Lotta Schelin har hatt et skuffende VM hittil og må levere varene dersom Sverige skal ha mulighet mot Tyskland.
Lotta Schelin har hatt et skuffende VM hittil og må levere varene dersom Sverige skal ha mulighet mot Tyskland. Foto: EPA/Scanpix

Tyskland får ingen walkover mot Sverige

Tyskland er gjort til altfor store favoritter i åttedelsfinalen mot Sverige i fotball-VM. Vi tror på en målrik kamp.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: En godbit fra nord
Tippekupong: Helnorsk kupong og ca 3,5 mill i bonuspotten
Tippeligaen: Oversikt over skader/karantener
TV-fotball: Oversikt over helgens TV-sendte kamper
V75 Forus:
Dobbel sjuerpott og V75-start kl 18.30
V4 Lindesberg: En lunsj vi liker
Tippeligamagasinet:Se ukens episode

Lørdagens langoddsprogram er preget av at sommerstillhet i Europa, men heldigvis er Tippeligaen i gang igjen etter landslagspausen. Utvalget besåt i all hovedsak av norsk fotball, men det er er også U21-EM, det er åttendelsfinale i fotball-VM for kvinner mellom Tyskland og Sverige og det er kamper fra Copa America.

Tyskland - Sverige over/under 2,5 mål - over 1,70
Åttedelsfinale i fotball-VM for kvinner. Forhåndsfavoritten Tyskland har imponert hittil, bortsett fra i 2. omgang mot Norge. Hadde som ventet ingen problemer med verken Thailand eller Elfenbenskysten, og står fortsatt som den største favoritten til å vinne VM.

Sverige på sin side vant ingen av kampene i gruppespillet, men tapte heller ikke. Har et erfarent lag, men spissen Lotta Schelin er ikke kommet igang enda.

1,40 på tysk seier er naturligvis helt håpløst, men det er ikke utenkelig at denne kampen blir målrik. 1,70 på over 2,5 mål er i så henseende spillbart, da det er åttedelsfinale og da vil det garantert åpne seg opp utover i kampen.

Molde - Vålerenga over/under 1,5 mål pause - over 1,92
14 dagers pause i de to øverste divisjonene før denne helgen, og det er ofte slik at slike landslagspauser gjør noe med form eller mangel på form.

Gullfavoritt Molde har ikke mer enn 20 poeng på de tolv første seriekampene, og spesielt på bortebane har det vært skuffende saker av den regjerende seriemesteren. Gikk på et fortjent 0-2-tap i Tromsø i forrige serierunde og har ni poeng opp til serieleder Rosenborg når en drøy tredjedel av sesongen er unnagjort.

På hjemmebane har Molde holdt tilnærmet normal standard denne sesongen, og bortsett fra 0-1 tapet mot Odd i første serierunde er det blitt 4-1-på de fem øvrige hjemmekampene.

Vålerenga skulle vise seg frem for rundt 21 000 tilskuere i toppkampen hjemme mot Rosenborg i siste kamp før landslagspausen, men et solid Rosenborg-lag vant fortjent 2-1 i den kampen. Har uansett hatt en flott sesongstart og ligger på 3. plass før denne serierunden, seks poeng bak Rosenborg og tre poeng foran Molde. Har faktisk ikke tapt på bortebane enda (4-2-0).

Det er ikke lett å anbefale spill på Molde-seier til ytterst begredelige 1,45 i odds, på den annen side er det ikke lett å argumentere for borteseier heller.

Men det er en drøss med andre spillalternativer på denne kampen og vi har festet oss ved antall mål i kampen til pause. Molde har 22-8 i målforskjell på seks spilte hjemmekamper. I de fem siste hjemmekampene har det blitt 3, 3, 2, 3 og 4 scoringer til pause. For Vålerenga er bortetallene 17-11 i måforskjell på seks spilte bortekamper. Til pause er fire av dem fem siste vært over 1,5 mål til pause. 

Og statistikken i de tre siste innbyrdes er også "positiv". Molde har vunnet samtlige tre og ledet 2-0. 3-0 og 2-0 til pause. Samtlige av kampene har altså vært over 1,5 mål til halvtid.

Oddsen for over 2,5 mål i kampen er på labre 1,32, men oddsen for over 1,5 mål til pause er på meget hyggelige 1,93 og må være klart spillbart basert på lagenes hjemme/bortestatistikk hittil denne sesongen og basert på siste tre innbyrdes. Objektet kan ikke spilles som singel og derfor må vi kombinere. 

Vi får dermed en dobbel med over 1,5 mål til pause i tippeligakampen mellom Molde og Vålerenga og over 2,5 mål i åttedelsfinalen mellom Tyskland og Sverige. Totalodds for denne dobbelen er 3,28.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus