GOOOL: Santi Cazorla feirer med Pedro etter at førstnevnte scoret mot Luxembourg sist.
GOOOL: Santi Cazorla feirer med Pedro etter at førstnevnte scoret mot Luxembourg sist. Foto: Alvaro Barrientos (Ap)

Ukraina slår europamesterne og går til EM

Ukraina blir beste treer med seier over et Spania uten noen ting å spille for.

Kommersielt

Det ble en glitrende søndag for Nettavisens oddstips. De to singelforslagene til henholdsvis 2,20 og 2,75 i odds gikk inn uten problem, mens dobbelen til 4,59 i odds satt som et skudd.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 2:
Norges U21-helter er bra offensivt

Videoquiz: Hvor mye kan du om landslaget?

TV-kampene: Slik ser din uke ut

V65 Leangen: Blekkans fartsvidunder taper ikke
V4 Boden:
Spennende ukestart i Boden

Landslagsprogrammet fortsetter på mandagens langoddsprogram, og også Norge U21 skal i aksjon. I tillegg spilles det mye hockey på kontinentet.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Ukraina - Spania, H 2,45.

Dette er altså et motivasjonsspill. Med seier blir Ukraina beste treer med 16 poeng "netto" (altså etter at poengene sanket mot gruppens dårligste blir fjernet) og kvalifiserer seg dermed for sitt første EM av egen maskin, etter de ble kvalifisert som vertsnasjon i 2012.

Vertene er også i solid form, etter ti poeng de siste fire kampene i kvalifiseringen. De har imidlertid ikke møtt all verden til motstand, men holdt Slovakia til 0-0 på bortebane i denne perioden. Forrige runde ble det en rutinemessig 2-0-seier i Makedonia.

Hjemmelaget må klare seg uten Jevhen Khatsjeridi og Serhiy Sydorchuk, som begge plukket opp gule kort i Makedonia.

Vertene må i stor grad lene seg på den offensive styrken til de innover-orienterte vingene Jevhen Konopljanka og Andrij Yarmolenko, der spesielt sistnevnte har vist glitrende form i det siste.

Med tre poeng i kveld vil Ukraina ha sikret seg EM-plass som beste treer - det er nemlig ingen som kan ta fra dem den statusen - og det må være tidenes gulrot for de blågule.

Spania roterer
Det ble en rutinemessig seier for Spania hjemme mot Luxembourg, selv om de skulle ønske at David Silva og Alvaro Morata ikke ble skadet. De spiller ikke kampen i dag. Det gjelder også Andres Iniesta, Sergio Ramos, Daniel Carvajal og trolig også Gerard Pique.

Men er det én ting Vicente del Bosque har, så er det god bredde i stallen. Det er ventet flere debutanter denne mandagen, blant andre forsvarerne Mario og Xabier Etxeita.

Rotasjonen i Spania-laget blir stor og del Bosque må bruke denne kampen til å eksperimentere. Det betyr at uerfarne - men veldig sultne - spillere kommer inn, noe som kan slå begge veier. Fraværet i såpass mange nøkkelspillere og stammen i laget er imidlertid sjelden noe positivt.

Spanjolene har 24 poeng av 27 mulige etter tap kun i Slovakia, og har all grunn til å hvile på laurbærene.

Ukraina har absolutt alt å spille for. Selv om de er sikret playoff, vil en direkteplass bety så uendelig mye mer.

2,45 på hjemmeseier mot et Spania uten noen ting å spille for - og som sannsynligvis kun kommer til Ukraina for å holde seg skadefri og bruke lite krefter - er et åpenbart objekt denne mandagen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus