*Nettavisen* Sportspill.

Ustoppelige Belgia

Foto: Reuters/Scanpix

Vi gir full tillit til Belgias nye og sterke landslag i Makedonia.

22.03.13 11:43

Sportspills meny fredag
V4 Halmstad: Show i Sverige
Tippetips: Ikke undervurder Albania
V65 Biri: Espen byr på Dombås og Sandefjord

Oddstips 2: Russerne er i knallform

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Det er en stor dag for fotball på langoddsen, det spilles en rekke VM-kvalifiseringskamper og det er bare å kaste seg ut i det. Dessuten finner vi ishockeysluttspill og vintersport på programmet.

Den gode tips-formen holder seg, det ble full pott igjen i går, med Luleå til 1,70 og langskuddet uavgjort mellom Brasil og Italia til 2,95.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
7. Slovenia - Island B 4,00

VM-kvalifisering. Slovenia er et jevnt over bra lag, men de har manglet det lille ekstra i denne kvalifiseringen, og det ser ikke ut til at vi får se dem i Brasil. De har slått Kypros 2-1 hjemme, men det er det, de har tapt for Sveits, Norge og Albania. Lagerbäcks Island ser sterke ut, overraskende sterke, og de vant 2-1 i Albania. Island har en del målfarlige typer i laget, Heerenveens Alfred Finnbogason scorer tett, Tottenhams Gylfi Sigurdsson er også i form, og Island matcher Slovakia langt på vei defensivt også. Når oddsen er satt så skjevt som den er, må borteseier til hele 4,00 testes.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens andelslag.

35. Bosnia Herzegovina - Hellas U 3,10
VM-kvalifisering. Det ble 1-1 i det omvendte møtet i Hellas, og det er knyttet stor spenning til denne toppkampen i gruppe G. Begge lag har 3-1-0 og ti poeng etter fire kamper, og en eventuell vinner i dag ligger meget godt an. Hjemmelaget har en sterkt offensiv og vi tror de vil gå hardt ut på hjemmebane. Hellas har allerede vunnet borte mot Slovakia, og med ett poeng i Zenica har de kommet godt ut av de to vanskeligste kampene i gruppen. Når solen går ned er det godt mulig at begge lag vil være fornøyde med ett poeng, og av alle VM-kvalifiseringskampene er det her vi tror det er størst sjanser for uavgjort. 3,10 er fin odds og vi har dagens andre langskudd.

Dagens avslag
11. Norge - Albania H 1,37

VM-kvalifisering. Det er nesten så vi ikke tør å si det, men vi hadde forventet rundt 1,70 på Norge i kveld. Er vi helt på jordet her? Er Norge så mye bedre enn Albania? I våre øyne er dette en kamp som er jevn på papiret, mellom to lag som har ganske like kvaliteter og der spillerstallene er jevnsterke. Hjemmebanefordel skal imidlertid kunne bikke utfallet i Norges favør. Men 1,37 på H? Det går ikke an i vår bok. Norsk Tipping gir faktisk 1,55 på at Albania vinner med to måls forsprang, det lokker mer.

Dagens spill
Vi har som alle andre gledet oss til denne VM-kvalifiseringsdagen. En del av favoritt-oddsene er skuffende lave, men to stykker går gjennom nåløyet. Dessuten satser vi på en outsider også, for tomme tribuner.

Og selv om det er VM-kvaliken som dominerer programmet, skal vi ha med en flott odds fra det norske ishockeysluttspillet, der vi har truffet bra denne uken. Det blir to dobler fra oss i dag.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

25. Ungarn - Romania
VM-kvalifisering gruppe D. I denne gruppen har Nederland som forventet tatt kommandoen med fire strake seire, mens dagens motstandere begge har vunnet tre av fire og kjemper om 2. plassen, eventuelt 1. plass hvis Nederland går på en smell. Ungarn har vist styrke ved å slå Tyrkia 3-1 her, og de har også levert som favoritter mot Andorra og i den småvriene bortekampen i Estland. Mot Nederland måtte de melde pass og røk 1-4 hjemme.

Juhasz (f) og Gera (a) er ute med skade, to sentrale fravær.

Romanias landslag har ligget litt nede for telling på 2000-tallet, men nå har de vartet opp med 2-0 i Estland, 4-0 mot Andorra og en råsterk 1-0 borteseier mot Tyrkia. Men akkurat som Ungarn røk de 1-4 hjemme for Nederland. Dermed blir kveldens kamp ekstremt viktig, for når Tyrkia har skuffet og Nederland ser suverene ut, blir 2. plassen et oppgjør mellom Ungarn og Romania.

Mutu (a) er tilbake i troppen og Romania stiller sterkt her. Ciprian Marica (a) er ute.

Kampen skal spilles uten publikum. I våre øyne er dette helt åpent, det er godt mulig at et Romania i form vinner her. Fraværet av publikum kan nok være mest positivt for bortelaget, og når oddsen er hele 2,60 på B, begynner vi å snakke. Dette objektet må kombineres.

29. Makedonia - Belgia
VM-kvalifisering gruppe A. Makedonia ser ikke sterke nok ut til å hevde seg i gruppen, men de fyrte av et varselskudd med 1-0 hjemme mot Serbia i oktober. De har også spilt 0-0 i Skottland og er ingen kasteball, men siden de har tapt to kamper for Kroatia allerede, blir det vanskelig å gå videre.

Goran Pandev og flere andre sentrale spillerne hos Makedonia ser ut til å være på plass, men Markoski (f), Georgievski (f) og Gligorov (m) er ute.

Belgia topper gruppen sammen med Kroatia, og i øyeblikket ser det ut til at disse to går videre fra gruppen. 2-0 i Wales, 3-0 i Serbia og 2-0 hjemme mot Skottland er bra jobbet av Belgia, som har et spennende landslag på gang. Det ble 1-1 hjemme mot Kroatia. Premier League-spillerne Benteke og Kompany er toppscorere med to mål hver.

Kompany (f) er med i troppen og trener Leekens ønsker at han spiller, til tross for at Manchester City-manager Mancini mener Kompany må stå over og lege skaden sin. Det siste vi hører er at han ikke spiller. Belgia stiller som vanlig sterkt, her troppen:

Målvakter: Courtois, Mignolet, J-F. Gillet
Forsvar: Van Buyten, Lombaerts, Alderweireld, Verthongen, Kompany, Ciman, Pocognoli, G. Gillet, Vermaelen
Midtbane: Mertens, Fellaini, Witsel, Defour, Simons, Hazard
Angrep: Lukaku, Vossen, De Bruyne, Mirallas, Dembele, Chadli, Benteke

Vi har skrytt av dette belgiske laget før og satset på dem flere ganger til god odds. I dag er de relativt store favoritter, og når vi ser den troppen de stiller med og hva de har oppnådd hitil i kvalifiseringen, skjønner vi hvorfor. Her er blir det en meget sterk startellever hos bortelaget, sterk nok til å vinne i Makedonia, tror vi. Makedonia er ikke noe dårlig lag, men de har sine begrensninger. 1,52 på borteseieren gir oss en dobbel til 3,95. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.25

25. Ungarn - Romania 2,35 2,95 2,60
29. Makedonia - Belgia 4,95 3,45 1,52

Total odds 3,95

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag