BLE STOPPET: Manchester United kom seg aldri gjennom Newcastle-muren forrige helg.
BLE STOPPET: Manchester United kom seg aldri gjennom Newcastle-muren forrige helg. Foto: Jason Cairnduff (Reuters)

United har ikke imponert

I ligasammenheng har United sett svake ut spillemessig. Det har ikke Swansea.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Dagens single 1
: Brann er i støtet
Dagens single 2: Nå må Start vinne
Dagens dobbel: Stabæk fosser videre
Tippekupongen: Fullstendig åpent i Buskerud-derbyet

V4 Göteborg Galopp: Norsk suksess i Göteborg

Det er bare å slå seg løs på dagens langoddsprogram. Tippeligaen, Serie A, Premier League og resten av Europa viser seg fra sin aller beste side - dagen før landskamppausen begynner.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 16.55.
Swansea - Manchester United, H 3,10.

Hjemmelaget har fått en spillemessig god start på sesongen, men burde strengt tatt fått med seg tre poeng mot Sunderland sist. I stedet ble det poengtap og 1-1, så Gary Monks menn har noe å revansjere fra forrige uke.

På hjemmebane er Swansea historisk sett solide - mye bedre enn borte - og hjemmefansen er nok ekstra giret foran dagens storkamp mot Manchester United.

Forrige sesong hadde Swansea et godt grep om United og vant begge oppgjørene 2-1. De har vunnet tre av de fem siste oppgjørene lagene imellom og virker å trives mot de røde djevlene.

Som ikke det var nok: Swansea stiller totalt uten fravær og med uthvilte bein. Forrige sesong spilte de 9-5-5 hjemme og slo blant annet Manchester United og Arsenal på hjemmegress forrige sesong.

United imponerer ikke
Resultatmessig har Manchester United gjort en god sesongstart med syv poeng fra tre kamper, men spillemessig har det sett veldig kjedelig ut. Flyten i angrepsspillet har vært helt fraværende, men i dobbeltoppgjøret mot Club Brügge viste de gode tegn på hvilket toppnivå som bor i dem. Men det var mot belgisk motstand - Swansea er flere hakk bedre.

I tillegg har de en europakamp i beina, og selv om Swansea også spilte midtukekamp i ligacupen, stilte waliserne svært reservepreget.

Det virker imidlertid som om van Gaal har løst Uniteds store defensive problemer fra forrige sesong og de har sluppet inn kun ett mål fra fem tellende kamper. Men igjen: Untatt Tottenham, har motstanden vært svært beskjeden så langt.

Man skal likevel ikke undervurdere effekten av en flott 4-0-seier som de fikk i Belgia, og spesielt Wayne Rooney var tilbake med et smell og tre scoringer - og får sårt trengt selvtillit.

Phil Jones og Marcos Rojo er sammen med Anders Lindegaar stadig skadet. 6-8-5 var Uniteds noe skuffende bortestatistikk forrige sesong.

Hjemmeseier frister alltid i oppgjør som dette og 3,10 mot United må alltid testes.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus