I KNALLFORM: Rosenborg høvler over alle og enhver for tiden.
I KNALLFORM: Rosenborg høvler over alle og enhver for tiden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Underdogen Rosenborg har store vinnersjanser

Selv om de er kraftig underdog, har Rosenborg alle muligheter til å dra fra Romania med et kjemperesultat.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsprogram:
Dagens single: Håvard Nielsen sliter i Hviterussland
Dagens langskudd 1: Ny Europa-bragd for Oilers?
V65 Klosterskogen: Yngstemann er best
V5A Bjerke: Tilbake som en vinner
V65 Øvrevoll: Øvervollfest med Jan Erik

Det er mye Europa-spill på dagens langoddsprogram. Europa League har sin siste kvalifiseringsrunde og Champions Hockey League er endelig tilbake.

Dagens langskudd 2, innleveringsfrist klokken 19.55.
Steaua Bucuresti - Rosenborg, B 3,45.

Det rumenske hjemmelaget fikk en forferdelig opplevelse i den tredje Mesterliga-kvalifiseringsrunden. Jeg så hjemmekampen mot Partizan Beograd, og selv om de hadde store sjanser, feilet Steaua i å dra nytte av det. Kampen endte 1-1. I Beograd tapte de 4-2 og må således ta til takke med den nest beste turneringen.

De har også fått en trå start på den hjemlige ligaen og ligger på sjetteplass med 2-4-1 på de første syv kampene. Kun seks mål har de maktet å score.

Steaua har vært best på bortebane så langt denne sesongen og har spilt uavgjort i alle de fire hjemmekampene laget har spilt.

Det er en del kaos i den tidligere storklubben. Eieren Gigi Becali er muligens fotball-Europas mest kontroversielle eier og har nylig fått en fengselsdom for korrupsjon og maktmisbruk, skriver NRK. I tillegg har ikke trener Mirel Radoi den nødvendige utdannelsen til å trene laget i UEFA-sammenheng, og må se kampen fra tribunen, melder almennkringkasteren.

Som ikke det var nok: Stallen har hatt enorme utskiftninger denne sommeren. De har erstattet nøkkelspillere med ekstrent billige spillere fra svakere rumenske klubber.

Den uhyre viktige stopperen Fernando Varela fikk rødt kort mot Partizan og soner i dag. I tillegg er den talentfulle offensive midtbanespilleren Nicolae Stanciu skadet.

Rosenborg i megaform
Alt går veien for Kåre Ingebrigtsen og gjengen for tiden. Rosenborg kjører over de fleste motstandere og det er svært, svært få som klarer å stå imot trønderne for tiden. Ti seiere på rad i alle turneringer må regnes som knallsterkt.

De fire siste kampene har de formidable 14-1 i målforskjell. Rosenborg har også prestert solid i de forrige Europa-kampene, med seier over Debrecen og KR Reykjavik.

Også på skadefronten ser det lysere ut. Ole Selnæs ser ut til å ha ristet av seg den lille skaden han har hatt, mens Morten Gamst Pedersen er erklært spilledyktig av RBK-lege Haakon Schwaabe. Tore Reginiussen er eneste fravær, det melder legen til Nettavisen.

Dette blir trolig et kampbilde som vil passe Rosenborg perfekt. Rumenerne vet de må fremover og score, noe som vil etterlate enorme rom for Rosenborg å kontre i. Det lykkes de med mot Debrecen, og de har absolutt kvalitet nok til å gjøre det mot Steaua.

Det er vanskelig å finne et bedre tidspunkt å møte Steaua på. Treneren kan ikke lede laget, formen er svak og to viktige spillere er utilgjengelige. I tillegg er Rosenborg sterkere enn på veldig mange år og man sitter med følelsen av at de kan slå hvem som helst.

Vi nøler ikke et sekund med å spille Rosenborg til lekre 3,45 i odds! Norsk Tipping har for øvrig beholdt oddsen på 3,45 og nærmer seg markedsledende, etter at de øvrige bookmakerne har senket RBK-oddsen.

Kampen vises på MAX fra klokken 20.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus