Foto: Kent Skibstad / SCANPIX

Tromsø merker kjøret

Et tøft matchet Tromsø får problemer borte mot godtgående Hønefoss søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ny svensk suksess

Tippetips: Kan Vålerenga true Molde?

Søndagens langoddsprogram består 90 spilleobjekter og det er veldig mange interessante kamper på dagens program. Dessverre er det også en haug med underbetalte favoritter, men objekter finnes naturligvis.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Stoke - Arsenal
Grei sesongstart for Stoke med 1-1 borte mot Reading, selv om seieren glapp i sluttminuttene. Som så mange ganger før så kladdet for et ineffektivt Arsenal hjemme mot Sunderland og laget måtte nøye seg med 0-0. Van Persie og Song er som kjent borte. Arsenal er satt til ganske klar favoritt i denne kampen. Det kjøper vi aldeles ikke. Stoke har vunnet to av fire siste tilsvarende og 3,05 for hjemmeseier er et fristenden langskudd her.

Molde - Vålerenga
Strålende utgangspunkt for Molde i Europa League etter 2-o hjemme mot Heerenveen torsdag kveld. Spillemessig var det ingen pangkamp av Molde, men sjansen for avansement til gruppespillet må være bra. Var i trøbbel i kvartfinalemøtet hjemme mot Sandefjord sist lørdag, men viste styrke og moral ved å snu 0-1 til 2-1. Kun to poeng bak Strømsgodset ogvil altså overta serieledelsen med seier her. Meget solide 8-0-1 på hjemmebane. Even Hovland er som kjent ute for resten av sesongen og Emmanuel Ekpo er fortsatt ute, mens Pape Pate Diouf er hentet på lån fra FC København. Vålerenga har som kjent solgt Håvard Nielsen og kvittet seg med Veigar Pall Gunnarsson denne uken. Inn er kommet Torgeir Børven og Papa Diamanka. Fegor Ogude er ute med skade. Variable 4-1-4 på bortebane. Det står 2-2-4 på de åtte siste tilsvarende i Molde og vi utelukker ikke at Vålerenga kan stjele tre poeng her mot et tøft matchet Molde. 5,55 for Vålerenga-seier er så høyt at det forsvarer et langskudd og vi merker oss at Vålerenga har vunnet to av de tre siste på Aker stadion.

Dagens avslag
Liverpool - Manchester City
Den store snakkisen i Premier League søndag. Liverpool fikk en forferdelig start med 0-3 borte mot West Bromwich, mens City slet seg inn til 3-2 seier mot Southampton. 1-2-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene mellom disse. Vi må anta at et heltent Liverpool skjerper seg i ettermiddag og selv om 2,20 på City synes ok betalt, synes vi denne kampen er skummel. Vi nøyer oss med å se kampen og synes ikke noe utfall frister til spill.

Kongsvinger - Mjøndalen
10 poeng på de fire siste for Kongsvinger, men det er fortsatt fire poeng opp til Mjøndalen på sjetteplass (siste playoffplass). Solide 5-0-3 hjemme på Gjemselunden. Fortjent 2-1 seier hjemme mot Hødd sist etter å ha snudd 0-1 til seier. 4-4-0 på åtte siste for Mjøndalen som altså er på sjetteplass med sine 30 poeng og holder siste playoffplassen i øyeblikket. Det er kun ett poeng opp til Sandefjord på tredjeplass og fem poeng opp til Sarpsborg på andreplass. Noe variable 2-4-3 på bortebane. To strake 2-0 seire i de to siste tilsvarende og vi tror hjemmebane kan avgjøre igjen, men dette ser vidåpent ut mellom to formsterke lag og 1,75 på hjemmeseier er flere tideler for lavt.

Dagens spill
Hønefoss - Tromsø
Hønefoss fortsetter å imponere og hadde tre poeng i lomma i det lengste på Åråsen sist, men et overtidsmål fra Lillestrøm gjorde at det endte 2-2 i den kampen. Er helt oppe på sjetteplass og kan avansere til fjerdeplass dersom det blir seier her og Viking ikke vinner i Trondheim. Solide 4-4-1 hjemme på Hønefoss. Med mannskapet til Leif Gunnar Smerud ser det i all hovedsak bra ut.

Tromsø ledet 3-1 hjemme mot Partizan Beograd torsdag i Europa League, men serberne fikk en sen redusering og dermed endte det med 3-2 seier og et greit utgansgpunkt før returmøtet neste uke. Vi må anta at den kampen er viktigere for Tromsø enn denne seriekampen. Begredelige 0-3-5 på bortebane og Tromsø underpresterer også denne sesongen på fremmed gress. Førstekeeper Marcus Sahlman har brukket en finger og dermed er det duket for Benny Lekstrøm i mål. Vi mener dette må være en flott sjanse for Hønefoss mot et slitent Tromsø og oddsen for hjemmeseier er 2,20. Kampen kan spilles som singel, men vi kombinerer med det store formlaget i Adeccoligaen

Sarpsborg 08 - Tromsdalen
Opprykksfavoritt Sarpsborg har fått opp farten for alvor og imponerte med 4-3 seier i Kristiansand sist helg og påførte serieleder Start deres første hjemmetap. Fire strake seire nå og 16-6 i målforskjell og ligger på andreplass og direkte opprykk med sine 35 poeng. Men det er kun fire poeng ned til Sandefjord på tredjeplass, som i tillegg har en kamp tilgode. Hjemmestatistikken viser ikke bedre enn 4-4-1.

Tromsdalen ligger på plassen over nedrykkstreken etter fem strake tap og grufulle 4-21 i målforskjell og fortsetter det slik blir det nedrykk. For sikkerhets skyld ble både Mohammed Ahamed og trener Gaute Helstrup utvist i bortemøtet med Ranheim sist (spilte for fjorten dager siden). 2-1-6 på bortebane.

Sarpsborg har funnet formen og pøser inn mål, mens det lekker voldsomt bakover for Tromsdalen. Sarpsborg har altså scoret fire mål i hver av sine fire siste kamper og dermed så gjør vi et unntak i kveld og spiller at Sarpsborg vinner med mer enn et mål. Oddsen for at så skjer er 1,52.

Vi får da en dobbel til 3,34 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 søndag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 38 Hønefoss BK - Tromsø 2,20 3,05 2,75
Kamp 55 Sarpsborg 08 - Tromsdalen (0-1) 1,52 4,20 3,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus