*Nettavisen* Sportspill.

Tysklands suverene formlag lamslår Juventus

I STRÅLENDE FORM: Her feirer Borussia Mönchengladbach enda en seier. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Borussia Mönchengladbach går virkelig på vannet for tiden og har svært gode sjanser til å slå fjorårets finalist i kveld.

03.11.15 10:40

Ikke gå glipp av den spennende nyheten i Nettavisens Fantasy-spill. Nå kan du få verdens beste spillere på ditt Fantasy-lag!

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips 1:
Benitez' Real Madrid begynner å ta form
Oddstips 2:
City er ikke like heldige i kveld
Oddstips 3:
Wednesday i herlig flyt

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

V5A Jarlsberg: Flåtens unghester leverer

Vi har et strålende langoddsprogram foran oss tirsdag. Den fjerde av seks runder i gruppespillet i Champions League innledes og vi har åtte meget interessante kamper foran oss. I tillegg spilles det en rekke kamper i Championship og Champions League i ishockey spilles første kamp i åttendelsfinalene der Storhamar skal brynes seg på finske TPS.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 20.40.
Borussia Mönchengladbach - Juventus, H 2,95.

Hjemmelaget har virkelig snudd sesongen sin på hodet. Etter å ha tapt alle de seks første kampene denne sesongen trakk trener Lucien Favre seg. Siden det har det blitt seks strake ligaseire og ett poeng fra to tøffe Champions League-matcher.

De bøtter virkelig inn mål for tiden og selvtilliten har neppe vært større hos hjemmelaget, som har tidenes flyt for tiden. I helgen smadret de Hertha Berlin med hele 1-4 på bortebane, i det som kanskje var deres beste kamp denne sesongen.

I tillegg hadde de Manchester City på gaffelen da engelskmennene kom på besøk. De kommet imidlertid på straffe og tapte til slutt, etter å ha tatt ledelsen. Vi får skrive det på kontoen for manglende Europa-erfaring - dette er tross alt første gang de er med her.

Likevel føles det ofte naturlig å backe tyske lag på hjemmebane. Stemningen på tyske arenaer er alltid upåklagelig og Borussia Mönchengladbach er tradisjonelt et vanvittig bra hjemmelag. Om enn ikke i Europa helt ennå.

I Torino var kampen mellom disse to lagene svært jevnspilt og begge slet med å komme til de store sjansene. Juventus hadde - naturlig nok - overtaket og tyskerne fikk nok noen dommeravgjørelser i sin favør, men poenget var langt fra ufortjent for det som er dagens vertskap.

For hjemmelaget er Hahn, Stranzl, Schulz og Herrmann skadet siden for en stund siden, ny på listen er Jantscke.

Derby-seier
Juventus-fansen håper nok at Cuadrados avgjørende mål i Torino-derbyet i helgen virkelig vil få sesongen i gang. Selv om de har plukket syv poeng fra tre Champions League-matcher denne sesongen, er Juventus langt fra det nivået de var på forrige sesong.

Det skal likevel godt gjøres å beseire "den gamle dame", som først og fremst er et bunnsolid lag. Men midtbanen er fortsatt et slags problemområde for Allegri, som må klare seg uten Sami Khedira i denne kampen.

Det er synd for gjestene - Khedira har virkelig vært god denne sesongen. I tillegg er høyreback Stefan Lichsteiner og midtstopper Martin Caceres tvilsomme.

Hjemmebanefordelen og underdogposisjonen til tyskerne gjør det svært interessant å backe Borussia Mönchengladbach. De har ikke hatt lykken på sin side i Europa så langt og er avhengige av seier i dag.

Hjemmeoddsen på 2,95 er meget, meget spennende og det er egentlig bare én måte å angripe denne kampen på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag