Foto: Wikicommons

Tunge tider for Hearts

Skotske Hearts har en tung sesong i vente med poengtrekk og forbud mot spillerkjøp. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
Vanvittig tipsflyt for Nettavisens eksperter
V4 Axevalla: Ferrari med Calle
V65 Biri: Delikatessevinner på Biri

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet Adeccoligaen, norsk 3.divisjon, Allsvenskan, Superettan, Ligue 1 og 2, dansk Superliga, irsk Premier Division, skotsk Premiership og utvalgte øvelser fra VM i friidrett.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
38.Chamois Niort FC – Le Havre AC B 2.85
Ligue 2. Niort åpnet sesongen med å spille 1-1 mot både Tours og Troyes og fortsetter dermed trenden fra i fjor hvor de endte opp med 8-18-12 totalt. Trener Pascal Gastien har lagt opp til en risikovennlig stil, fjorårets 42 baklengs var godkjent, men taktikken har åpenbart sine mangler ettersom de havnet på femtendeplass, bare to poeng foran Le Mans på direkte nedrykk.

Le Havre har fått den verst tenkelige starten på årets sesong med tap mot Clermont og Arles. Definitivt ikke som forventet for laget som i fjor havnet på sjetteplass med 16-11-11. Fikk i det minste en opptur i Ligacupen, hvor de slo dagens motstander 3-2 på bortebane for litt over en uke siden. Verdt å merke seg er at Le Havre måtte spille med én mann mindre i nesten hele andreomgang etter at de fikk Le Marchand utvist rett etter hvilen. Klubben mistet i sommer Benjamin Mendy (f) til Marseille, men har fått inn gode forsterkninger, blant annet den lovende midtbanespilleren Tristan Dingome fra Monaco på lån.

Forrige sesongs oppgjør mellom lagene endte med 1-1 på dagens bane mens Le Havre vant 2-1 hjemme. Le Havre har ambisjoner om å kjempe i toppen, mens det skal mye til før Niort kommer seg opp på øvre halvdel. Det er en viss uavgjortfare i dagens oppgjør, men Le Havre skal et bedre mannskap og vi går for årets første seier i serien til bortelaget.

Dagens avslag
Stabæk - Fredrikstad H 1.80

Stabæk revansjerte det pinlige 1-5 tapet hjemme mot HamKam med å slå Strømmen 3-2 borte. Innehar den siste playoff-plassen, men har vist varierende takter i det siste, som i 1-1 kampen hjemme mot Vard. Fredrikstad delte også poeng mot Vard i forrige hjemmekamp, men har i likhet med Stabæk vært svært ustabile. Vant forrige bortekamp 1-0 over Hødd, men tapte hjemme mot Follo før det. Stabæk har kun tapt en kamp på Nadderud i år, men 1.80 blir likevel for lite.

Norsk Tipping

Dagens spill
49. Partick Thistle – Hearts
Skotsk Premiership. Partick Thistle var suverene vinnere av fjorårets Championship og er tilbake i den øverste divisjonen etter ni års fravær. Laget viste lovende takter i seriepremieren hjemme mot Dundee United, men måtte nøye seg med ett poeng etter at Dundee keeper Radoslaw Cierzniak leverte flere klasseredninger. Hjemmelagets sisteskanse Scott Fox måtte også ut i full strekk ved et par anledninger, så alt i alt var nok poengdelingen rettferdig. Årets første seier kom helgen etter borte mot Ross County, hvor Partick dominerte banespillet med en offensiv innstilling. Hjemmelaget kom til et par sjanser, men Partick var helt klart det beste laget og vant fortjent 3-1.

Det har vært en turbulent sommer for Hearts som har blitt satt under administrasjon pga. økonomiske problemer. Forbundet vedtok nylig at klubben må starte sesongen med femten minuspoeng. Og når det i forrige uke ble kjent at Hearts har en gjeld på over 250 millioner kroner fikk de forbud mot å signere nye spillere frem til februar 2014. Ikke akkurat noen optimal situasjon får laget som havnet tredje sist i fjor. For å bedre økonomien ble de også pålagt å rydde opp på lønningslista. Andy Webster (f), Danny Grainger (f), Darren Barr (f) Mehdi Taouil (m), toppscorer John Sutton (a), Andy Driver (m), Arvydas Novikovas (s) og Marius Zaliukas (f), som alle spilte 20 kamper eller mer forrige sesong, forvant i sommer, og siden det ikke finnes penger til å hente noen nye er de erstattet med spillere fra U-laget. Selv om det nok finnes talent blant de unge, er årets Hearts utgave helt klart svekket.

Åpningskampen endte med 0-1 tap borte mot St. Johnstone. I følge kamprapportene var Hearts aldri i nærheten av å true hjemmelagets keeper og skal være fornøy med at det kun ble med én baklengs. Det gikk derimot bedre helgen etter hjemme mot Hibernian helgen etter. Bortelaget startet best og var det førende laget i første omgang, men uttellingen uteble. Andreomgangen ble en jevnspilt affære hvor begge lagene hadde flere gode sjanser, men det var hjemmelagets Callum Paterson som avgjorde kampen ti minutter før slutt.

Partick Thistle har vist at de har noe å fare med i Premiership. Spesielt mot Ross County, som ble nummer fem i fjor, bød de på flott angrespill med god uttelling. Hearts var det dårligste bortelaget forrige sesong med 2-8-9. Årets utgave er urutinert og selv uten poengtrekket ville de nok ha slitt i bunnen av tabellen. De slo riktig nok Hibernian på hjemmebane og fortjener honnør for det, men uten oppgraderinger vil laget få det enda tyngre i år. Det er stor entusiasme rundt Partick Thistle etter den gode starten og vi synes 2.05 er greit betalt på at de tar seg av et svekket Hearts lag.

49. Partick Thistle – Hearts 2.05 3.05 2.75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus