*Nettavisen* Sportspill.

Tottenham må prioritere cupfinalen

Harry Kane og Tottenham møter Chelsea i ligacupfinalen bare tre dager etter kveldens kamp mot Fiorentina. Foto: Alastair Grant (Ap)

Tottenham stiller trolig med en del reserver i Europa League-kampen mot Fiorentina.

26.02.15 10:03

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1:
Takk for følget, Deila
VM-tips, stafett: Heidi må gjøre jobben
VM-tips, hopp: Bardal kan overraske
VM-tips, hopp:
Velta kan gjøre det igjen
V5 Bjerke: Lettløst, men bankerfri i lunsj
V4 Romme: Spennende lunsjbanker

Torsdagens oddsprogram består blant annet av returkamper i 32. delsfinalen i Europa League, Get-ligaen og SHL. I VM er det både stafett for kvinner, hopp stor bakke og kombinert på menyen.

Flere av lagene i Europa League kan komme til å stille reservepreget i kveld grunnet tett kampprogram og viktige kamper til helgen. Det anbefales derfor å sjekke lagoppstillingene før man spiller på kampene.

HTML EMBED

Dagens dobbel 2

Fiorentina - Tottenham H
Dynamo Kiev - Guingamp H
HTML EMBED


Fiorentina – Tottenham H 1,85

Første kamp: 1-1.
Tottenham var det førende laget i første omgang på White Hart Lane, men spilte svakt etter hvilen og måtte nøye seg 1-1 og et vrient utgangspunkt før torsdagens returmøte.

Skuffet stort før hvilen hjemme mot West Ham i helgen, men reddet 2-2 takket være en solid sluttspurt. Falt likevel ned til sjuendeplass i Premier League.

Tottenham-troppen er skadefri. Men laget har et meget tett kampprogram og spiller ligacupfinale mot Chelsea søndag. Den matchen har nok langt høyere prioritet enn torsdagens oppgjør. London-klubben skal også i aksjon i serien to ganger neste uke.

Fiorentina tok seg videre til sluttspillet i Europa League som gruppevinner. Har vært i meget god form i vinter og står med 4-3-0 på de siste sju seriekampene etter en litt skuffende 1-1-kamp hjemme mot Inter søndag.

Førstekeeper Ciprian Tatarusanu og den sentrale midtbanespilleren Borja Valero har skadet seg på trening og betegnes som usikre. Trener Vincenzo Montella har for vane å rotere en del på laget i EL-kamper.

Fiorentina bør ha gode vinnersjanser mot et Tottenham som skal i aksjon på Wembley tre dager etter torsdagens kamp.

Kampstart: 19.00.

Dynano Kiev – Guingamp H 1,60
Første kamp: 2-1 til Guingamp.
Vi anbefalte Guingamp til 2,60 i odds i det første møtet mellom disse to. Tipset gikk inn, men vi skal innrømme at vi hadde en god porsjon først. Det måtte nemlig to utvisninger til for at franskmennene skulle stikke av med seieren.

Først fikk angriperen Andriy Yarmolenko marsjordre i det 39. minutt. Drøyt fem minutter senere måtte den tidligere Montpellier-spilleren Belhanda Younes i dusjen – kort tid etter at han hadde kommet inn som innbytter.

Kiev ledet 1-0 før utvisningene og hadde god kontroll på kampen. Guingamp satte inn et voldsomt press etter hvilen og fikk betalt med to raske mål ca et kvarter før slutt.

Guingamp har stått for en snuoperasjon av de sjeldne denne sesongen. Kjempet i bunnen av Ligue 1 i hele høst, men klatret til åttendeplass takket være en serie på ti kamper der bare Lyon tok flere seriepoeng. Spilte imidlertid ingen god kamp hjemme mot Montpellier i helgen og tapte fortjent 0-2.

Tok seg videre til gruppespillet i EL med annenplass i gruppe K (10 poeng på 6 matcher).

Skademessig ser det bra ut.

Dynamo vant gruppe J uten problemer, men tapte underveis hele 0-3 borte mot svake Aalborg. Laget leder den hjemlige ligaen med 11-3-0 på de første 14 kampene, men det har vært vinterpause i Ukraina helt siden begynnelsen av desember (serien starter igjen til helgen).

Til kveldens kamp må hjemmelaget klare seg uten de to spillerne som ble utvist sist. Midtbanespilleren Serhiy Sydorchuk soner også karantene. Denys Harmash (midtbane) og forsvareren Yevhen Makarenko er ute med skader, mens angriperne Dieudonné Mbokani og Jeremain Marciano Lens er usikre.

Dynamo er et meget vanskelig lag å slå i Kiev, og klubben har en helt annen erfaring med sluttspill i Europa enn uerfarne Guingamp. Selv om ukrainerne stiller med en del fravær i kveld, bør det være meget gode muligheter for hjemmeseier.

Kampstart: 19.00.

Samlet odds for dobbelen: 2,96.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag