TAPTE: Diego Costa og hans Chelsea tapte for Bournemouth forrige ligakamp.
TAPTE: Diego Costa og hans Chelsea tapte for Bournemouth forrige ligakamp. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)

Topplaget vinner mot Chelsea

Leicester har ingen grunn til å skåne José Mourinho og hans menn denne mandagen.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 2: Denne superduoen sørger for mål
Håndballtips: Montenegro sikter på Norge
Hockey-tips: Zuccas overmenn taper i natt
V64 Halmstad: Superjackpot med over 2,1 mill ekstra
V65 Leangen: Leangenfest med Blekkan

Det ble en strålende helg for Nettavisen/Sportspills oddstips. Lørdag innfridde Bologna (3,70 i odds) og Bournemouth (3,40 i odds) i to meget spreke singelspill. Søndagen ble enda bedre. Favorittdobbelen med seire til Atletico Madrid og Juventus til 2,37 i odds gikk inn, dobbelen med Griezmann som målscorer kombinert med over 2,5 mål mellom Tottenham og Newcastle til 3,72 i odds gikk inn, og søndag kveld ble det også klaff for håndballdobbelen til 3,61 i odds med handicapseier til Norge og seier til Danmark.

Det er litt stille etter stormen på mandagens langoddsprogram, men det spilles kamper i håndball-VM, de beste fotball-ligaene (deriblant godbiten Leicester - Chelsea) og NHL.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.55.
Leicester - Chelsea, H 2,95.

Det er bare én måte å angripe denne kampen på, sett fra et oddsperspektiv. Den deilige hjemmeoddsen lyser imot oss, og formen til Leicester gjør at det er vanskelig å forstå hvorfor de er så stor underdog hjemme.

Claudio Ranieris menn har 13 poeng fra sine siste fem kamper, med eneste poengtap hjemme for Manchester United. På eget gress har de vært gode og har statistikken 4-2-1. Poengtapene har kommet mot topplag som Arsenal (tap), Tottenham og Manchester United.

Det er virkelig svært lite som tyder på at Leicester kommer til å sleppe foten av gassen, forrige helg rundspilte de Swansea i Wales med 3-0, etter hat trick av Riyad Mahrez. At Chelsea vant begge oppgjørene mellom lagene forrige sesong er det neppe mange som tenker på nå.

Forsvarer Ritchie de Laet og Matthew James er ute, sistnevnte har vært ute leeenge.

Chelsea imponerte stort
For Chelsea-eier Roman Abramovitsj var det utvilsomt en stor lettelse å se hans Chelsea rundspille Porto i midtukens Champions League-kamp og vinne enkelt. Intensiteten var virkelig på topp og alle spillerne leverte en strålende kamp, som får en litt til å lure på hvorfor de ikke spiller slik hver kamp. Er de ikke motivert for Premier League denne sesongen?

For det var en enorm kontrast til forrige ligakamp, som endte med 0-1-tap hjemme for Bournemouth. Der var de virkelig avskrudde og de har levert noen elendige prestasjoner i ligaen denne sesongen - spesielt borte.

1-2-4 på bortebane er veldig utypisk Chelsea, og bare tre lag er verre rent poengmessig. Syv mål på syv kamper er skremmende svakt.

Skadesituasjonen har aldri vært ordentlig ille for Chelsea, men nå er bare Falcao ute. John Terry og Ramires er naturligvis gode tilskudd fra start igjen.

Selv om statistikken til Chelsea er svak denne sesongen, vet vi hvor god taktikter José Mourinho kan være. Å tillate Jamie Vardy mye rom å løpe i er neppe hans kampplan, men Leicester har nå så mange trusler at det skal godt gjøres å stoppe dem alle. Nevnte Mahrez vil ha mulighet til å finne åpninger mot et forsvar som ligger lavt.

I tillegg har Chelsea den nevnte Champions League-kampen i midtuken friskt i beina, de har mer slitasje enn dagens motstander.

Nei, at Chelsea skal være så stor favoritt i denne kampen, synes svært, svært merkelig. Leicester fortsetter bare å imponere og hjemmeoddsen til 2,95 må testes.

Klikk her for å levere dagens singel!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør