Liverpools Emre Can er en av de største stjernene på Tysklands U21-landslag.
Liverpools Emre Can er en av de største stjernene på Tysklands U21-landslag. Foto: Petr David Josek (Ap)

Tyskland har ikke spilt OL-fotball siden 1988

Men nå skal det mye til at landet ikke blir å se i Brasil neste sommer.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 1:
  Spill til 3,80 i odds
Oddstips:  Danmark skal til semifinalen
V5 Bjerke:   Tina fikser lunsjen
V65 Momarken: 
Full fyr i bonghaugen
V64 Jägerso:   Banker i toppform

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av kamper fra U21-EM, og norsk og svensk klubbfotball.


Tsjekkia – Tyskland B 1,55
Det er duket for en spennende siste runde i gruppespillet i U21-EM. Teoretisk sett har samtlige åtte lag mulighet til å avansere til semifinalen.

Tyskland var regnet som den største favoritten før mesterskapet, men fikk det overraskende tungt i åpningskampen mot Serbia. En utvisning på Christian Günter drøyt 20 minutter før slutt førte til at det etter hvert ble viktigst å unngå tap, og oppgjøret ebbet ut i 1-1.


I neste kamp mot Danmark fikk vi se et helt annet Tyskland, og 3-0-seieren var fullt fortjent.

Günter er tilbake i troppen etter å ha sonet ferdig, og laget har dermed trolig ingen fravær.

Tsjekkia startet turneringen med et surt 1-2-tap for Danmark. Vertsnasjonen tok ledelsen i kampen, men fikk to mål imot i annen omgang. I kamp nummer to tok laget en meget overbevisende 4-0-seier over Serbia.

Eintracht Frankfurt-spissen Vaclav Kadlec mister resten av mesterskapet etter å ha pådratt seg en ankelskade sist.

Tyskland er videre med uavgjort i kveld, men kan fort ryke ut med tap. Tsjekkia klarer seg med uavgjort dersom Danmark taper sin kamp mot Serbia, men laget er nødt til å satse på seier.

Dersom Tyskland skulle gå videre til semifinalen, er landet samtidig kvalifisert for OL i 2016. Det er et mesterskap det tyske landslaget utrolig nok bare har deltatt i to ganger siden München-OL 1972. Sist var i Seoul i 1988.

Tsjekkia må satse offensivt i kveld, og vi tror et skjerpet Tyskland kommer til å ta godt vare på rommene og mulighetene som da vil oppstå.

Japan – Nederland H 1,65
Japan er regjerende VM-mester og har fått en perfekt start på årets mesterskap. I gruppespillet ble det ettmålsseiere over Sveits, Kamerun og Ecuador. Hvis vi tar med treningskampene i forkant av turneringen, står Japan med seier i seks landskamper på rad.

VM-debutant Nederland har hatt en langt mer trøblete vei til åttedelsfinalen. Det startet med 1-0-seier over New Zealand, deretter ble det tap for Kina. La lenge under mot vertsnasjonen Canada i siste runde, men en sen utlikning sørget for at landet gikk videre som ett av fire treerlag.

Forsvarsspilleren Anouk Hoogendijk er ute med en kneskade.


Det har ikke gnistret av Japan så langt, men laget er så solid defensivt at det som regel holder med ett mål for å vinne kamper.


Samlet odds: 2,56.

Kampstart i Tsjekkia: 20.45. I Canada: 03.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus