Foto: Ian Horrocks / Getty / All Over Press

Tottenham sender Wigan ned

Synd for Wigan at Gareth Bale og Tottenham kjemper om Champions League.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Biri: Nå sitter'n!
Tippeligaen: Skader og karantener

Premier League: Skader og karantener
Oddstips 1: Sandefjord inntar toppen
Oddstips 2: Tottenham sender Wigan ned

Tippetips: Slik skal vi få 12 rette

Langoddsen byr på en mye spennende fotball fra Premier League og Championship, og merk også at i dag spilles siste runde i League One og League Two. Tippeliga og Adeccoliga får vi servert, og en mengde oppgjør fra 2. divisjon og 3. divisjon også. Andre innslag er Primera Division, Bundesliga, Ligue 1 og Serie A.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
122. Newcastle - Liverpool H 2,50

Premier League. Det hadde passet fint for Newcastle med en hjemmeseier i dag. De er ikke direkte involvert i bunnstriden, men det er ikke mer enn 6 poeng ned til Wigan på nedrykk, som har en kamp til gode på dem. Liverpool er nummer 7 etter 2-2 mot Chelsea sist, og i dag stiller de uten sin suspenderte toppscorer Suarez, samt Kelly, Allen og Sterling. Newcastle er gode på hjemmebane og har vunnet tilsvarende oppgjør 3-1 og 2-0 de to siste sesongene, og vi synes godt de kunne vært favoritter i denne. 2,50 på hjemmeseier er spennende.

82. Stoke - Norwich U 3,10
Premier League. Vi sitter med en følelse av at denne kampen ikke blir noen stor forestilling. Begge lag vant forrige runde, etter lengre tids poengtørke og flere svake opptredener, spesielt Stoke har vært bleke. Norwich har veldig tungt for å vinne bortekamper, men ett poeng kan de godt ta med seg mot et hjemmelag blottet for oppfinnsomhet. Ett poeng er ikke så dumt hverken for Stoke eller Norwich med tanke på tabellen heller, da kan de være trygge dersom Wigan ikke overrasker med en seier snart. Vi må prøve uavgjort til 3,10 mellom to lag som ikke har bidratt plagsomt mye til å heve nivået i Premier League denne våren.

Dagens avslag
65. Åsane - Notodden B 1,65

Oddsen-Ligaen avdeling 2. Åsane spiller sin første kamp for sesongen, og det blir spennende å se hva de er gode for. I fjor kom de på 3. plass i sin avdeling, bak Vard og Fløy, og tapte kun to hjemmekamper hele sesongen. Notodden er favoritt til opprykk, etter at de var oppe i Adeccoligaen en tur igjen forrige sesong. De vant 4-0 borte mot Fana i premieren, men forrige runde røk de 0-1 hjemme for Fløy. Her skapte de sjokkerende lite til Notodden å være, og tapte ikke bare fordi motstander var god, men fordi de manglet oppfinnsomhet i eget spill, skal vi tro øyenvitner. Notodden knep en 3-2-seier her i 2011, men klarte bare 2-2 året før. Etter det Notodden viste sist, frister det absolutt ikke å spille dem til 1,65 nå.

Dagens spill
Vi plukker fra et fint utvalg i dag, og finner grunnlag for to dobler. Vi starter med Adeccoliga og Championship, før det blir Premier League og Bundesliga i dagens andre spill.

Norsk Tipping

78. Wigan - Tottenham
Premier League. Det begynner å haste for Wigan. Det er fire poeng opp til Aston Villa på rett side av streken, og Wigan har igjen dagens kamp, bortekamp mot West Brom, bortekamp mot Arsenal og til slutt en hjemmekamp mot Aston Villa, som kan bli veldig spennende. I tillegg har de en hengekamp hjemme mot Swansea 7. mai. Det ser ikke helt umulig ut for Wigan dette, de har vært i denne situasjonen mange ganger før, men det vi ikke ser konturene av denne gangen, er form og sluttspurt. Det har blitt 0-1 borte for Manchester City og 0-2 borte for West Ham i de to siste.

Alcaraz (f) er ute, og erstattes trolig av Beausejour. Crusat, Golobart, Miyaichi, Pollitt og Ramis er trolig også ute, mens det er noe usikkerhet rundt Fyvie og Watson.

Tottenham hadde Gareth Bale tilbake på banen da de slo Manchester City 3-1 forrige runde. Tottenham havnet tidlig under, men snudde til seier på en overbevisende måte i kampens siste kvarter. Dermed er de ett poeng bak Chelsea og to bak Arsenal, som har spilt en kamp mer, i det spennende London-racet om plass nummer 3, 4 og 5. Det er to CL-plasser og én EL-plass som står på spill. 9-2-5 på bortebane er flott, og med Bale på banen er det vel ingen lag i Premier League Tottenham ikke kan slå på en god dag. Det omvendte møtet med Wigan tapte de imidlertid 0-1 hjemme i London.

Aaron Lennon (m) er tilbake fra skade. Gareth Bale (a) og Jermain Defoe (a) kom seg helskinnet gjennom kampen mot City sist, og er klare for nye innsats. Gallas (f), Kaboul (f) og Sandro (m) er eneste fravær.

Vi kjenner til Wigans akutte behov for poeng, og vi kjenner til hvordan alltid klamrer seg fast i Premier League mot alle odds. Men vi kan rett og slett ikke se hvordan Wigan, ute av form og med skader i laget, skal ta poeng mot et Tottenham som jager Champions League med Bale, Lennon og Defoe fresende rundt på banen. Vi bruker 1,85 for borteseier i en dobbel.

67. Hoffenheim - Nürnberg
1. Bundesliga. Hoffenheim ligger på nedrykk og målet for de fire gjenstående rundene må være å ta igjen Augsburg på plassen over, som gir kvalifiseringsspill om nedrykk. Sist vi tipset Hoffenheim hadde de nettopp byttet trener, og det ble en umiddelbar opptur under Gisdol, 3-0 hjemme mot Fortuna Düsseldorf. Siden har det blitt 2-2 i Wolfsburg, der seieren røk i sluttminuttene, og deretter tap 0-5 borte for Champions League-jagende Bayer Leverkusen. Der spilte Hofenheim 10 mot 11 nesten hele kampen. Skal Hoffenheim berge plassen, må de vinne hjemmekamper som i dag, mot middels sterke lag, som kanskje ikke har noen stor motivasjon.

Polanski (m) er suspendert etter rødt kort sist. Ellers er Gomes (k), Vukcevic (m), Williams (m) og Derdiyok (a) ute, men disse har har vært ute en stund. Kicker.de tror på denne oppstillingen:

Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson - Ochs, Rudy, Salihovic - Schipplock, Roberto Firmino, Volland

Nürnberg ligger kjedelig til på 12. plass, og er i prasis sikret ny kontrakt. Etter fin form i februar og mars, med poeng i ni kamper på rad, har de ikke scoret i de to siste rundene. Det har blitt 0-4 borte for Bayern München og mer oppsiktsvekkende 0-1 hjemme for nedrykksklare Furth. 2-5-7 borte totalt.

Nilsson (f) er suspendert. Stephan (k), Timm Klose (f), Marcos Antonia (f), Gebhart (m) og Hlousek (m) er ute. Slik kan bortelaget tenkes å stille:

R. Schäfer - Chandler, Dabanli, Simons, Plattenhardt - Balitsch - Kiyotake, Feulner, Frantz, Esswein - Pekhart

Hoffenheim har hatt et bra tak på Nürnberg hjemme, og dagens kamp ser ut som den minst vanskelige oppgaven av de fire som gjenstår. Denne må Hoffenheim vinne for å ha en sjanse til å unngå nedrykk, og vi tror de satser maksimalt her. Nurnberg har ikke overbevist på bortebane og formen kan nok være litt på hell nå som plassen er trygg. 1,90 for hjemmeseier her gir oss en dobbel til 3,52. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.25.

67. Hoffenheim - Nürnberg 1,90 3,10 3,35
78. Wigan - Tottenham 3,40 3,20 1,85

Total odds 3,52

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus