*Nettavisen* Sportspill.

Tora kan få en kanonsesong

Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)

Tora Berger varslet knallform på Beitostølen sist helg. Vi lader børsa på Norges skiskytterdronning allerede i sesongåpningen.

29.11.12 11:59

Sportspills meny torsdag:
Dobbel V5 Bergen: Svein Ove Wassberg er vår mann
V65 Åby: Svanen flyr høyt også i Göteborg
V4 Axevalla: Ingen stopper denne mannen
Lunsjtrav Bjerke: En kanonspennende banker

Torsdagens langoddsprogram er i all hovedsak viet ishockey fra Norge, Finland og Sverige. I tillegg er Copa Del Rey fra Spania og altså verdenscupåpning for skiskytterjentene i Østersund.

Så lett spiller du tipping på mobilen!

Dagens langskudd
Brynäs - Växjö Lakers
Fjorårsmester Brynäs har hatt en forferdelig periode på slutten, og stod med sju strake tap (fem etter ordinær tid og to tap etter forlengning) før det plutselig løsnet hjemme mot Linköping tirsdag. Gävle-laget ga seg ikke før det stod 5-0 i målprotokollen. Tross sju strake tap før den kampen er laget opp på 5. plass da innledningen på sesongen var bra. Det var den ikke for nyopprykkede Växjö Lakers som innledet med 2-0-9 på sine elleve første seriekamper. Det måtte medfører trenerskifte og de ni siste seriekampene ha gitt 6-0-3. Står nå med tre strake seire og innfridde som vårt langskudd både borte mot Färjestad sjette sist (4,45 i odds) og i hjemmekampen mot Färjestad tirsdag til flotte 2,45 i odds. Hvordan kan Brynäs kan settes til spinkle 1,60 i odds i kveldens kamp forstår vi ingenting av. Her er det bare å jakte Växjö-seier atter en gang til storfine 3,40 i odds. Dagens soleklare langskudd.

Dagens avslag
Celta Vigo - Almeria

Copa del Rey i Spania og få ting er mer uforutsigbart enn denne. Celta Vigo lurte veldig mange oddsspillere med å vinne borte mot Zaragoza mandag kveld og forbedret dermed både sin tabellsituasjon og sin bortestatistikk. Tapte det første møtet borte mot Almeria med 0-2 og har således en jobb å gjøre i kveld. Almeria ligger på andreplass i Segunda og således på direkte opprykksplass. Ikke lett å vite hva hjemmelaget legger i denne returkampen og 1,70 for hjemmeseier er ikke mye å bry seg om i kveld.

Dagens spill
Tora Berger - Daria Domracheva
Kvinner verdenscup skiskyting. 15 km. Den lange distansen i skiskyting der skytingen er mer avgjørende enn i de andre individuelle øvelsene. Det skal skytes 20 skudd, ti liggende og ti stående og løperne pådrar seg ett tilleggsminutt for hver bom.

Forrige sesong ble avviklet tre 15 km (to i verdenscupen og i VM). Tora ble nr 29 i Østersund, mens Domracheva vant. I Nove Mesto ble Darya nr 5, mens Tora ble nr sju. Så var det Vm i Ruhpolding 7. mars, der Tora ble verdensmester på distansen etter et kanonløp, mens Darya skjøt seg bort og endte helt nede på 25. plass etter seks bom.

Ganske jevnt innbyrdes altså, men vi likte det vi så av Tora sist helg både på standplass og i sporet. Vi har all mulig respekt for Darya Domracheva, men det er ingen tvil om at Tora Berger jevnt over er en bedre skytter. Viktig er det også at Tora ble verdensmester på distansen i mars og det er altså siste gang jentene har gått distansen.

På et vrient langoddprogram denne torsdagen, er vi litt patriotiske og setter patronene på at Tora vinner denne duellen. 1,75 for norsk duellseier er helt greit og kan spilles som singel. Vi har imidlertid også en dansk cupkamp å by på og velger åå kombinere med denne.

Dagens spill
Randers - FC Midtjylland
Vi hadde som kjent langskudd på Brønby hjemme mot FC Köbenhavn onsdag til flotte 3,70 i odds og Brøndby gjorde jobben de. Dessverre for vårt spill så kom seiersmålet i ekstraomgangene. Det er altså jevnt i Danmark denne sesongen og man får et inntrykk av at alle slår alle. Også dette er kvartfinale i cupen.

Randers ligger på en fin femteplass i serien etter 5-1-3 på hjemmebane og 3-3-3 på bortebane. Det gir 28 poeng etter 18 spilte kamper og det er kun fire poeng opp til Nordsjælland på andreplass. Fredag skuffet laget litt i hjemmekampen mot bortesterke Aalborg og måtte tåle et 0-1 tap. Stod med flotte 4-4-0 på sine åtte foregående seriekamper. Forrige cuprunde endte med 1-0 seier borte mot Vejle.

FC Midtjylland er i store økonomiske problemer og er helt nede på 9. plass (kun tolv lag som er med i den danske superligaen) med sine 17 poeng. 3-5-1 på hjemmebane og nitriste 1-1-6 på bortebane. 1-4-1 på de siste seks, men poengdelinger gir som kjent ikke veldig uttelling.

Randers har tatt ut følgende tropp til kveldens cupkamp: 1. David Ousted, 3. Christian Keller, 4. Johnny Thomsen, 6. Rasmus Hansen, 7. Elmar Bjarnason, 8. Charlie Davies, 10. Pierre Boya, 11. Ronnie Schwartz, 13. Mads Fenger, 14. Tidiane Sane, 15. Chris Sørensen, 17. Jonas Kamper, 19. Oliver Feldballe, 21. Alexander Fischer, 25. Peter Friis Jensen, 29. Jonas Borring, 33. Adama Tamboura, 44. Nicolai Brock-Madsen. Tre spillere savnes, men disse har vært lenge ute. Således kan Randers stille med det samme laget som de har gjort den siste måneden.

FC Midtjylland har tatt ut følgende tropp: Jonas Lössl, Santiago Villafane, Benjamin Kibebe, Jesper Juelsgård, Petter Andersson, Tim Janssen, Danny Olsen, Jesper Lauridsen, Oliver Korch, Mads Albæk, Erik Sviatchenko, Kristian Ipsa, Pione Sisto, Andre Rømer, Mads Pedersen, Isaac Oliseh, Ebere Paul og Izunna. Her er det verre stilt med mannskapet og Morten ”Duncan” Rasmussen, Sylvester Igboun, Marco Larsen, Kristian Nielsen, Rilwan Hassan, Jakob Haugaard og Kolja Afriye er alle uaktuelle. I tillegg har det vært sykdom i troppen den siste uken.

Publikum bys på gratis adgang i kveld og vi merker oss også at FC Midtjylland spilte kamp så sent som mandag, mens Randers har hatt spillefri siden fredag. Hjemmelaget har sine beste menn tilgjengelig, mens FC Midtjylland har betydelige fravær. Dette lukter hjemmeseier og til pene 1,95 i odds blir denne selvsagt med på torsdagens kupong.

Vi får da en dobbel med duellseier til Tora Berger i spillobjekt 216 og seier til Randers i spillobjekt 239 og totaloddsen på denne duellen er 3,41 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

PS. Det er dessverre problemer med Norsk Tippings oddsgenerator så får vi ikke lagt ut direktelenke til selve spillet

Spilleforslag torsdag (spillestopp kl 17.25):
Kamp 216 Tora Berger - Darya Domracheva 1,75 1,85
Kamp 239 Randers - FC Midtjylland 1,95 3,10 2,95

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.