(AFP/Scanpix)

Vi tror på englene

Sorry, prinsesse, vi snakker om Ängelholms FF. Her er mandagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
Odds/tippetips: Regnskap sist uke
Dobbel V5 Drammen: Vi stoler på ungdommen
V65 Årjäng: Vi tipper svensk V65
Lunsjtrav Leangen: Cruiser inn til ny seier

Langoddsen innleder som vanlig på en mandag med kampene til Oddsen-Ligaens B-lag. Fra klokken 19.00 finner vi Allsvenskan, Superettan og norsk 3. divisjon, før irsk og islandsk fotball avslutter kvelden.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
105. Vardeneset - Brodd H 2,30

Dagens langskudd henter vi fra Stavanger-derbyet i 3. divisjon avdeling 6. Vardeneset har åpnet bra med 2-1-0 hjemme etter å ha møtt Madla, Sola og Start 2. De var uheldige som ikke slo Starts rekrutter 2-1. Brodd har hatt en "myk start" i denne avdelingen, da de har møtt fem av de antatt svakeste i sine fem første. Forrige runde spilte de 2-2 mot Start 2, i en kamp de brant noen brukbare sjanser i begynnelsen, før de falt litt av og fort kunne tapt. Kveldens oppgjør kan bli jevnt. For Brodd blir det trolig den tøffeste kampen hittil, og etter å ha sett video-oppsummeringen av Start-kampen, er vi slett ikke så sikre på at bortelaget skal være favoritter her. 2,30 på Vardeneset må prøves med en moderat innsats.

Dagens avslag
104. Skotfoss - Skarphedin

Dette er bunn mot topp i 3. divisjon avdeling 5. Innbyrdes oppgjør viser at Skotfoss har tapt 0-15, ja null-femten, 1-8, 1-4, 0-4 og 1-5 i de fem siste. Årets sesong innledet Skotfoss med å ryke 0-13 for Eik-Tønsberg. Vi har ikke sett hvilken odds Norsk Tipping kommer med når dette skrives, men at Skarphedin gir en tilbakebetaling på linje med en brukskonto i Nordea, er vi ganske sikre på. Det er flott med 3. divisjon på langoddsen, men av og til kreves det spillalternativer med handicap, spesielt når det er så store kvalitetsforskjeller som her. Oddsen på Skarphedin ble 1,03. Det er lett å stå over, det er oddsene på H og U også. Et spill på Skarphedin-4 eller Skotfoss+5 kunne kanskje vært spennende for Norsk Tippings kunder.

Dagens spill
Siden vi som oftest tilrettelegger oddstipsene kvelden i forveien, går vi ofte glipp av objektene fra Oddsen-Ligaen på mandager, der oddsen alltid settes samme dag. Utvalget er derfor ikke det helt store, men vi ser to gode muligheter. Vi spiller en sjelden kombinasjon av Superettan og irsk Premier League.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

103. Ängelholms FF - Falkenberg
Ängelholms har bare ett tap på de syv første rundene i Superettan, det kom med 1-2 borte for ligaleder Östers. Hjemme er 3 av 3 vunnet, mot variabel motstand i Värnamo, Assyriska og Landskrona. Robin Staaf er toppscorer med tre mål foreløpig. Forrige sesong endte Ängelholms på 3. plass, men klarte ikke beseire Allsvenskan-klubben Syrianska FC i play-off. Mens man var bedre borte enn hjemme forrige sesong, har trenden vært det motsatte i 2012.

Sammenlignet med laget som spilte 0-0 borte mot Halmstad 17. mai, er midtstopper Marcus Lindberg ute, han er suspendert for gule kort. Fra tidligere er Johansson (fot), Dewee (skulder) og Karlsson (korsbånd) ute med skader. Vi tar med troppen:

Pyzdrowski, Nilsson, Dahlgren, Alriksson, Augustsson, Ucar, Lindh, Westerblad, Eiswohld, Staaf, J. Nilsson, Nazari, R. Nilsson, Júlíusson, S-Latef, Simovic, Andersen, A. Nilsson.

Falkenberg ligger tredje sist etter skuffende 1-2-4 på de syv første rundene. De lider av scoringsvegring og har scoret færrest mål hittil (7). Eneste seier kom hjemme mot jumboen Värnamo, 3-2 ble det, mens den sterkeste prestasjonen kanskje har vært å tyne til seg 0-0 borte mot Assyriska, fullstendig mot spillets gang. Rapportene fra forrige kamp forteller om svak innsats og tap 1-2 hjemme for Landskrona, som til da ikke hadde vunnet borte.

Elfsborg-lånet Zlatan Krizanovic (a) var tilbake mot Landskrona 18. mai. Da var laget bortimot skadefritt, men Robin Ganemyr (m) ble skadet i den kampen og er trolig ute her.

Lagene tok hver sin hjemmeseier forrige sesong. I øyeblikket ser Ängelholms like sterke ut, mens Falkenberg sliter. Formen og selvtilliten er lav, og 1,75 for denne hjemmeseieren er et klart valg fra dagens meny.

114. Shelbourne - Bohemians Dublin
Irsk Premier League. Dublin-derby. Opprykkerne Shelbourne FC har slått godt fra seg på øverste nivå. Etter 12 runder står Shelbourne med 5-3-4 totalt og ligger på 6. plass. Sist fredag spilte de borte mot den etter hvert suverene ligalederen Sligo Rovers, og tapte 0-3 der. Manager Alen Mathews uttalte etter kampen at han var skuffet over det klare tapet, for innsatsen og spillet til Shelbourne var bra. Bare uoppmerksomhet i et par avgjørende situasjoner og et par uheldige dommeravgjørelser utgjorde forskjellen på lagene, i Mathews øyne. Han rapporterer om god stemning, tap til tross, og er glad for at det allerede i dag kommer en sjanse til å vinne igjen.

Skadesituasjonen: Fitzgerald og Hurley har vært ute lenge. De er tilbake i trening, men spiller ikke i kveld. Byrne returnerer fra suspensjon. Toppscorer med 7 mål Hughes, Murphy, Shortall og Kavanagh sliter med mindre skader, men alle kan bli klare. En sjekk nærmere kampstart avgjør.

Bohemians Dublin tapte 1-2 hjemme for Derry City sist fredag. Man klarte aldri skape farligheter foran motstanders mål, med unntak av et frispark i det 94. minutt som gikk rett i mål, men da var det for sent. Forsvarsslurv gjorde det enkelt for motstander, og enkelt for dommeren å gi straffer til motstander. Dette nedslående resultatet kom etter 1-1 hjemme mot Drogheda og tap 1-2 borte for Bray. Formen er svak, 1-1-3 på de fem siste. Bohemians ligger to poeng over nedrykk og de tre lagene de har slått hittil, er Dundalk, Cork City og UC Dublin, alle finner vi på nedre halvdel.

Den rutinerte kapteinen Heary (f) og McNulty (k) er ute til over sommeren. Harney og Corcoran sliter med småskader, men kan muligens rekke kampen. Byrne og et par andre av de yngre spillerne er opptatt med eksamen og har droppet noen treninger forrige uke og kampen mot Derry City på fredag, men er klare for spill.

Lagene har allerede møttes én gang denne sesongen, da Shelbourne vant 2-0 borte. I 2011 vant Shelbourne 4-2 i ligacupen. Vi må tilbake til 2006 for å finne sist begge klubber var i Premier League, og da ble det hjemmeseier i alle tre innbyrdes.

Vi tror på hjemmelaget. De har vært best av disse hittil, de har hjemmebanefordelen i dette derbyet og de pleier å slå Bohemians. Vi tror det er gode sjanser for at hjemmelaget stabler Hughes og de andre som fikk småskader fredag på bena og stiller et sterkt lag. Hjemmeseier til 1,80 kompletterer dagens dobbel, som gir 3,15 i samlet odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

103. Ängelholms FF - Falkenberg 1,75 3,15 3,50
114. Shelbourne - Bohemians Dublin 1,80 2,80 3,00

Total odds 3,15

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus