har 1-2-4 de siste syv bortekampene - fem poeng der, altså - og rent kvalitetsmessig virker Jaro svake denne sesongen.

Hjemmeseier til 1,70 virker greit betalt, selv til et formsvakt hjemmelag.

HJK Helsinki - Inter Turku, H 1,45
Storlaget fra hovedstaden er nødt til å slå tilbake på direkten, etter et skuffende 1-0-tap mot Ilves Tampere forrige runde.

Daniel Örlund er skadet for hjemmelaget og vil bli savnet, men de har hentet inn en erstatter.

På hjemmebane har HJK god kontroll på dagens motstander og de har 12-4-0 de siste oppgjørende i Helsinki mot dagens motstander. Totalstatistikken på hjemmebane denne sesongen er imponerende 10-4-0.

Inter Turku har vært i begredelig form de siste ukene og slo endelig tilbake med en solid seier over dagens dobbel-kollega RoPS forrige runde.

Bortelaget er imidlertid langt svakere borte enn hjemme. Reisefotstatistikken er på ikke overbevisende 2-6-5.

Gjestene har falt av topplasset og virker mer og mer desillusjonerte. Borte mot ligaleder Helsinki blir det alltid tøft, og selv om 1,45 er noe svakt betalt, er det godkjent i en dobbel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag