PÅ OFFENSIVEN: Valencia satser tungt for igjen å bli en stormakt i europeisk sammenheng.
PÅ OFFENSIVEN: Valencia satser tungt for igjen å bli en stormakt i europeisk sammenheng. Foto: Biel Alino (Afp)

Valencia er "umulige" hjemme

Det var ikke mange som klarte å slå østkyst-laget på Mestalla forrige sesong.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny onsdag:
Dagens singel:
Müller er i fyr og flamme
Dagens langskudd:
Endelig er Dzeko midtpunktet
Tippekupongen:
Stol ikke på storfavorittene

V76 Bjerke: Kim styrer butikken på Bjerke
V4 Øvrevoll
: Det lukter store penger

ENORM VikingLotto-pott: Hva er det med tallet 69?

Champions League gruppe E/F: Les vår analyse
Champions League gruppe G/H
: Les vår analyse

TV-kampene: Slik ser du CL-festen på TV

Det er nok en gang Champions League som dominerer langoddsprogrammet og det er en rekke storkamper som pryder oppsettet.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Valencia + Under 2,5 mål i Gent - Lyon, samlet odds 2,40.

Valencia - Zenit St. Petersburg, H 1,60
Hjemmelaget har fått en godkjent - men ikke mer - start på sesongen, med fem poeng fra tre kamper. De kvalifiserte seg ved å slå Monaco ut på knepent vis, men den motstanden var solid.

Hjemme i Valencia vil de alltid være en helt ekstrem atmosfære. Statistikken forrige sesong taler for seg selv 15-3-1 er en imponerende hjemmestatistikk. Spesielt i storkamper som dette blir hele byen mobilisert og sørger for å gi en intens ramme rundt kampen.

Hodebryet for Valencia-trener Nune Espirito Santo kommer imidlertid på keeperplass. Der er både Diego Alves og Mat Ryan skadet, som betyr at tredjevalget Jaume vil starte kampen. Han har spilt bare en kamp - men ble faktisk man of the match da Valencia slo Gijon i helgen. Det er altså ikke nødvendigvis en svekkelse at han spiller dagens kamp.

Zenit St. Petersburg er ikke i sin beste form og de har vunnet kun én av sine siste fire kamper. Nå har de riktig nok møtt tøff motstand i det siste. Zenit har spillere med spisskompetanse som kan avgjøre kampen til sin fordel, men Valencia blir trolig for gode.

Hulk har vist god form de siste ukene og scoret også i begge Brasils treningskamper for et par uker siden. Nå har Andrés Villas-Boas meldt at han forlater klubben ved sesongslutt, og det har virket å være en slags resignasjon over russerne - som ikke har slått spansk motstand på de ni siste forsøkene.

Ingen skadeproblemer for gjestene denne onsdagen.

Valencia er endelig på vinnersporet og er normalt veldig solide hjemme på Mestalla. Selv om 1,60 er i grenseland for hva vi går etter, tror vi Valencia innfrir forventningene greit.

Gent — Lyon, under 2,5 mål, 1,50 i odds
Gent skal ha all ære for å være med i denne lukrative turneringen i år, men de er en klar outsider i sin gruppe. I hjemlig liga har de ikke tapt ennå, men kun to seire fra syv kamper er ikke spesielt imponerende.

Kun én gang de første syv kampene deres denne sesongen har de endt med over 2,5 mål.

Lyon er endelig tilbake i det gode selskap, men virker svekket fra fjorårssesongen. Spesielt Nabil Fekirs skadefravær merkes - han har scoret fire mål på fire kamper før skaden - og Alexandre Lacazette er ikke kommet tilbake på fjorårets nivå helt ennå.

Spesielt offensivt er de altså svekket, men defensivt kommer de nok til å tette igjen. To av fem kamper så langt har endt over 2,5 mål, og i den første kampen uten Fekir endte det 0-0 hjemme mot Lille.

Det er først og fremst hjemmelaget som gjør at det ikke stinker mål av denne. Den første runden i Champions League pleier å være noe avventende, og begge lagene er nok tålelig fornøyd med uavgjort i denne - spesielt hjemmelaget.

Gent har levert såpass sterkt defensivt at vi tror de kan tukte Lyon. Men score mye gjør de neppe. Derfor virker under 2,5 mål å være et meget sannsynlig utfall - og 1,50 i odds er akkurat nok til at vi putter den i en dobbel.

Totaloddsen på dobbelen blir da 2,40.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus