•  

ANNONSE

Umulig oppgave for Brynäs

Brynäs har allerede spilt to utmattende kamper denne uken og møter i kveld Sveriges beste hockeylag på bortebane.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips: 
Everton forsvarer Englands ære
VM i skiskyting:Flott mulighet for Bjørndalen
V65 Bjerke: Utfordrende jackpotomgang
V5 Bjerke: Mester ordner lunsjen
V4 Gävle: Stortalentet innfrir

Torsdagens oddsprogram består blant annet av 16. delsfinaler i Europa League, sluttspillmatcher i Get-ligaen og SHL og VM i skiskyting. 

Dagens dobbel

Skellefteå – Brynäs (0-1) H
Frölunda - Luleå H

Skellefteå – Brynäs (0-1) H 1,65
Skellefteå har vært Sveriges klart beste lag de siste sesongene, men mistet nesten det som var av stjernespillere i sommer. Klubben hentet inn spennende erstattere, men det var likevel mange eksperter som tvilte på om Skellefteå skulle bli like suverene i grunnspillet som de var to foregående sesongene.

Starten på høsten var litt nølende, men etter hvert fremstod laget fra Västerbotten igjen som Sveriges beste, og på senvinteren var det aldri tvil om at Skellefteå skulle ta sin tredje strake serietittel.

Brynäs har hatt en skuffende sesong og kjempet lenge helt i bunnen av tabellen. I vinter hentet Gävle-klubben inn Thomas «Bulan» Berglund som ny trener, og laget klarte å skrape sammen nok poeng de siste rundene til å kapre den viktige tiendeplassen som ga såkalt play-in, kvalifisering til sluttspillet.

Der ble det tre jevne og spennende oppgjør mot Färjestad, og Brynäs klarte å snu 0-1 til 2-1 i den avgjørende bortekampen tirsdag.

Skellefteå har den klarte bredeste og sterkeste troppen av disse to, men Brynäs kan skilte med en meget farlig trio i Greg Scott, Bill Sweatt og Anton Rödin. Alle tok flere poeng i seriespillet enn Skellefteås beste poengplukker.

Hjemmelaget var hardt rammet av skader på tampen av grunnspillet, men får tilbake Pontus Petterström, Martin Sevc, Adam Pettersson, Fredrik Lindgren og Niclas Burströmtil kveldens kamp.

Brynäs harSimon Bertilsson, Niclas Andersén og Jesper Ollas på fraværslisten til dagens match, men det er håp om at alle tre er tilbake på isen i løpet av sluttspillet.

Brynäs var ligaens desidert svakeste bortelag i grunnspillet og tok bare 13 poeng på 27 matcher på fremmed is. Skellefteå har hatt et meget godt tak på Brynäs de siste sesongene og står med sju strake seiere.

Dette alene er nok til å anbefale Skellefteå-seier, men når vi går for en handikapvariant, skyldes det Brynäs’ vanvittige kampprogram den siste tiden. Laget spilte knallharde matcher mandag og tirsdag denne uken og var også i aksjon lørdag, torsdag og tirsdag forrige uke.

Skellefteå har hatt spillefri siden den overbevisende 3-0-seieren på bortebane mot HV71 siste serierunde 5. mars og har kunnet bruke den siste uken til å forberede seg til kveldens match.

Frölunda – Luleå H 1,80
Frölunda har hatt en meget god sesong og sikret sølvmedaljen i nest siste serierunde. Har i likhet med Skellefteå hatt spillefri den siste uken og stiller med et formtoppet mannskap i kveld.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget. Forwarden Magnus Kahnberg er ute, men Robin Figren er tilbake i full trening og ser ut til å rekke lørdagens match.

Luleå har hatt en litt skuffende sesong og endte på åttendeplass i grunnspillet. Måtte dermed gjennom play-in for å kvalifisere seg for sluttspillet. Det endte med seier både borte og hjemme over et blekt Djurgården.

Slo dagens motstander på bortebane i siste serierunde, men da hadde Frölunda allerede sølvmedaljen i lomma.

Frölunda spiller penest hockey av disse to og har stor fart på skøytene og i pasningsspillet. Luleå er en tøff lagmaskin som håper å vinne på fysikk.

Det er en nok en del Luleå-spillere med trøtte ben etter play-in-kampene og en lang sesong, og vi tror Frölunda og den norske stjernespilleren Mathis Olimb tar første stikk i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 2,97.

Kampstart: 19.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus