Foto: Afp/Scanpix

Tyskland med stø kurs mot finale

Det er vanskelig å tro på annet enn en klar tysk seier i fredagens kvartfinale i EM. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg: Malin fikser jackpotkronene

V75 Drammen: Stine kan bli historisk

Fredagens langoddsprogram består ved siden av kvartfinalen mellom Tyskland og Hellas i EM, av norsk 3. divisjonsfotball og irsk fotball. Vi konsentrerer oss kun om EM.kampen i kveld, da det dessverre ikke har dukket opp noen gode norske objekter.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Kongsberg - Tollnes
Vi lanserte Kongsberg som et langskudd sist fredag i bortemøtet med Eik Tønsberg da vi syntes 4,70 i odds på Kongsberg var altfor høyt. Det var Norsk Tipping enige i og senket oddsen til 3,35. Det hjalp lite, Kongsberg bekreftet sitt ry som et elendig bortelag og gikk på sitt femte av fem mulige bortetap. 0-7 endte den kampen, og det var et ikke bare et dårlig langskudd, det var et gedigent bomskudd. Men vi gir ikke opp for hjemme på Kongsberg presterer laget langt bedre og når middelmådige Tollnes kommer på besøk, tror vi Kongsberg har en fin sjanse til å rette opp litt av inntrykket fra sist helg. Kongsberg har brukbare 2-1-2 hjemme, mens Tollnes står med svake 0-2-4 på bortebane. 2,20 på at Kongsberg reiser seg er dagens mest interessante langskudd.

Dagens avslag
Bergsøy - Larsnes/Gursken FK
Lokaloppgjør og svært prestijefylt oppgjør på Søre Sunnmøre. Kampen spilles på Havila Stadion Fosnavåg og det er ventet ca 500 tilskuere til denne kampen. Begge lagene har hatt en skuffende vårsesong og prestert under forventningene. Fjorårets oppgjør endte 1-1. Vi kan ikke helt forstå hvorfor hjemmelaget prises så lavt som 1,70 i denne kampen og synes dette oppgjøret ser betydelig mer åpent ut enn som så. Vi styrer unna.

Dagens spill
Tyskland - Hellas (0-1)
Portugal var forholdsvis klar favoritt mot Tsjekkia i den første kvartfinalen som ble spilt torsdag og innfridde da også. Men den soleklart største favoritten i de fire kvartfinalene er Tyskland og det er ganske lett å forstå, da Tyskland i utgangspunktet fikk en drømmemotstander (Russland hadde blitt tøffere).

Tyskland var det eneste laget som gikk gjennom gruppespillet med full pott (ni poeng) og selv om kanskje tyskerne ikke imponerte voldsomt i noen av kampene, spiller et lag på seg selvtillit når man bare vinner. Dessuten skal man ikke glemme at Tyskland var i den klart tøffeste gruppen og sett i det lys er ni poeng og full pott imponerende. Mannskapsmessig ser det strålende ut for trener Joachim Löw, all den tid høyreback Boateng returnerer etter karantene. Dermed har Löw fullt mannskap til disposisjon i kveld og mange alternativer. Dog er det ventet få endringer, om noen i det tyske laget.

Det greske mirakelet har altså endt i kvartfinalen nå. Hellas så utslått og ferdige ut etter en halvtime i åpningskampen mot Polen. Med 0-1 og en overkjørsel fra polakkene, var det svært lite som tydet på at Hellas skulle få noe ut av den kampen. Når Hellas i tillegg fikk en spiller utvist like før pause så det helsvart ut. Men Hellas reiste seg og fikk med seg et meget velfortjent poeng. Skuffet deretter i kampen mot Tsjekkia (tap 1-2), men tok seg sensasjonelt til kvartfinalen etter å ha slått et svært blekt Russland i siste gruppespillkamp (1-0). I kveld må grekerne unnvære både kaptein Giorgos Karagounis og venstreback Jose Holebas som begge er suspendert. Spesielt evighetsmaskinen Karagouinis vil bli savnet.

Tyskerne er advart i kveld ettersom Hellas slo Russland og reiste seg fra de døde mot Polen. At Tyskland er det beste laget er vi ikke det minste i tvil om og dette blir tøft for Hellas. Oddsen for tysk seier er nitriste 1,28, mens oddsen for tysk seier med mer enn et mål er 1,85. Vi formoder at Tyskland går hardt ut i kveld og satser på en tidlig ledelse. Skjer det, må Hellas før eller siden fremover på banen og tyskerne er blant de beste i verden på å kontre. På en svært laber spilledag setter vi våre penger på at Tyskland tar seg komfortabelt til semifinale og vinner kveldens kamp med mer enn et mål.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 14 Tyskland - Hellas (0-1) 1,85 3,55 3,05
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus