Tross favorittstempelet, blir det nok ingen lett kamp for tyskerne i dag.
Tross favorittstempelet, blir det nok ingen lett kamp for tyskerne i dag. Foto: Joe Giddens (Pa Photos)

Tyskland får det ikke så lett

Favorittstempelet er kraftig plassert på Tyskland i dagens kamp mot Algerie, men det blir ingen tur i parken for die Mannschaft.

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagstips:
Oddstips 1: Frankrike er målfarlige og gode
V4 Øvrevoll: Nytt eventyr på Øvrevoll

To europeiske favoritter skal til pers på mandagens langoddsprogram. Det er i tillegg litt krydder fra diverse kamper rundt om i verden.

Sportspills oddsekspert er i flytsonen om dagen. I går prikket vi inn tre av tre oddstips, samtidig som tippekupongen ga elleve rette. Totalt har vi truffet på seks av de syv siste oddstipsene.

I dagens andre VM-kamp har vi valgt en variant der vi tror på ettmåls-seier til tyskerne. Med 3,75 i odds på handicap (0-1) og U, kan det bli en spennende variant.

Dagens VM-langskudd

Tyskland – Algerie (0-1) U


PS! Dette spillet kan ikke singelspilles. Hva med å kombinere det med vårt Frankrike-tips?

Tyskland åpnet forrykende og etter 4-0 mot Portugal, trodde alle de skulle spasere til gruppeseier. Men mot Ghana ble det tøft, og 2-2 kunne fort blitt til tap om afrikanerne var mer kyniske. De reiste seg og slo USA 1-0, men også i den kampen kom de litt til kort rent spillemessig.

Die Mannschaft fremstår som det beste laget fra Europa og har fortjent blitt vurdert som store favoritter i denne kampen. De vant tross alt en tøff gruppe og tok syv poeng, men man sitter med følelsen av at de ikke helt enda har kommet ordentlig i gang.

Algerie kom seg også videre fra en tøff gruppe, og de nektet Russland avansement i den siste gruppespillskampen. Har en spennende blanding av etablerte spillere fra Europa og mer ukjente navn.

Stoler mye på en defensivt solid struktur, og Belgia var blant lagene som fikk erfare hvor gode de er på etablert forsvar. I kampen mot Sør-Korea tok Algerie umiddelbart styringen, og etter en halvtime spilt ledet de 3-0. Mot Russland havnet de under, noe som i utgangspunktet kan være fatalt mot et hvilket som helst Capello-lag, men svarte og tok seg videre.

Virker alltid å ha en god plan til de forskjellige kampene, og det blir gull verdt mot en tysk kjempe.

Dette er i utgangspunktet en meget vanskelig kamp å angripe, og vi synes Algerie fortjener mer tillit enn det bookmakerne har gitt dem. Samtidig er favorittoddsen lite spillbar.

VM-quiz
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus