Dundalk-spillerne har hatt mange scoringer å feire de siste ukene.
Dundalk-spillerne har hatt mange scoringer å feire de siste ukene. Foto: Dundalkfc.com

Vant selv om hele laget ble byttet ut

Dundalk er Irlands desidert beste lag om dagen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
French Open: 
Grusspesialist kan overraske
V65/V4 Kalmar:Carsten spiller Söderkvist
V64 Romme:  Dama som jager sin 17. strake seier

På fredagens oddsprogram finner vi en del privatkamper i fotball og drøssevis med dueller fra French Open.

Dagens dobbel:
Bohemians - Dundalk B 1,62

Så sent som tirsdag denne uken hadde vi suksess med dobbelen Frankrike – Norge H og Derry – Dundalk B til 2,54 i odds. I dag prøver vi oss på en ny  dobbel med Dundalk i hovedrollen.

Klubben i grevskapet Louth er i fantastisk form og står med full pott og 16-1 i målforskjell på de siste fire seriekampene. Leder den irske toppserien med 32 poeng på 14 kamper og har suverent best målforskjell.

Kampene kommer meget tett om dagen, og i tirsdagens ligacupkamp mot Derry hvilte manager Stephen Kenny hele 11 spillere som slo Sligo Rovers 3-0 for en uke siden. Derry roterte også på laget, men ikke på langt nær så mye som motstanderen.

Dundalks unge reserver så ut til å gå mot en komfortabel 2-0-seier, men det ble en viss spenning i sluttminuttene da Derry reduserte til 1-2. Dundalks ledelse holdt imidlertid helt inn, og laget er klar for cupsemifinale.

Til kveldens kamp er Stephen O’Donnell og Keith Ward ute med skader. Trolig spiller de fleste førstevalgene som ble hvilt tirsdag, fra start.

Bohemians spilte også ligacupkamp tidligere i uken. Motstanderen var Longford (spiller på nest høyeste nivå), og Dublin-klubben kunne innkassere en komfortabel 2-0-seier.

I serien er det bare blitt to seiere på fjorten forsøk. Sju uavgjorte holder imidlertid akkurat til sikker plass – på målforskjell.

Dave Mulcahy testes før start, mens Eoin Wearen er ute med skade.

Selv om Dundalk har scoret 35 mål på 14 kamper, har ikke klubben ligaens toppscorer. Til gjengjeld har hele 11 spillere kommet på scoringslisten så langt. Til sammenlikning har Bohemians totalt scoret 14 mål denne sesongen. Dundalk er i fryktinngytende form, og dette bør bli borteseier.

Sveits – Jamaica H 1,28
Vi kombinerer kampen over med privatlandskampen mellom Sveits og Jamaica for å få den totale oddsen over to blank.

Sveits spilte bunnsolid fotball i VM-kvalifiseringen og vant Norges gruppe enkelt. Skal bare spille kveldens kamp og mot Peru til uken i oppkjøringen til VM. Har havnet i gruppe med Frankrike, Honduras og Ecuador. Tapte 1-2 for Sør-Korea i fjor høst, men har ellers gjort det bra i privatkamper de siste sesongene.

Midtbanespilleren Tranquillo Barnetta og spissen Mario Gavranovic er ute med skader, men det ser ut til at begge rekker mesterskapet.

Josip Drmic, som imponerte stort for Nürnberg med 17 mål på 33 seriekamper denne sesongen og som nylig ble kjøpt av Bayer Leverkusen, er en av de unge spillerne som kan bli en hit i VM. 20-åringen står bare oppført med 5 landskamper, men det er ikke umulig at han spiller fra start i kveld.

Sveits er ranket som verdens åttende beste nasjon av FIFA, mens Jamaica for tiden ligger på 81. plass.

”The Reggae Boyz” har sjarmert verden ved tidligere anledninger, men landslaget er for tiden nede i en bølgedal. I siste del av VM-kvalifiseringen ble det ingen seiere på ti forsøk, og man endte desidert sist i gruppen.

Det er mye gråstein i troppen, og ingen av lagets spillere kan betegnes som stjerner.

Så sent som for fire dager siden tapte laget 1-2 for Serbia i New York. Kveldens kamp går i Luzern i Sveits, så det har vært travle dager med mye reising for spillerne den siste tiden.

Sveits er i en helt annen liga enn dagens motstander. Og med bare to kamper i oppkjøringen kan ikke landslagssjef Ottmar Hitzfeld eksperimentere for mye med laget. Vi blir overrasket hvis dette ikke ender med H.

Bohemians - Dundalk 4,00 - 3,25 - 1,62
Sveits – Jamaica 1,28 - 4,35 - 6,95
Samlet odds: 2,07

I boksen under kan du spille denne dobbelen. Innsatsen styrer du selv.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus