Fjorårets VM-konge Johannes Rydzek står med kun en verdenscupseier denne sesongen.
Fjorårets VM-konge Johannes Rydzek står med kun en verdenscupseier denne sesongen. Foto: Matthias Schrader (AP)

Tyskerne er alltid best når det gjelder

Tyskland har allerede tatt fem gull i OL. Onsdag er VM-kongen Johannes Rydzek på gulljakt i kombinert.

Kommersielt

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
OL kombinert: Tyskerne er alltid best når det gjelder
OL skiskyting: Hvem skal stoppe Dahlmeier?
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
Oddstips 1 CL: Ronaldo må vise vei for Real Madrid
Oddstips 2 CL:
Liverpool må gjøre jobben i Portugal
Tippetips:
Knalltøft for FCK og Solbakken
V76 Bjerke:
Seiersmaskinen lar seg ikke stoppe
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Johannes Høsflot Klæbo innfridde som storfavoritt i den klassiske sprinten tirsdag, står Norge med tre gull etter fire konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne i all hovedsak innfridd.

Status på våre OL-tips
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk. Tirsdag var dog våre to tips dårlige. Emil Iversen kom seg ikke til finale på den klassiske sprinten og da blir det ikke medaljer. Gullspillet på Sverre Lunde Pedersen var heller ikke kjempespill og selv om Lunde Pedersen gjorde en stor feil på sisterunden, var han uansett ikke i nærheten av gullvinner Kjeld Nuis på det tidspunktet.

Kombinert HS109/10 km - Vinner Johannes Rydzek 7,00 (spillestopp kl 06.55)


Etter tirsdagens øvelser troner Tyskland øverst på medaljestatistikken med fem gull og typisk nok er at av disse gullene tatt i skiskyting for menn, der Tyskland ikke hadde tatt en eneste verdenscupseier denne sesongen.

Onsdag er det dags for den første kombinertøvelsen i OL og etter at de tyske kombinertløperne nærmest teppela seierspallen i forrige sesong, har det vært langt mellom verdenscupseirene denne sesongen. Og selv om japanske Akito Watabe har vist kanonform før OL og vår egen Jan Schmid likeså, vil det ikke forbause det minste om det blir tysk gull på den første kombinertøvelsen. Både Johannes Rydzek, Eric Frencel og Fabian Riessle har vært gode under trening i hoppbakken denne uken og Rydzek var blant annet nest best under den første treningsomgangen tirsdag, mens ingen av de tyske hopperne deltok i de to siste treningsomgangene. Under den første treningen søndag var Rydzek best.

7,00 i vinnerodds på regjerende verdensmester Johannes Rydzek er spennende odds og vi setter penger på tyskeren onsdag.

Leder Jarl Magnus Riiber etter hopprennet? Ja 1,65 (spillestopp kl 09.40)

Det er ingen som helst tvil om at Jarl Magnus Riiber er den beste hopperen i kombinert og onsdag vant han for sikkerhets skyld alle tre treningsomgangene. Fortsatt har Riiber en del å gå på i løypa, før han er fullblods kombinertløper, men han var på pallen i de tre siste verdenscuprennene.

Med et aldri så lite forbehold om de lumske vindforholdene i Pyeongchang, er det nesten rentepenger å sette spill på at Jarl Magnus Riiber leder etter hopprennet og 1,65 er slett ikke verst odds. Spilles.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør