Foto: hesteguiden.com

Tynt i Bergen

Vi snakker ikke bare om spillerstallen til Brann, men mest om kvaliteten på hestematriellet på Travparken.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens V5B-forslag

Kun ett av de åtte V5-løpene er fulltallige denne torsdagskvelden, og med tildels stor nivåforskjell på hestene er det tilsynelatende lite utfordrende å være spiller.

Samlebong
Nettavisens strategi i slike omganger vil alltid være å forsøke å ta V5 flere ganger - ihvertfall på de større forslagene. Når man setter opp daglige forslag på over tusenlappen kan man ikke unngå å støte på en mengde "lette" rebuser, og da føler vi at vi yter kundene mest rettferdighet ved å anbefale samlebonger. Mange bruker aldri gangefeltet da de føler at det er vanskelig nok å få 5 rette som det er. En slik tankegang er ikke forenlig med statistikken som viser svært mange lave utbetalinger, men ved å gange med 10 blir det fine gevinster når det slår til. Ja, det er jo et faktum at hadde vi konsekvent ganget opp alle de små spilleforslagene våre i 2008 ville vi hatt et kjempeoverskudd også på de største forslagene.

Selvom vår samlebongstrategi betyr at vi sjeldnere kommer i utbetalingsluken er vi ikke i tvil om at det er rett medisin for overskuddsspill.

Stjernesjanse
Vi starter med banker allerede i V5-innledningen. 5 Espeseth Stjerna har vært meget god etter unnagjort morsplikter, og fjorårssesongen ga hele 13 trippelplasseringer på 15 starter - hvorav fire seire.

Formen er helt på topp hos Elding-datteren som dessuten står perfekt inne i løpet grunnlagsmessig. Presterer hun som hun gjorde før nyttår har vi veldig vanskelig for å se henne tape dette løpet, og 8-åringen blir vårt klare holdepunkt. Sist avsluttet hun i 28-fart på sisterunden og hadde full kontroll. Vi tipper hun er tidlig i tet med bare to strekhester, men uansett løpsforløp bør Øyvind Austevoll ha kontroll på løpet.

Data til besvær
Som de fleste vet fyller alle travhester år 1. januar, men i de offisielle programmer står fortsatt hestene med sin gamle alder. Stallskriket har dog feiret fødselsdag, men her har alle hestene plutselig blitt to år eldre over natten. Således stiller hedershesten Elliot Frontline opp i det ellevte løpet som 13-åring.

I V5-2 støter vi på kveldens eneste fulle felt, men vi tror det holder med kun to hester på bongene. Favoritt blir 4 Lilje Stjernen som nærmer seg toppformen og som dessuten står svært fint inne i løpet. Tolvåringen har også trukket et fint startspor, og havner Storetvedt-traveren fint til fra start blir Saje-avkommet vond å stå i mot.
Den som dog tror kan snyte favoritten for seieren er antivinneren 10 Steine Lindi som kjempet helhjertet til karrierens tredje triumf sist. Vi kunne veddet huset på at Timor skulle kneble Wassberg-traveren mot mål sist, men jaggu viste Sjefen-sønnen frem en sjelden fightervilje. Vi er ikke fremmed for at Svein Ove Wassberg kan komme seg tidlig til tet bak en startrask rygg, og med samme moral som sist blir det fort seier igjen.

Da har vi forhåpenligvis startet B-veddemålet på beste vis, og samlebongene er innen rekkevidde. Fire hester skiller seg klart ut i den tredje avdelingen, mens det er flere om beinet i de to siste løpene. Vi tar en liten råsjanse og satser på kun to hester i finalen - med storoutsideren 8 Bestmann som vårt herlige drag. Odd Storetvedt kan virkelig bli dagens mann, og vi satser tøft og spiller femtevalget alene på DD-forslaget.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 288 og 960 kroner.

Det største er en samlebong der vi spiller lillebongen 10 ganger.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus