*Nettavisen* Sportspill.

Ungt Irland taper

Foto: PA Photos/Scanpix

Det blir tungt i Serbia med et så ungt og ribbet mannskap som Irland stiller i kveld. Her er onsdagens oddstips.

15.08.12 11:06

Sportspills meny onsdag
Tippetips: Hellas får det tungt
Oddstips: Ungt Irland taper

Premier League: Tabelltips
V65 Bjerke: Spydet lander i Oslo

Langoddsen byr på mange privatlandskamper, samt enkelte objekter fra norsk 3. divisjon. Natt til torsdag spilles det fotball i Brasil og USA.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
62. Belgia - Nederland U 2,90

Belgias nye trener Wilmots vil nødig tape sin første kamp med laget, mens Nederland må vise at de kan reise seg etter et mislykket EM. Med bortimot toppede lag på begge halvdeler tror vi på en jevn kamp, der begge parter kan tenkes å si seg fornøyd med uavgjort. Vi prøver en slant på U i Brussel til 2,90.

Dagens avslag
77. Portugal - Panama (0-1) H 1,60

Dette kan se ut som rått parti, men vi er ikke helt sikre på at dette blir overkjøring, selv om et toppet Portugal er flere hakk sterkere enn kanal-landet. Det er nemlig ikke sikkert det blir noe toppet Portugal, og motivasjonen kan være så som så. Pepe er reist hjem mot skade, Ronaldo droppet trening og roet ned på hotellet. Det kan jo være han vil spare litt krefter til Real Madrids ligaåpning mot Valencia på søndag. Portugals vennskapskamper i 2012: Tap 1-3 for Tyrkia, 0-0 mot Makedonia og 0-0 mot Polen. Panama har slått Jamaica 1-0 og 2-1, og tapte ikke mer enn 0-1 for Paraguay og 0-1 for USA. Dermed er en klar portugisik seier til 1,60 ikke et attraktivt spill i våre øyne.

Dagens spill
Som vanlig er det lett å se for seg en hel del privatkamper ende uavgjort. Kanskje kan man sette sammen et system og spre innsatsen, men her og nå vil vi heller presentere to kamper som vi ikke tror ender uavgjort, der vi finner noe som ligner motivasjon hos to av hjemmelagene.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

65. Serbia - Irland
Serbia har tapt sine tre siste vennskapskamper, mot Sverige, Frankrike og Spania. Uavgjort mot Kypros og serier over Armenia før det. Noe EM-sluttspill ble det ikke, den forventede 2. plassen i gruppen bak Italia glapp til Estland i et jevnt race. Serbia presterte å tape 1-3 hjemme for nettopp Estland i starten av kvaliken, og der gikk vel egentlig toget, kan vi si i ettertid.

Trener Mihajlovic har tatt ut en 21-mannstropp uten debutanter, men unggutta Nastasic, Mijailovic og Markovic er med, de har bare én kamp hver fra før. Ellers ganske som forventet:

Målvakter: Stojkovic (Partizan), Brkic (Udinese, Kahriman (Tavriya).
Forsvar: Maksimovic (Red Star), Bisevac (Paris Saint-Germain), Ivanovic (Chelsea), Subotic (Borussia Dortmund), Nastasi (Fiorentina).
Midtbane: Basta (Udinese), Tomic (Partizan), Ignjovski (Werder Bremen), Ninkovic (Dynamo), Radovanovic (Atalanta), Mijailovic (Red Star), Kolarov (Manchester City).
Angrep: Tadic (Twente), Tosic (CSKA), Kuzmanovic (Stuttgart), Djuricic (Heerenveen), Markovic (Partizan), Lekic (Gencelbirligi).

Irland gjorde en god EM-kvalifisering, men ble for små i sluttspillet. 1-3 for Kroatia, 0-4 for Spania og 0-2 for Italia gjorde dem til sluttspillets svakeste lag. I vennskapskamper i 2012 kan de vise til 0-0 mot Ungarn, 1-0 over Bosnia og 1-1 mot Tsjekkia. Trener Trapattoni har visstnok gitt mange av sine etablerte spillere fri så de kan trene med klubblagene sine, troppen mangler navn som Robbie Keane, Shay Given, Richard Dunne, Damien Duff, Stephen Hunt og Keith Andrews. Men Trapattoni er entusiastisk på vegne av den relativt unge gjengen han har til disposisjon, og de har trent på offensive formasjoner.

Stephen Ward, Keith Treacy, Kevin Doyle og Marc Wilson er ute med skader. Darron Gibson og Wes Hoolahan har trukket seg fra troppen, og Norwich-spiller Anthony Pilkington ble hentet inn i stedet, bare for å måtte trekke seg grunnet en skade. Damien Delaney er hentet inn i troppen. Spillere vi kan få se er James McCarthy, Seamus Coleman og James McClean.

Irland skal teste nye, unge spillere i Beograd. Poenget er ikke å vinne, det er det kanskje ikke for noen av lagene på langoddsen, men hvertfall ikke for Irland. Hvis spillet sitter og de ryker 1-2, kan det være en suksess. Vi mener ærgjerrige serberne skal ha gode sjanser på hjemmebane mot tenåringer fra den grønne øya. Oddsen på 1,80 er godkjent og noe sier oss at den vil bli satt ned.

55. Kroatia - Sveits
Kroatia stilte et bra lag i EM, men gikk ikke videre fra gruppespillet selv med 3-1 mot Irland, 1-1 mot Italia og et uheldig tap 0-1 for Spania. Mandzukic scoret tre mål i EM, Jelavic ett. Trener Slaven Bilic ga seg etter EM, etter seks års innsats, og i kveldens kamp blir Igor Stimacs første som trener. Kroatene spilte 1-1 mot Norge på Ullevaal i juni, det var deres siste oppvarming til EM.

Kroatias tropp ser meget sterk ut, dog mangler EM-deltagerne Kelavam, Simunic, Dujmovic og Kalinic. Selv med et par forfall blir dette et sterkt hjemmelag:

Pletikosa, Subasic, Srna, Strinic, Corluka, Vida, Schildenfeld, Maloca, Pranjic, Knezevic, Modric, Rakitic, Perisic, Kranjcar, Badelj, Vukojevic, Ilicevic, Kovacic, Olic, da Silva, Mandzukic, Jelavic, Vukusic.

Sveits deltok ikke i EM, de ble nummer 3 i kvalifiseringsgruppen der England vant og Montenegro knep 2. plassen. Tre treningskamper i 2012 har gitt tap 0-1 for Romania, tap 1-3 for Argentina og den målrike 5-3-seieren mot Tyskland i mai. Sveits har et sterkt landslag, og trener Hitzfeld stiller bortimot toppet her, lite eksperimentering vil vi tro, da dette er generalprøven for den viktige VM-kvalikkampen mot Slovenia i september, der seier ansees som nøkkelen til VM-deltagelse.

Vi får se omtrent samme lag som spilte i EM-kvalifiseringen, bortsett fra nøkkelspillerne Senderos (f) og Derdiyok (a) som er ute med skader.

En av de mer spennende kampene dette, der vi tror på hjemmelaget. Den nye treneren Stimac ønsker selvsagt å starte karrieren med seier på hjemmebane, og spillerne vil ønske å vise hva de står for. Sveits stiller også sterkt og er ingen enkel motstander, men denne er en av få kamper der et av lagene ser ut til å kunne ha et snev av motivasjon til å vinne. Derfor bruker vi 1,65 for hjemmeseieren.

55. Kroatia - Sveits 1,65 3,15 3,95
65. Serbia - Irland 1,80 3,05 3,40

Total odds 2,97

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.