Lørenskog-spillerne kommer trolig ikke til å brenne alt for mye krutt i kveldens kamp mot tabelljumbo Kongsvinger.
Lørenskog-spillerne kommer trolig ikke til å brenne alt for mye krutt i kveldens kamp mot tabelljumbo Kongsvinger. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Vålerenga er langt viktigere

Lørenskog møter erkerivalen til helgen. Og da er ikke kveldens match mot Kongsvinger spesielt interessant.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2: 
Bare seier er godt nok

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Copa del Rey, Get-ligaen, SHL og NHL. I tillegg er det verdenscup i langrenn for både herrer og damer på menyen.

Dagens dobbel

Kongsvinger – Lørenskog (6-0) H
Linköping - Brynäs H


Kongsvinger – Lørenskog (6-0) H 1,85

Kongsvinger har som ventet fått det meget tøft i Get-ligaen og står med 7 poeng etter 36 runder. Ender garantert i nedrykksplayoffen, men har fortsatt et lite håp om å unngå jumboplassen.

Lørenskog er i flott form og ligger på tredjeplass. Vil etter all sannsynlighet være fire poeng bak Storhamar på andreplass etter kveldens match. Stod med fire seiere på rad før det ble overtidstap borte mot serieleder Oilers forrige runde.

Norsk Tipping har to spill på kampen - ett på over/under 7,5 mål, og et handikapspill der Kongsvinger er gitt seksmålsledelse fra start.

Laget har tapt de siste seks matchene med seks mål, og må altså gjøre det ørlite bedre i kveld for at spill på hjemmeseier skal gå inn.

Kveldens motstandere har møtt hverandre fire ganger denne sesongen allerede. Lørenskog har vunnet alle, men kun den siste seieren (9-0 i Lørenskog Ishall) var større enn med seks mål. De to matchene i Kongshallen har endt 0-1 og 1-4.

Søndag spiller Lørenskog hjemme mot erkerival Vålerenga, og det oppgjøret har nok langt høyere prioritet enn dagens.

To andre momenter som taler for at Lørenskog ikke vinner med mer enn fem mål i kveld: Kongsvinger har scoret bra med mål til laget å være i det siste (tre mål Vålerenga og to mot Storhamar), mens Stavanger har vært involvert i målfattige oppgjør i det siste (1-1 etter ordinær tid mot Oilers, 2-1 over Stjernen og 3-0 over Lillehammer).

Vi kombinerer objektet med et spill fra SHL i Sverige.

Linköping – Brynäs H 1,60
Brynäs-krisen fortsetter med uforminsket krise. Klubben byttet ut trenerapparatet etter 2-7-tapet for Skellefteå 17. januar, men har siden tapt tre matcher på rad og ligger nest sist i SHL.

Laget er meget hjemmesterkt, og vi trodde at det endelig skulle snu i tirsdagens match mot HV71, men denne gangen ble det 1-1 etter ordinær tid og tap i overtidsspillet.

På bortebane er Brynäs desidert svakest i ligaen. På 21 forsøk er det bare blitt 9 poeng. Til sammenlikning har tabelljumbo Modo tatt 19 poeng på borteis.

Linköping ligger på femteplass og kjemper en tøff kamp om å komme blant de fire beste. En slik plassering vil gi hjemmefordel i sluttspillet. Det skiller kun tre poeng opp til Frölunda på andreplass.

Linköping gjør det normalt best hjemme i Saab Arena og er ligaens tredje beste hjemmelag. Forrige runde ble det imidlertid en sterk 4-2-seier borte mot Luleå.

Det er uvisst om vingen Johannes Salmonsson får spilt kveldens kamp ettersom han er klaget inn til disiplinærnemda for en takling i Luleå-matchen. Veteranbacken Magnus Johansson (41) er tilgjengelig for spill igjen.

Brynäs har gått på mange knepne tap i det siste, men vi tror ikke trenden snur i kveldens kamp mot hjemmesterke Linköping.

Samlet odds for dobbelen: 2,96.