Evighetsmaskinen Philip Lahm blir en nøkkelspiller for Tyskland.
Evighetsmaskinen Philip Lahm blir en nøkkelspiller for Tyskland. Foto: Ap/scanpix

Tyskland tar grep direkte

Tyskland møter Portugal til åpningskamp i gruppe G mandag kveld. Vi tror Tyskland setter skapet på plass direkte.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Oddstips 2:Kampen Nigeria må vinne

Oddstips 3:Ingen grunn til å le av Klinsmann
V65 Klosterskogen:Lerum lanserer en ny godbit
V64 Färjestad:Jackpotfest så det holder
V4 Gävle:Travgevinstene renner inn

Etter fire dager helt enestående flotte dager i fotball-VM er det fremdeles åtte nasjoner, som ikke har spilt sin første kamp enda. Lag som Tyskland, Portugal og Belgia er blant dem vi ikke har sett og mandag er det tre nye herlige kamper på menyen. Sportspills VM-redaksjon jobber under høytrykk og mandag byr vi på offisielle tips til alle tre kampene.

Program mandag:
Kl 18.00 Tyskland - Portugal
Kl 21.00 Iran - Nigeria
Kl 24.00 Ghana - USA

Dagens VM-tips 1

Tyskland - Portugal H


Den største godbiten kommer først når de europeiske stormaktene Tyskland og Portugal møtes til åpningskamp i gruppe G. Formidable 14-6-1 på de 21 siste landskampene for Tyskland, men de har ikke vært i noen finaler siden 2xxx. I EM for to år siden, var det mange som lot seg begeistre av Joakim Løvs mannskap, men som kjent møtte de overmakten i Italia i semifinalen. Det er veldig mye bra kvalitet i dette tyske laget, men kanskje mangler den store goalgetteren for at det skal gå hele veien.

Tysklands antatte startellever i kveld (4-2-3-1): Neuer, Boateng, Hummels, Mertesacker, Höwedes, Khedira, Lahm, Kroos, Özil, Podolski, Müller.

En skadeplaget Bastian Schweinsteiger mister trolig åpningskampen, mens Marco Reus skadet seg like før VM.

Portugal sjarmerte en hel fotballverden under Europamesterskapet på hjemmebane i 2004, men når endelig Portugal endelig var en finale, ble det gresk tragedie og tap 0-1 for Hellas i finalen i Lisboa. Det er veldig typisk for Portugal dette, veldig fint å se på, men det rekker ikke helt frem.

Portugals antatte startellever i kveld (4-3-3): Patricio, Pereira, Pepe, Alves, Coentrao, Meireles, Moutinho, Veloso, Nani, Almeida, Ronaldo

Tyskland og Portugal møttes både i VM i 2006, de møttes i EM i 2008 og de møttes i EM 2012 og samtlige ganger har Tyskland vunnet komfortabelt. Selv ikke Cristiano Ronaldo kan vinne et VM på egenhånd og etterveksten til Portugal er ikke den beste. Det er ikke en styrke at spillere som Nani og Almeida fortsatt er sentral. Når Ronaldo i tillegg har hatt skadeproblemer, er det mye usikkerhet knyttet til Portugal i forkant av VM.

1,85 i odds på at Tyskland tar sin fjerde strake sluttspillseier mot Portugal er litt lavt, men blir vårt klare valg i denne åpningskampen i gruppe G.
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus