*Nettavisen* Sportspill.

Vi satser høyt i Frankrike

Brests  Joahnn Ramare (i midten) i duell med en Auxerre-spillere i en cupkamp tidligere i måneden. Foto: Fred Tanneau (Afp)

Dobbel til 4,35 i odds skal gi klingende mynt i helgekassa.

13.03.15 10:54

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel 1:
Nytt hockeytreff i Sverige?
VM i skiskyting: Laura vil ha gull
V4/V65 Solvalla: Stjernekusken får tillit
V65 Jarlsberg: Supertalent i årsdebut

Etter en tung start på uken for oddstipsene, ble det full fest torsdag. Både hockeydobbelen fra Sverige (2,97 i odds), skiskyting-dobbelen (2,63 i odds) og singelspillet på Everton (2,15 i odds) gikk inn og sørget for et pent overskudd for alle som fulgte anbefalingene.

Dessverre klarte Villarreal verken seier eller uavgjort mot Sevilla, og vi måtte nøye oss med to ganger 11 rette på tippetipsene.

Fredag er det blant annet VM-stafett i skiskyting for kvinner, La Liga, Bundesligaen og Ligue 1 på oddsprogrammet.

HTML EMBED

Dagens dobbel 2

Tours - Brest B
Le Havre - Orleans H
HTML EMBED

Tours – Brest B 2,35
Tours kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk fra Ligue 2. Laget ligger tredje sist, og et skiller fire poeng opp til Valenciennes og Clermont på trygg grunn.

Formen er det ikke mye å skryte av. Etter tapet for Sochaux forrige runde, er det blitt kun to poeng og 5-11 i målforskjell på de siste seks kampene.

Spissen Christian Kouakou (nest beste målscorer med fire mål) er fortsatt ute med skade for hjemmelaget. Det er også de faste forsvarsspillerne Thibaut Cillard og Fousseni Diawara, men forsvarskollega Leo Schwechlen er tilbake i troppen.

Brest ligger på annenplass på tabellen, men bak den suverene serielederen Troyes er det meget tett. Laget fra Bretagne kommer fra en fin 3-0-seier hjemme mot Chateauroux mandag, og slo dermed tilbake etter en litt tung periode.

Brest er en av de største klubbene i ligaen og har hatt økonomiske muskler til å gjøre januarkjøp som skal sikre opprykk. Spissen Nicolas Verdier, som har vært en skuffelse denne sesongen, er solgt til Mechelen i Belgia. Inn er kommet Gaetan Courtet (fra Ligue 1-laget Reims) og Youssef Adnane (Tours).

Begge har scoret tre for sin nye arbeidsgiver, og Adnane satte inn åtte mål for dagens hjemmelag før han ble solgt.

Brest har vunnet de to siste innbyrdes møtene 2-0.

Brest har ikke fått det til på bortebane denne sesongen, og det er grunnen til at B betales med såpass høy odds som 2,35. Det er imidlertid klasseforskjell på disse lagene, og Tours er i tillegg i svakest form av samtlige klubber i ligaen.

Le Havre – Orleans H 1,80
Le Havre er blitt et mye mer offensivt anlagt lag under nye treneren Thierry Goudet, som tok over klubben i desember. Det har gitt seg utslag i en fin poengfangst og brukbart med mål i vinter (3-3-0 og 11-6 i målforskjell på de siste seks kampene).

Kommer fra 1-1 borte mot topplaget Dijon, en kamp der spissen Mickael Le Bihan scoret sitt tredje mål på tre kamper og det fjortende for sesongen. Runden før spilte laget med ti mann i 80 minutter mot Ajaccio, men klarte likevel å snu 0-1 til seier.

Havre ligger på 11. plass, men det er tett derfra og opp til de to nederste opprykksplassene. Brest ligger ni poeng foran, mens det skiller åtte poeng opp til Angers. Det er fortsatt 33 poeng å spille om denne sesongen, så et opprykk er ikke helt utenfor rekkevidde for klubben som var i Ligue 1 sist i 2009.

Forsvarsduoen Maxime Le Marchand og Zargo Toure er tilbake etter karantene, noe som er beleilig ettersom forsvarskollega Steven Fortes må sone i kveld. Skademessig ser det bra ut.

Orleans spilt åtte kamper på rad uten å tape, men står med tap i det to siste kampene. Første 2-3 for GFCO, så pinlige 0-1 hjemme mot bunnlaget Valenciennes forrige runde.

Ligger på 13. plass med 32 poeng, og laget er nærmere nedrykk enn opprykk.

Lagets toppscorer Robert Maah (seks mål) soner karantene i dag, og tillegg sliter trener Olivier Frapolli med en rekke skadefravær – spesielt offensiv. Playmaker Loic Puyo (fire mål), spisstalentet Tafsir Cherif (ett mål), angriperen Luigi Glombard (tre mål), den faste midtbanespilleren Guillaume Loriot (to mål) og den faste forsvareren Antoine Ponroy (to mål) er alle uaktuelle.

Disse spillerne har scoret 18 av Orleans 28 seriemål, og laget kommer til å få kjørt seg mot et formsterkt Le Havre i dag.

Samlet odds for dobbelen: 4,23.

Kampstart: 20.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.