Vålerenga-spillerne kunne juble for en meget sterk seier over serieleder Stavanger Oilers forrige hjemmekamp. I kveld kommer sølvplasserte Storhamar på besøk.
Vålerenga-spillerne kunne juble for en meget sterk seier over serieleder Stavanger Oilers forrige hjemmekamp. I kveld kommer sølvplasserte Storhamar på besøk. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Vålerenga skal vinne hockeyfesten

Et forsterket Vålerenga er på revansjejakt mot erkerivalen Storhamar.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:
  På tide å spille Brynäs
Dagens langskudd:  Liverpool går ut i hundre
V4 Boden:  Vidåpen omgang
V5 Momarken:  Samlebonger til lunsj
V65 Forus:   Meget spennende omgang

Vi står overfor et spennende tirsdagsprogram på langoddsen. I ligacupen barker Chelsea og Liverpool sammen i semifinalen, og i Championship spilles det viktig kamper.

Vi kan ellers blant annet spille på italiensk cup, Afrikamesterskapet, Get-ligaen og SHL.

Dagens dobbel

Vålerenga - Storhamar H
Västerås - Almtuna H


Vålerenga - Storhamar H 1,90

Vålerenga har hatt en meget skuffende sesong i Get-ligaen og ligger på sjetteplass etter 36 runder. Laget har imidlertid fått en gedigen opptur de siste rundene.

Det startet med en flott 5-0-seier borte mot hjemmesterke Stjernen. Så ble serieleder Oilers sendt hjem til Stavanger med 2-5 i bagasjen. Søndag ble Kongsvinger knust 9-3.

Troppen er blitt forsterket av hjemkomstene til Sondre Oldenog Mathias Trygg, som utgjorde en superrekke med morten Ask forrige sesong.

Storhamar kommer fra enkle seiere over jumboene Manglerud/Star og Kongsvinger, men slet uken før. Først ble laget utklasset med 1-5 på hjemmebane mot Oilers, før man måtte ha straffekonk for å beseire Sparta – også det i Hamar OL-Amfi.

Opp til Stavanger skiller det fem poeng, så drømmen om seriegull lever fortsatt.

Forwarden Linus Johansson har sonet ferdig sin karantene og er tilbake i troppen i kveld, mens backen Jimmy Andersson er usikker grunnet. Andreas Øksnes er eneste skadefravær.

Det ble 2-4-tap for Vålerenga da lagene møttes i Hamar i romjulen. Det var en dramatisk kamp med 7000 tilskuere og bråk på tribunene. Et heltent og revitalisert VIF-lag kommer til å gi alt for revansje på Jordal, og vi setter pengene på hjemmeseier.

Vi kombinerer objektet med en kamp fra Hockeyallsvenskan.

Västerås - Almtuna H 1,40
Västerås var tippet som en av opprykkskandidatene i Hockeyallsvenskan før sesongen, men fikk en tung start på høsten og kjempet lenge helt i bunnen av tabellen.

Har imidlertid kommet opp på det nivået ekspertene hadde forventet at laget skulle være på før sesongen, og det er blitt seier i 12 av de siste 15 kampene. Kommer fra en fin 3-1-seier borte mot Asplöven.

De gode prestasjonene har sendt laget opp tredjeplass. Målet for siste del av grunnspillet er å komme på topp to for å kunne spille opprykksrunde mot det andre laget som ender som nummer en eller to. Opp til serieleder Malmö skiller det bare to poeng, mens Karlskrona er ett poeng foran.

Almtuna sliter på flere områder om dagen. Klubbens økonomiske situasjon er så dårlig at man er blitt nødt til å kvitte seg med flere av de beste spillere etter nyttår. Formen er elendig, og laget stod med sju strake tap før det endelig ble seier mot tabelljumbo AIK forrige runde.

Almtuna ligger på niendeplass, og det skiller tre poeng opp til den viktige åttendeplassen som gir spill i kvalikrunden.

Bortelaget har fire spillere ute med skader og sykdom og har tapt fire bortekamper på rad.

Västerås har gratis adgang til kampen, så det er ventet bra med folk på tribunene. Noe annet enn H her vil overraske oss stort.

Samlet odds for dobbelen: 2,66.