Ole-Kristian Tollefsen er en sentral brikke i Färjestad.
Ole-Kristian Tollefsen er en sentral brikke i Färjestad. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tollefsen viser vei

Ole-Kristian Tollefsen og Färjestad står med tre strake i den svenske eliteserien i ishockey. Torsdag jakter laget sin fjerde strake hjemme mot Växjö Lakers.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Oddssingel: Shampos gamleklubb er undervurdert
Premier League skaderapport: United mangler tolv mann
V4 Østersund: Norske Spang Draupner bankerspilles
Lunsjtrav Bjerke: Det må bli stor utbetaling
V65 Bergen: Svein Ove Wassberg dominerer
V64 Bollnäs:
Bergh debuterer med Tangen Didrik

Torsdagens langoddsprogram bærer preg av landslagsoppholder og påvente av at klubbfotballen starter opp igjen til helgen. Derfor er det ishockey det stort sett handler om på torsdagens program og vi klemmer til med en svært godt betalt dobbel og en singel fra den svenske eliteserien i ishockey.


Färjestad - Växjö Lakers H 2,25
Etter nok en katastrofal seriestart for hjemmelaget Färjestad, har det som det gjorde sist sesong begynt å løsne utover høsten. Sveriges mestvinnende hockeylag de siste 20 årene, tok sin tredje strake seier når Jakub Klepis med kun sju sekunder igjen sørget for at Färjestad vant 1-0 borte mot sterke HV71 tirsdag. Det sendte laget opp på 27 poeng og kontakt med de fleste lagene over seg på tabellen.

Den viktigste årsaken til suksessen nå er at sportsjef og assistenttrener Leif Carlsson har stått i spillerboksen de siste tre kampene. Carlsson var hovedtrener for laget sist sesong og samarbeider svært godt med nåværende hovedtrener Tommy Samuelsson. En annen svært medvirkende årsak er det defensive, på de tre siste kampene har Färjestad kun sluppet inn to mål. Ole Kristian Tollefsen er svært sentral i Färjestad-laget, slik han har vært i flere sesonger nå. Mandag ble den finske forwarden Toni Rajala klar for klubben etter å ha spilt for KHL-klubben Yugra. Det jobbes med å få finnen klar til kveldens kamp. Norske Marius Holtet er fortsatt skadet.

Motstander Växjö Lakers var av mange eksperter tippet til favoritt denne sesongen, men alt har ikke gått på skinner for Smålands-laget. Innehar i øyeblikket fjerdeplassen på tabellen med 33 poeng, men har ikke bedre enn 3-2-1 på de seks siste kampene og da snakker vi ordinær tid, og hele fire av disse er spilt hjemme i Växjö. På borteis står laget med 0-1-5 på de seks siste, og da snakker vi fortsatt om ordinær tid. Det er ikke veldig sterkt. Det er ikke rapportert om nye skader for bortelaget.

Färjestad er i flytsonen, mens Växjö Lakers sliter fært på bortebane om dagen. Da er 2,25 på hjemmeseier i Karlstad torsdag kveld klart spillbart. Vi høyner risikoen noe torsdag og beveger oss litt vestover i Sverige for vår andre kamp på dobbelen.

Ørebro - Brynäs H 2,05
Ørebro har overrasket mange svenske hockeyeksperter denne høsten og ligger på en sterk 7. plass med sine 32 poeng. Kilder vi har vært i kontakt med mener dog at Ørebro har for lite poeng i forhold til sine prestasjoner. Står med 3-4-2 på sine ni siste etter ordinær tid, men tapene er kommet i de to siste. Borte mot nytente Färjestad og svært hjemmesterke Skellefteå, men begge kampene har vært jevne (0-2 mot Färjestad og 1-2 mot Skellefteå.

Etter seks strake tap har det endelig blitt to strake seire for Gävle-laget Brynäs, men det er verd å merke seg at begge seirene er kommet på hjemmeis. Borte har laget faktisk tapt 8 av 10 kamper etter ordinær tid. Dessuten er flere sentrale spillere ute med skade.

Det skal være bra vinnersjanse for Ørebro dette og 2,05 på at denne går i hjemmelagets favør er klart godkjent.

Dette gir oss en dobbelodds på meget spreke 4,61.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus