Preston har fått en fin start på sesongen.
Preston har fått en fin start på sesongen. Foto: Tim Parker (Pa Photos)

Topp mot bunn på nivå tre

Preston North End har åpnet sesongen bra, og har gode sjanser til å avansere også i Johnstone's Paint Trophy.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag
Oddstips 1: Swindon har tatt steget
Oddstips 2: Stavanger kan klare det
V65 Momarken: Borg'en setter straffesparket
V64 Axevalla: Untersteiner fortsatt i hetluften

Lunsj-V5 Leangen: Vi byr på en helfrisk banker

Dagens langoddsprogram er i stor grad preget av Johnstone's Paint Trophy, mens vi venter på landslagskampene.

Dagens dobbel
Preston + Bury, samlet odds 2,56

Dagens dobbel

Preston + Bury H & H

Preston - Port Vale, H 1,60

Hjemmelaget Preston North End er en gammel storhet i fotballsammenheng, og er en av aristrokratene bak the Football League. I disse dager er de imidlertid ikke spesielt mye som minner om det i deres League One-tilværelse.

Likevel har de fått en fin start på denne sesongen, og har 5-4-1 de ti første kampene deres i år. 4-2-1 er formen deres de syv siste kampene, og hjemmelaget har en god flyt.

Dagens motstander møter de i tilsvarende oppgjør til helgen. I dag må de klare seg uten Scott Wiseman, Alan Browne, Will Hayhurst og Callum Robinson, som alle er på internasjonale oppdrag.

Port Vale har på sin side fått en veldig tøff start på sesongen, og sparket manageren sin for tre runder siden. Forrige runde kom første tap under den midlertidige manageren, og 1-1-1 er fasit etter hans tre første kamper.

Likevel kan det ikke stikkes under en stol at Port Vale er i svak form, og 1-1-5 er statistikken de siste syv kampene. De skårer veldig lite mål - i snitt ett per kamp - og de har allerede havnet langt bak i ligaen.

Det er ingen tvil om hvilket lag som er best i gang, og Preston bør ha få problemer med å feie Port Vale til side. 1,60 er godkjent odds på at de klarer nettopp det.

Bury - Morecambe, H 1,60

Også Bury er et navn kjent for mange, og i år har de kommet godt i gang og ligger på toppen av League Two. 7-2-2 er statistikken så langt, og 18-8 i målforskjell vitner om et meget solid lag.

Formen har vært best i det siste, og noen startvansker har blitt fulgt opp av 5-1-1 de siste syv kampene. Tapet kom mot toppkollega Exeter. På hjemmebane er de meget solide med sine 5-0-1.

Det har ikke lykkes Nettavisen å finne en troverdig skaderapport for Bury.

Morecambe er også godt i gang med årets sesong, og ligger på en fin fjerdeplass i League Two. 6-1-4 er en god statistikk, men vitner om et ustabilt lag som varierer mye i prestasjonene. Forrige helgs seier endte en tre kamper lang tapsrekke for «the Shrimps».

Det har også blitt antydet at de overpresterer en smule. I år kom de nemlig på 18. plass i League Two.

Også her er det stor kvalitetsforskjell mellom lagene, og at Bury, som virkelig er i flytsonen, tar en ny seier, ser vi som veldig sannsynlig. Oddsen på 1,60 kunne vært høyere, men i et dobbeltspill får vi en pen totalodds på 2,56.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus