*Nettavisen* Sportspill.

Vi tror favorittene får kamp

Foto: hesteguiden.com

Vi støter på et par blytunge favoritter, men vi har funnet frem til noen spennende motbud.

07.02.09 18:31

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Det er liten tvil om at 4 Grand Du Ling har vært imponerende god i det siste, og triumfen i den siste starten på meget sterke 14.5 var av den enkle sorten. Selskapet i dag er ikke verre enn at Turbo Thrust-sønnen kan ta sin fjerde strake seier, men vi finner et par ankepunkter som gjør sitt til at vi spekulerer litt forsiktig i mot 80-prosenteren i spillet.

Tidligere slet 6-åringen litt med det helsemessige, og det er ikke til å stikke under en stol at Hamre-traveren har hatt et meget tett program i det siste. Dette kan etter hvert sette sine spor, og vi er litt inne på at 3 Atlantic Ås kan overfly den store favoritten ned startsiden, og da kan det være slik at det er champion Høitomt som er først på pletten til å få overta med 5 Mazzetti.

Sistnevnte kom ut etter litt pause i Skien nå på torsdag, og måten Gill`s Victory-sønnen enkelt tok seg av det løpet på innga tillitt. 5-åringen var helt overlegen, og med det løpet innenfor vesten er trolig Halle-traveren ytterligere forbedret til dagens dyst. 16-prosenteren har tidligere avvist selveste Cream Of Arnie, og vi betaler for vår torsdagsbanker på samtlige forslag.

I V5-finalen pådrar 7 Vikkivinn seg et relativt tungt favorittstempel, og i et regelrett løp dreier det seg om en solid vinnersjanse. Pål Even-sønnen har vært ute i tøffe løp hele veien, og hevdet seg med bravur. I den siste starten var 5-åringen god toer i et V75-løp, og årets første triumf kan meget vel være innen rekkevidde her.

Vi finner dog noen interessante motbud som er svært lite spilt, og vi betaler for duoen 4 Direktøren og 10 Torpa Fia på våre to minste forslag. Førstnevnte kommer tilbake etter litt pause, og tidligere har Sjefen-sønnen vist seg veldig opplagt etter litt hvile. Teten kan være innen rekkevidde for 8-åringen, og det er en posisjon vi vet han forsvarer seg meget godt fra på full form. Sistnevnte er ikke lett å vinne med, men så skal det også sies at Krembest-datteren har vært ute i svært tøffe omgivelser. Det er hakket enklere i mot for 6-årshoppa ved denne anledningen, og Heggeland-traveren bekreftet fin form i den siste starten.

På det største forslaget krysser vi også av for kapable, men akk så usikre 1 Spikess. Kusk Eirik Høitomt har tidligere vist seg å ha et meget godt tak på 5-åringen, og en mindre pause kan ha gjort godt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

Småskummelt
Selv om det er små felter i de tre innledende avdelingene ser det på forhånd litt småvrient ut, og i en rebus hvor brorparten av spillerne går for samlebonger skal det ikke skje mye på kanten før utbetalingen skyter i været.

I V5-1 står 3 Lasse Kosmos ypperlig til, og dersom 5-åringen holder seg sånn noenlunde rolig underveis dreier det seg om en topp vinnersjanse mot ikke alt for skarp motstand. Stanley Kosmos-sønnen fikk en altfor tøff åpning i et hardt V75-løp sist, og fikk naturlig nok stive bein til slutt. 5-åringen blir vår utgang på det store systemet, men vi tyr til noen garderinger da Halle-traveren er variabel. En spennende start etter litt pause gjør 10 Xbox Hornline, og selv om sprint ikke er Victory Abroad-sønnens beste distanse må han strekes tidlig sammen med kapable 11 Alpha Town.

I den andre avdelingen dukker Frode Hamre opp med nok en svenskeimport, og selv om 7 Digital Recorder står uten seier i karrieren så langt bør det være snakk om en topp vinnersjanse direkte i passende omgivelser. Super Photo Kosmos-sønnen rapporteres å trene tilfredsstilende, og med jevnt bra resultater fra bl. a. Solvalla blir 4-åringen vår banker på det minste forslaget samt utgang på det store systemet. Tøffest i mot blir trolig 6 Lille Siem som gjør en spennende start i ny regi, og Armbro Fame-sønnen som var ute mot klart bedre hester før pausen krysses tidlig sammen med 2 Ready Ås som fort kan vise seg forbedret med løp i kroppen.

Et heftig sprintløp venter oss i den tredje avdelingen, og i en vidåpen affære blir 5 Adriano vår frekke utgang på det store systemet. Dream With Me-sønnen har slitt med det helsemessige i hele sin karriere, men i ny regi syntes vi 8-åringen har vært veldig positiv. Innsatsen til sølv sist var av det oppløftende slaget på en upassende distanse, og i dag står Espedal-traveren unektelig fint inne i løpet på sin optimale distanse. Et par løp i kroppen bør ha gjort godt, og vi ser vi ikke bort i fra at femtevalget i spillet leder dette løpet rundt om.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære spilleforslag på hhv 126 og 378 kroner.

På det største forslaget spiller vi et abc-system over fire kuponger med en innleveringspris på 1112 kroner. Systemet kan du kjøpe her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag