Foto: Jure Makovec / AFP / NTB scanpix

Tora er ikke rask nok

Skiskyttersirkuset forflytter seg til Anterselva denne uken, men i dag spiller vi mot verdenscupleder Tora Berger.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bergen travpark: Blir det Panik i Bergen?
V4 Eskilstuna: Tilbake som en vinner

Torsdagens langoddsprogram er preget av litt av hvert. Skiskytterne inntar Anterselva der kvinnene er først ute i ettermiddag med sprint. Det spilles ishockey både her hjemme, i Sveerige og i Russland. I Spania fortsetter Copa del Rey og på den andre siden av kloden pågår som kjent Australian Open i tennis.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
AIK - Luleå H 2,50

Svensk eliteserie i ishockey der hjemmelaget kommer fra en råsterk borteseier mot Färjestad (3-2). Det skadeplagede og tildels sykdomsplagede hjemmelaget er vesentlig bedre enn det tabellposisjonen indikerer, men har hatt mye stang ut denne sesongen. 2-0-4 på de siste seks og sytten serierunder gjenstår er det hele 15 poeng opp til Brynäs på siste sluttspillplass (8.plass). På den annen side er det ikke mer enn sju poeng ned til Timrå på den vonde 11.plassen (som gir plass i den meget krevende kvalserien). Luleå på sin side er på 5. plass og har ikke bedre enn 2-1-3 på sine seks siste seriekamper. Sist ble det tap etter forlengning hjemme mot bunnplasserte Timrå. Luleå er satt til ganske klar favoritt her, det er vi ikke enige i. Vi synes 2,50 på hjemmeseier i denne kampen peker seg ut som et spennend langskudd torsdag.

Dagens avslag
Miriam Gössner - Kaisa Mäkaräinen H 1,32

Det er ikke lett å forsvare 1,32 i odds på meget ustabile Gössner mot like ustabile Mäkaräinen. Mäkaräinen ble nummer to på sprinten her i Anterselva i fjor og det indikerer at den finske jenta behersker høyden. Her får jentene bomme i fred, å spille på Gössner til slik odds er helt uaktuelt.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Tora Berger - Darya Domracheva

Vi har ved flere tilfeller denne vinteren foreslått spill på Tora Berger i tilsvarende dueller, men det har vært på jaktstart eller på fellesstart. I ettermiddag er det sprint (7,5 km). Det betyr fem skudd liggende og fem skudd stående og statistikken er helt klart på den hviterussiske jentas side. Av de sprintene som er gått i fjorårssesongen og denne sesongen står det 9-3 i favør Darya Domracheva.

Sprint er den øvelsen som mer enn noen andre favoriserer de som har størst fart i sporet og normalt tåler Darya Domracheva en strafferunde mer enn Tora. Eksempelvis ble Domracheva nummer tre på den tilsvarende øvelsen for ett år siden, mens Tora ble nummer fire. Da hadde Domracheva to bomskudd, mens Tora hadde ett og det skilte 11,5 sekunder i favør Domracheva i mål.

De er jevne disse jentene og Tora leder som kjent verdenscupen ganske klart, men akkurat på denne øvelsen er det ingen tvil om at Darya Domracheva har vært best. Våre venner på hamar tilbyr 1,70 på at Darya Domracheva vinner denne duellen og denne kjøpes torsdag. Duellen kan spilles som singel og på en ellers tråkig spilledag, nøyer vi oss med dette singelspillet torsdag.

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 14.25):
Tora Berger - Darya Domracheva 1,80 1,70
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus