*Nettavisen* Sportspill.

Tusener måtte vente på lotto- og tippepremier

Lørdagens Lotto-vinnere måtte vente inntil et døgn på å få utbetalt premiene.

Norsk Tipping ble rammet av dataproblemer i helgen.

19.01.15 12:38

Sent lørdag kveld fikk Norsk Tipping problemer med en database. Samtlige kunder som vant i Lotto og Tipping og spillselskapets øvrige spill etter datakrasjen, opplevde forsinkelser i premieutbetalingene.

- Systemene var nede noen få timer natt til søndag og klokken 11 til 12 søndag. Det førte til at kundene fikk premiene noen timer senere enn vanlig. Det var heller ikke mulig å levere spill mellom klokken 11 og 12 søndag, opplyser kommunikasjonssjef Arve Sjølstad i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Alle Lotto-premier ble betalt ut før kl. 19.30 søndag kveld, mens de siste utbetalingene som var forsinket i andre spill, ble gjennomført mandag morgen.

Det er imidlertid fortsatt problemer med en del spilleres transaksjonslogg på kundesidene. Norsk Tipping arbeider med å få løst dette.

På sosiale medier har en del personer spekulert på om Norsk Tipping kan ha vært utsatt for et hackerangrep. Dette tilbakeviser Sjølstad.

- Det er ingen indikasjoner på at vi har vært utsatt for et hackerangrep. Problemene oppstod på innsiden av datasystemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag