*Nettavisen* Sportspill.

Vålerenga-dödaren er i kjempeform

ILLUSTRASJON: Vi har dessverre ingen moderne bilder av Gjøvik-Lyn i vår database. Derfor bruker vi et bilde av Kjetil Rekdal. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Gjøvik-Lyn vil denne sesongen bli husket for å ha slått ut Vålerenga av cupen. Men de er i kjempeform i ligaen også.

25.07.15 00:30

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Haugesund må skjerpe seg
Tippekupongen: Kan Stabæk reise seg?

På lørdagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 15.55.
Gjøvik-Lyn + Genk, samlet odds 2,63.

Gjøvik-Lyn - Lørenskog, H 1,70
Gjøvik-Lyn er inne i en veldig god periode og har notert seg for tretten poeng de siste fem kampene. Også forrige runde vant de, mot jumbo Drammen FK.

3-1-2 er også en svært godkjent hjemmestatistikk for Gjøvik-laget.

Til å ha startet sesongen på nedrykksplass, må utvikling sies å være svært gledelig for hjemmelaget. De har muligens ikke mulighet til å gå hele veien i den andre enden, men nedrykksstridd skal mye til nå.

Oddsenligaen har heller ikke hatt ferie den siste tiden, så ingenting har kommet i veien for den gode flyten til hjemmelaget.

Lørenskog er på sin side mer ustabile og har 2-1-4 de siste syv kampene. Forrige runde fikk de imidlertid en opptur med 5-0 hjemme over Strømsgodsets andrelag.

Lørenskog har 2-1-3 på bortebane, som må sies å være godkjente tall. Ved sesonginnledningen så de til å bli et lag i toppen av sin 2. divisjonsavdeling, men de har tapt seg jevnt og trutt og er ikke i en god periode.

Allerede nå kan de være tvunget til å innse at det blir med en sesong til på dette nivået.

Uansett tror vi formen til Gjøvik-Lyn vinner dem denne kampen. H spilles til 1,70 i odds, en odds vi ikke unngår å kombinere:

Genk - Oud-Heverlee Louven, H 1,55
Genk må forbanne seg over at de ikke klarte seg inn i mesterskapsgruppen forrige sesong. For med tap for Standard mistet de sjetteplassen til Charleroi - på seriespillets aller siste dag.

Uansett er Genk som en stormakt å regne i den belgiske ligaen og de har ingen planer om å gjenta fjorårsbedriften. De tre foregående årene hadde de null problemer med å klare topp fem og vi tror de befinner seg i det samme sjiktet i år.

Og i en uhyre jevn Jupiter League, vet hjemmefavorittene at ethvert poeng teller. Feiler de i dag, kan de få enorme konsekvenser på nyåret.

Kvalitetsmessig bør det være stor forskjell mellom lagene. Ett lag er etablert storklubb og det andre er nyopprykket junior.

For gjestene fra Louven har oddsen mot seg. De har riktignok spilt veldig solid i sesongoppkjøringskampene, men valgt seg motstand som, vel, ikke gir så mye motstand.

1,55 er helt godkjent betalt på en åpningsdag når styrkeforholdene er som de er. Vi tror Genk får sin drømmestart på sesongen og fullfører med det vår dobbel på en ellers utfordrende oddsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag