TOPPSCORER: Nelson Oliveira (høyre) er Nottingham Forests toppscorer denne sesongen.
TOPPSCORER: Nelson Oliveira (høyre) er Nottingham Forests toppscorer denne sesongen. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Trøbbel i vente for Leeds

For noen år tilbake ville dette vært et toppoppgjør i engelsk fotball. Nå er det to klubber midt på tabellen i Championship som møtes.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
V65 Leangen: Mjøen sikrer julecashen
V64 Axevalla:
Jonathan moser alt
V5 Harstad:
HC har årets siste banker i Harstad
TV-fotball/streaming: Her er romjulsmenyen

Det er en forholdsvis rolig dag mellom Premier League-rundene, men dagens langoddsprogram har fortsatt noe å by på.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 14.55
Nottingham Forest + Galatasaray, samlet odds 4,27.

Kayserispor - Galatasaray, B
Det har vært en skuffende sesong for Kayserispor så langt, som i skrivende stund ligger på 16. plass i tyrkiske Süper Lig. Dagens verter har bare sanket 18 poeng på 16 kamper, men siden det er ganske jevnt i den tyrkiske ligaen kan de med seier gå opp til 11. plass, dersom andre resultat skulle gå deres vei.

Kayserispor står med 4-6-6 totalt, og har scoret 14 mål, og plukket ballen ut av egne nettmasker 16 ganger. Manager Tolunay Kafkas har ikke klart å gjøre Kadir Has Stadium til et fort denne sesongen, og guttene hans er et av Tyrkias dårligste hjemmelag, og har bare vunnet én kamp på eget gress. Kayserispor har tatt seks av sine 18 poeng på hjemmebane, og kan vise til en statistikk på 1-3-4.

Diego Bisewar er klubbens toppscorer med fire mål på 16 kamper, og like bak følger den brasilianske spissen Derley med tre nettkjenninger. Kayserispor har bare hatt åtte ulike bidragsytere på scoringsfronten så langt denne sesongen.

Det har vært en langt bedre sesong for dagens gjester. Galatasaray henger med i toppen, og befinner seg på 4. plass i den tyrkiske toppdivisjonen. Mustafa Denizli og hans menn har sanket 29 poeng så langt denne sesongen, og kan med seier gå forbi Kasimpasa og opp til 3. plass. Gjestene har fortsatt god kontakt helt oppe i toppen.

Galatasaray kan glede seg over å være Süper Ligs mestscorende lag, sammen med Besiktas. Hele 37 mål på 16 kamper har Denizlis menn scoret, og tyske Lukas Podolski er klubbens toppscorer med åtte mål. Like bak følger den tyrkiske superspissen Burak Yilmaz med syv.

Galatasaray har vært brukbare på bortebane denne sesongen, og kan vise til en bortestatistikk på 3-3-2. De røde og gule har scoret hele 16 mål på bortebane, men også plukket 12 baller ut av egne nettmasker når de har vært på reisefot. 12 av poengene deres har blitt høstet borte fra eget gress.

Kayserispor har vært fryktelig svake på eget gress denne sesongen, og derfor velger vi å backe den tyrkiske giganten Galatasaray i dette oppgjøret.

Nottingham Forest - Leeds United, H
To falmede giganter møtes til dyst på City Ground, og ingen av lagene har hatt en spesiell god sesong. Hjemmelaget Nottingham Forest ligger i skrivende stund på 15. plass i Championship, med 28 poeng på 22 kamper. Dougie Freemans gutter har scoret 22 mål og sluppet inn 21, og står med 7-7-8 totalt.

Nottingham Forest har vært brukbare på eget gress denne sesongen, og det er på City Ground de fleste av poengene deres har blitt høstet. 5-3-3 er hjemmestatistikken de kan vise til - noe som betyr at 18 av deres 28 poeng har kommet på hjemlige trakter. Freemans menn har scoret 15 mål på hjemmebane, og har samtidig fått 10 mål i mot. 

Nelson Olivieira er klubbens toppscorer med fem scoringer på 15 kamper, mens forsvarsspiller Matthew Mills følger like bak med sine fire nettkjenninger. Elleve spillere har bidratt med scoringer så langt for hjemmelaget.

Det har ikke gått mye bedre for Leeds som befinner seg på 13. plass på Englands nest-øverste nivå. Den tidligere giganten har tatt 29 poeng på sine 22 kamper, og kan dermed bli forbigått av dagens hjemmelag dersom det skulle bli tap på City Ground. Leeds står med 7-8-7 så langt, og har scoret 22 mål og fått 24 mål i mot.

Leeds har vært brukbare på bortebane, og står med 4-5-2 totalt. Det vil si at de har plukket 17 av sine poeng når de har vært på reisefot.  Steve Evans sine menn har scoret 14 mål på bortebane, og plukket 12 baller ut av nettet. 

Chris Wood er klubbens toppscorer med syv scoringer på 21 kamper. Spissmakker Mirko Antenucci følger bak med fem scoringer, og Leeds har hatt åtte spillere totalt som har bidratt med nettsus så langt.

Det er et godt hjemmelag som møter et godt bortelag, og det kan være vanskelig å skille de to klubbene ettersom det bare er ett poeng i mellom dem. Men Nottingham Forest har bare tapt én av sine siste seks kamper, og er et lag med vinden i ryggen. Hjemmelaget har vunnet sine siste fire hjemmekamper, og derfor backer vi Nottingham Forest til å ta tre nye poeng på eget gress.

På en noe vanskelig søndag er den samlede oddsen på 4,27 absolutt godkjent.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør