*Nettavisen* Sportspill.

Uten Berg vinner Blackburn

Foto: Getty Images/All Over Press

I dag stiller Joshua Kings klubb sterkt i FA-Cupen mot sliterne fra Bristol City.

05.01.13 09:50

Sportspills meny lørdag
V75 Jarlsberg: Tør du la være?
Tippetips: Parr detonerer bomben
Oddstips 1: Vinner uten Berg
Oddstips 2: Catania lever igjen
FA-cup: 100 fakta om 3. runde
FA-cup: De ti største bombene

Det er strålende utvalg på langoddsen, med engelsk FA-Cup, fransk cup og oppstart etter juleferie i Serie A, Primera Division og mye annen fotball fra rundt om i Europa. Vi finner også ishockey fra GET-Ligaen og Elitserien.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Vi ladet opp til helgen med treff på Walsall til 1,75 i går, langskuddet Real Betis til 2,60 og blinkende varsellampe på finske JYP til lave 1,35 (kampen mot bunnlaget Ilves sto 2-2 etter tre perioder).

Dagens langskudd
33. Brighton - Newcastle H 2,50

FA-Cup, 3. runde. Manager Gus Poyet har varslet toppet lag når godtgående Brighton tar i mot Newcastle i tidlig-kampen lørdag. Brighton er et ambisiøst lag som kjemper på øvre halvdel i Championship, og første nyttårsdag slo de til med 3-0-seier i Ipswich. Newcastle på sin side synker mot bunnen i Premier League, og deres tre siste er tapt 3-4 mot Manchester United, 3-7 mot Arsenal og 1-2 mot Everton. Forsvaret er lekk, skadene er fortsatt mange, målmaskinen Demba Ba er solgt til Chelsea og Tiote er reist til Afrikamesterskapet. 2,50 på hjemmeseier her glimrer som gull og må testes. Brighton sendte Newcastle ut av denne turneringen forrige sesong.

59. Luton - Wolverhampton H 3,20
FA-Cup, 3. runde. Luton spiller fortsatt nede på Conference-nivå. Til tross for at de har brukbar økonomi og på mange måter er ligaens største klubb, misset de opprykk forrige sesong. Cambridge, Nuneaton og Dorchester er slått på veien til 3. runde, og nå får Luton storkampen de har håpet på. Sjansene deres må være brukbare, ganske gode mener vi, mot Solbakkens tidvis håpløse og skadeplagede mannskap, som er under stort press og som har mer enn nok å stri med i Championship. 3,20 for hjemmeseieren er spennende.

72. Sheffield Wednesday - Milton Keynes Dons B 3,35
FA-Cup, 3. runde. Sheffield Wednesday er nede på nedrykk i Championship, og etter en god jul var det tilbake til tap første nyttårsdag, 0-2 hjemme for Burnley. Det er lite ved Wednesday som imponerer denne sesongen, og til denne cupkampen varsler manager Dave Jones en rekke endringer i laget.. MK Dons er blant de beste i League One og må ikke undervurderes her. De vant borte mot Notts County forleden og har gjort det godt i cupene tidligere år. 3,35 på borteseier er for høyt til å stå urørt.

Dagens avslag
123. West Ham United - Manchester United B 1,55

FA-Cup, 3. runde. Alex Ferguson skal sende et cup-lag ut på Upton Park i dag, det vil si at det skal spinkes og spares på alle krefter og benkesliterne skal ta alt ansvaret. Vel er Manchester Uniteds tropp god og bred, men West Ham på hjemmebane er ingen enkel motstander. Det er bare to år siden et fergusonsk cup-mannskap røk 0-4 her i en cupkamp (Carling Cup 2010), og vi setter ikke en krone bortelaget til 1,55.

Dagens spill
Det hadde vært rart om årets 3. runde i FA-cupen skulle bli den første uten en eneste cup-bombe. Vi synes denne runden inviterer til spill på flere outsiderne, og som dere ser klinker vi til med tre langskudd i dag.

Men vi finner også et par hjemmelag som ser ut til å kunne stille mye sterkere enn sine motstandere, og vi henter et av dagens spill fra samme turnering. I dagens andre spill ser vi på Serie A og League One.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

40. Blackburn Rovers - Bristol City
FA-Cup, 3. runde. Blackburn begynte å vinne igjen da Henning Berg forlot Ewood Park. Hvorfor er ikke godt å si, men resultatlisten forteller at de to siste er vunnet 3-1 i Barnsley og 3-0 hjemme mot Nottingham Forest, uten fast manager. Det er annonsert at vikar-teamet Gary Bowyer (trener for reservelaget) og Terry McPhillips (trener for ungdomsavdelingen) fortsetter å lede laget, ut januar. Det er fem poeng opp til play-off og Blackburn er sultne på suksess.

Vikarmanager Bowyer sier at han ikke lar seg friste til å hvile sentrale spillere til ligaen. Han ser at laget plutselig fungerer igjen, og ønsker å holde den gode formen gående ved å la den samme gjengen spille og få kontinuitet. Det sier han, hvert fall, et par unggutter kan bli inkludert i troppen, ikke fler. Det skal dreie seg om Hugo Fernandez og Tim Payne. Ellers er Dunn (m), Formica (m), Nunes (m), Robinson (k) og Givet (f) ute, mens Vukcevic er friskmeldt.

Bristol City står plantet med begge beina i trøbbel når Championship er halvveis. Til tross for viktige seire borte mot Sheffield Wednesday og hjemme mot Peterborough ligger klubben på nedrykk. Baldock er toppscorer på laget som har 3-2-8 på bortebane i ligaen og som trolig får mer enn nok med å berge plassen.

Manager McInnes skal gi lite brukte spillere sjansen til å vise seg frem. Danns, McManus (f) og Adomah deltar ikke her. Foster (f) og Pearson (m) er skadet.

Blackburn er på gang og stiller ventelig sterkt, mens bortelaget sliter fra før og stiller svakere enn noen sinne. Det interessante, som gjør at vi har god tro på Blackburn, er at de endelig har funnet ut hvordan de vinner fotballkamper og at den samme, vinnende gjengen skal gjøre jobben her. 1,60 på hjemmeseier brukes i en dobbel.

55. Leeds United - Birmingham City
FA-Cup, 3. runde. Leeds er tilbake der vi er vant til å se dem, et lite hakk bak de aller beste. Seks av de ni siste i ligaen er vunnet, og på nyttårsdagen var toppscorer Becchio tilbake og sørget for 1-0 hjemme mot Bolton. Leeds er variable, men 8-2-3 på hjemmebane står det respekt av. I ligacupen kom de til kvartfinale, der Chelsea ble for sterke.

Hos hjemmelaget er Aidy White tilbake fra suspensjon. Jerome Thomas har returnert til West Brom etter endt utlånsperiode. Davide Somma og Alan Tate er også tilgjengelige, og manager Neil Warnock håper og tror at toppscorer Luciano Becchio er klar etter en liten smell mot Bolton sist.

Birmingham har etablert seg på nedre halvdel av Championship-tabellen. De vant borte mot Barnsley 2. juledag, men ellers har det vært lite å juble for og de to siste er tapt, mot Bolton og Cardiff.

Innlånte Robert Hall (m) har vært viktig for Birmingham, men dessverre får han ikke lov av West Ham i spille cup for Birmingham. Manager Lee Clark mangler i tillegg suspenderte Zigic (a), og skadde King, Løvenkrands, Asante, Diop, Ambrose, Mullins, Caddis, Murphy og Carr, og muligens også Spector. Packwood (f) er tilbake fra sykdom, men Clark må fylle opp troppen med noen unggutter denne gangen.

Leeds later til å satse på denne turneringen og de møter at skaderammet lag som har slitt i hele høst. 1,90 på hjemmeseieren ser bra ut og gir oss en cup-dobbel til 3,04. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55.

40. Blackburn Rovers - Bristol City 1,60 3,45 4,30
55. Leeds United - Birmingham City 1,90 3,15 3,30

Total odds 3,04

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.