*Nettavisen* Sportspill.

Tyrkia sliter uten stjernespissen

SKADET?: Burak Yilmaz (helt til venstre) rekker trolig kampen mot Island, men dagens kamp kommer for tidlig. Foto: John Thys (Afp)

Tsjekkia har allerede kvalifisert seg til EM, men har likevel gode seierssjanser mot Tyrkia.

10.10.15 08:39

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Wigan på trynet igjen
Oddstips 3:
Vinn eller forsvinn for Bosnia
Tippekupongen:
Norge trenger en Italia-seier

Stor TV-oversikt: Slik ser du landslagsfotballen på TV

V75 Bergen: Vikingene inntar Bergen
V4 Klampenborg:
Vidunderlig galoppflyt

Det er flust av interessante kamper på langoddsprogrammet denne lørdagen. Norge - Malta er vårt høydepunkt, men utvalget er virkelig stort.

Etter en noe tung uke, fikk vi en god singel til 2,50 i odds inn i går, av totalt tre forslag.

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Tsjekkia - Tyrkia, H 2,35.

Hjemmelaget har vært i grei form i det siste, og sikret EM-plassen med to stykk 2-1-seire over Kasakhstan og Latvia. Likevel er det en viktig premie i potten for hjemmelaget: Førsteplassen. Med den får de langt bedre seeding i EM-trekningen. En gulrot god nok, det.

Hjemme har de hatt en flott statistikk så langt. Uavgjortkampen mot Latvia ødelegger naturligvis noe, men de er det eneste laget som har slått Island i denne kvalifiseringen.

Borak Dockal er faktisk toppscorer for dette laget, vår gamle Rosenborg-kjenning.

Denne uken har vi flere ganger blitt felt av å spille på laget «med mest å spille for», og historien viser igjen at mye å spille for ikke nødvendigvis betyr kapable til å få resultatet. Det er - tross alt - ofte en grunn til hvorfor man er avhengig av seier i første omgang.

Det er ingen store skadeproblemer for hjemmelaget til denne kampen.

Yilmaz er skadet
Gjestene er avhengig av seier i denne og har trolig den største motivasjonen av de to. Da hjelper det svært godt at de har 5-2-0 de siste syv kampene, vennskapskamper inkludert. Forrige landslagspause nedsablet de Nederland med solide 3-0.

En stor nedtur for bortelaget er at kampen kommer for tidlig for nøkkelspiller og toppscorer Burak Yilmaz. Galatasaray-spissen som står med fire mål rekker trolig kampen mot Island, men denne kommer for tidlig. I tillegg er den andre nøkkelspilleren Arda Turan for tiden uten førstelagsspill, noe som gjør at han ikke har optimalt med kamptrening.

Bortekampene til Tyrkia har vært så som så. De har slått Kasakhstan, men ble selv nedsablet mot Island og spilte uavgjort mot Latvia og Nederland.

Selv om Nederland trolig er heltente til dette oppgjøret, har vi latt oss imponere av Tsjekkia, som ikke spiller uten incentiver i denne kampen. Med Yilmaz ute tror vi hjemmelaget drar nytte av hjemmefordelen, til fullt godkjent 2,35 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag