*Nettavisen* Sportspill.

Tottenham i kjempetrøbbel

Verken Emmanuel Adebayor eller Jan Vertonghen spiller for Tottenham mot Benfica i kveld, og i troppen finnes det sju spillere uten A-lagserfaring. Foto: Imago/bpi

London-klubben sliter med voldsomt mange fravær før den vriene Europa League-kampen mot Benfica.

20.03.14 11:12

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips:
Superspissen er tilbake
V4 Eskilstuna:
Pålitelig Postman
V5 Bjerke:
Fantomet får kamp i dag

Sportspills utrolige tipsflyt fortsatte onsdag, og samtlige sju spillforslag har gått inn denne uken. Hvis vi tar med søndagen, har vi truffet riktig på ti av de siste elleve tipsene.

Torsdag er det Europa League på menyen, men vi kan også sette pengene på skiskyting i Holmenkollen, kvalik til Get-ligaen og NHL.

Dagens dobbel
Benfica – Tottenham H 1,55

Tottenham tapte hele 1-3 på hjemmebane i det første Europa League-oppgjøret og har blitt slått 0-1 og 0-4 av henholdsvis Arsenal og Chelsea i de to siste i serien. Humøret og formen er naturlig nok ikke på topp.

Og tingenes tilstand blir ikke noe bedre når vi ser skadesituasjonen. Hardt prøvede Tom Sherwood sliter med å komponere forsvarsrekka i kveld: Jan Vertonghen er suspendert, mens Chiriches og Michael Dawson er skadet. Younes Kaboul rekker heller trolig ikke oppgjøret, og Kyle Walkerer er tvilsom. Tottenham har dermed trolig ingen av midtstopperne tilgjengelig, og det er godt mulig at midtbanespilleren Sandro trekkes ned i midtforsvaret.

Men det er ikke bare forsvaret som er rammet av skadetrøbbel. Emmanuel Adebayor, Paulinho, Erik Lamela, Etienne Capoue, Mousa Dembele og Hugo Lloris er heller ikke tilgjengelige.

Tottenham ser ut til å ha følgende tropp til kampen: Friedel, Archer, McGee, Naughton, A McQueen, Fryers, Rose, Ball, Ogilvie, Sandro, Chadli, Veljkovic, Eriksen, Winks, Sigurdsson, Bentaleb, Onomah, Lennon, Townsend, Kane, Soldado.

Sju av disse spillerne har ennå ikke debutert for Tottenhams A-lag.

Benfica går fra triumf til triumf og leder den hjemlige ligaen med sju poeng på Sporting Lisboa. Kom tidlig under borte mot brukbare Nacional mandag, men snudde elegant og vant til slutt 4-2.

Midtstopperen Silvio er ute med karantene.

Tottenham må score minst tre mål for å gå videre, er i elendig form og har en rekke spillere ute med skade. Selv om Benfica ikke trenger å vinne kampen for å sikre avansement, tar vi det nesten for gitt at spillerne ønsker å vise seg frem fra sin beste side foran hjemmefansen mot et engelsk storlag.

Real Betis – Sevilla over 2,5 mål 1,60
Vi varslet før det første møtet mellom disse to at det dreide seg om et lokaloppgjør som levde sitt eget liv uavhengig av tabellsituasjon. Vi ble likevel litt overrasket over at bunnlaget Betis skulle slå til med 2-0 på bortebane.

Laget har kommet seg kraftig etter en forferdelig høst og vinter og står med 3-2-0 på de siste fem i serien og cup. Det er ni poeng opp til sikker plass når ti kamper gjenstår i La Liga.

Sevilla har tatt 25 poeng mer enn dagens motstander og ligger på sjuendeplass. Slo tilbake etter Betis-tapet med 4-1 mot Valladolid i helgen.

Begge lag sliter med en del fravær i kveld, men det er Betis som er verst rammet. Didac Vila, Caro og Chica, som alle spilte mot Elche, er ute i kveld. Hos Sevilla er Cristoforo, Carrico og Iborra uaktuelle, mens M’Bia er tvilsom.

Sevilla er det beste laget, og de er i stand til å ta igjen 0-2 og sikre avansement. Men da er de nødt til å gå offensivt til verks, og vi ser for oss en intens og målrik affære mellom to lag som virkelig hater hverandre.

Benfica – Tottenham 1,55 - 3,55 - 5,40
Real Betis – Sevilla over/under 2,5 mål 1,60/1,93
Samlet odds: 2,48
Klikk her for å levere dette spillet


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.