PÅ TOPPSCORER-JAKT: Thomas Müller (i midten) har banket inn fire mål for Tyskland så langt i VM og trenger minst to scoringer til for å bli mesterskapets toppscorer.
PÅ TOPPSCORER-JAKT: Thomas Müller (i midten) har banket inn fire mål for Tyskland så langt i VM og trenger minst to scoringer til for å bli mesterskapets toppscorer. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Tyskerne for sterke for Brasil

Brasil får det tøft uten to av lagets beste spillere.

Kommersielt

Sportspills meny tirsdag kveld:
V64 Visby: Tirsdagskveld med Funck
V65 Momarken: Det ser helgrønt ut for Lyn Rappa

Semifinalen mellom Brasil og Tyskland er naturligvis det soleklare høydepunktet på tirsdagens langoddsprogram, og Norsk Tipping har satt opp 49 objekter på matchen.

I tillegg kan vi spille på kvalifiseringen til Champions League og Europa League, en ATP-turnering i tennis og Toure de France.

Dagens oddstips

Brasil - Tyskland B


Brasil imponerte ikke nevneverdig i de to første kampene i gruppespillet, men har spilt seg stort opp og slått ut sterke nasjoner som Chile og Colombia i sluttspillkampene.

Spillerne viste en fandenivoldsk innstilling og intensitet i spillet mot Colombia som vi tidvis har savnet hos Brasil tidligere i mesterskapet. Laget fikk imidlertid kjørt seg i siste halvdel av andre omgang, og hadde Colombia klart å utlikne til 2-2 og fått ekstraomganger, tviler vi på om brasilianerne hadde hatt nok krefter og krutt i beina til å klare å slå tilbake.

Seieren over Colombia var dyrkjøpt. Superstjernen Neymar pådro seg en ryggskade som gjør ham uaktuell i resten av VM, mens kaptein og midtstopper Thiago Silva pådro seg sitt andre gule kort og må stå over kveldens kamp med karantene.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Nå er det lettere enn noensinne å registrere seg og spille. Kom i gang her!

Sannsynlig lagoppstilling: Cesar - Maicon, Luiz, Dante, Marcelo - Fernandinho, Gustavo, Willian, Oscar, Hulk – Fred.

Tyskland har hatt et flott mesterskap, men trengte ekstraomganger for å slå ut et hardtarbeidende Algerie i åttedelsfinalen. I kvartfinalen møtte tyskerne et Frankrike som hadde imponert med gnistrende angrepsspill innledningsvis i turneringen. Den tidlige scoringen av Mats Hummels gjorde at Tyskland fikk kampen akkurat inn på det sporet de ville, og man kan ikke si annet enn at 1-0-seieren var fortjent.

Det er vanskelig å finne svakheter i dette tyske laget, og det finnes matchvinnere i alle lagdeler:

*Bakerst står Manuel Neuer, en av VMs desidert beste keepere, som vartet opp med en meget viktig redning på Karim Benzemas gode skudd i sluttminuttene mot Frankrike.

*Forsvaret, som bare har sluppet inn mål i ordinær tid i én av fem kamper så langt, ledes av en Hummels i sitt livs form. Midtstopperen har også scoret to mål.

*På midtbanen kan landslagssjef Joachim Löw velge og vrake i spillere med teknikk, fart, skuddføtter og arbeidsmoral av ypperste klasse.

*På topp jager Thomas Müller konstant etter målsjanser, og vi blir ikke overrasket om 24-åringen blir toppscorer i VM for andre år på rad.

Troppen har ristet av seg sykdom og småskader, og forsvareren Shkodran Mustafi er den eneste som er uaktuell.

Sannsynlig lagoppstilling: Neuer - Lahm, Hummels, Boateng, Höwedes - Khedira, Schweinsteiger, Kroos - Özil, Müller, Götze.

Norsk Tipping har satt opp Tyskland som knapp favoritt på langoddsprogrammet (Brasil: 2,65, U 2,90, Tyskland 2,55). Vi er enige med spillselskapet her og holder Tyskland som knappe favoritter.

For selv om Brasil er blitt mer og mer samspilt i mesterskapet, etter å ha vært avhengig av Neymars gjennombruddskraft og målteft innledningsvis, er det ingen tvil om at laget er svekket av hans og Silvas fravær. Silva er en hærfører i forsvaret, men også en viktig brikke på offensive dødballer. Fred og Hulk har ikke imponert noen så langt, og Oscar har vært nokså anonym etter at han glitret i starten av mesterskapet.

Tyskland-seier til 2,55 i odds blir vårt tips på kampen.

De øvrige 48 oddsspillene på kampen finner du her.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Nå er det lettere enn noensinne å registrere seg og spille. Kom i gang her!

Vinn flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus