Tunisia-spillerne jubler for scoring mot Kapp Verde i åpningskampen.
Tunisia-spillerne jubler for scoring mot Kapp Verde i åpningskampen. Foto: Khaled Desouki (Afp)

Vi skal tjene mer penger på Tunisia

Tunisia møter et Kongo som er nødt til å satse offensivt for å gå videre i Afrikamesterskapet.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Dagens langskudd:
Lukter uavgjort lang vei
V65 Drammen:
To frekke bankere

Etter en tung periode for oddstipsene, ble siste del av forrige uke en eneste stor fest. Både torsdag, fredag, lørdag og søndag fikk vi et stort overskudd på tipsene, og søndag ble det også 12 rette både på det minste tippetipset (96 kroner) og det store (384 kroner).

Det minste tipset hadde en samlet tilbakebetaling på 3750 kroner, mens det store ga 4205 kroner tilbake.

Mandag er det blant annet La Liga, Serie A, FA-cupen og Afrikamesterskapet på oddsmenyen.

Dagens oddstips

DR Kongo - Tunisia B


Tunisia gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen til Afrikamesterskapet og vant en nokså vrien gruppe med nasjoner som Egypt og Senegal (4-2-0 på seks kamper).

Åpnet mesterskapet med et noe skuffende 1-1-resultat mot Kapp Verde og tok en sen seier over Zambia i kamp to (Tunisia-seier til 2,05 i odds var vårt tips den dagen).

Landet har ikke skapt all verden med sjanser så langt, men har vært effektive når mulighetene har bydd seg. Har også et meget solid forsvar.

Forutsetningene for Tunisia før den siste runden i gruppe B er som følger: Landet er videre med seier eller uavgjort. Tap kan også gi avansement, men da er man avhengig av et gunstig resultat i Zambia – Kapp Verde.

Den demokratiske republikken Kongo kvalifiserte seg til mesterskapet som beste treer og er ikke regnet blant favorittene. Landet har bare vunnet én av de tretten siste kampene i mesterskapet.

Har klart seg helt ok så langt, med uavgjort i de to første kampene.

Er sikret avansement med seier, men kan også gå videre med tre poeng. Da må det bli uavgjort mellom Zambia og Kapp Verde samtidig som man må ha flere scorede mål enn Kapp Verde.

Kaptein Youssouf Mulumbu måtte ut med skade sist, og det er usikkert om den viktige Premier League-spilleren rekker kampen.

Selv om DR Kongo teoretisk sett kan klare seg med uavgjort, er ikke det et resultat laget kan satse på. Spillerne må satse offensivt for å ta seieren, og da kan det fort bli rom fremover på banen for tekniske og velspillende tunisiere.

Det skal være en viss klasseforskjell på lagene, og vi spiller B til 2,20 i odds.