Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vi tror på Staal og Blink

To spennende oppgjør i 3. divisjon utmerker seg på langoddsen. Her er tirsdagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen byr på fotball fra U21-EM, dansk 1. divisjon, brasiliansk serie B, norsk 3. divisjon og privatlandskamper. I Oddsen-Ligaen møtes Stabæk 2 og Mo IL.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
8. Næstved - FC Fredericia B 2,35

Fredericia er i form og har fine 5-4-3 borte. De to siste er vunnet meget overbevisende 3-0 over Blokhus og 3-0 borte mot gode Viborg. Næstved kjemper mot nedrykket de ligger an til å måtte ta, og etter tre strake seire har det blitt tap 0-2 i Viborg og 2-2 hjemme mot Skive. Ikke bra, og hvorfor hjemmelaget er favoritter her kan man sagtens begynne å lure på. De har kanskje hatt et spesielt godt tak på Fredericia opp gjennom årene? Nei, det står 9-2-2 fordel Fredericia på innbyrdes oppgjør. 2,35 for denne borteseieren ser bra ut og må prøves. Oddsen er allerede satt ned til 2,00, dessverre.

Dagens avslag
1. Danmark U21 - Makedonia U21 H 1,20

Her er det lett å bli lurt hvis man bare ser på oddsen og trekker den alt for raske slutning at Makedonia er et lite land som sikkert ikke har noe bra U21-landslag. En kikk på tabellen forteller at Makedonia er på 2. plass i gruppen, med 2-3-0 på sine fem første. Hjemmekampen mot danskene endte 1-1. Selv om Danmark skal være favoritter og trolig har gode sjanser på eget gress, blir 1,20 flere hakk for lavt. Så sikker er ikke denne hjemmeseieren, mener vi.

Dagens spill
AB København og Frederica er de eneste aktuelle spillene i Danmark, slik vi ser det, men vi har ikke fått fulgt så godt med på AB denne sesongen, og nøyer oss med Fredericia som et langskudd. Dagens spill henter vi fra 3. divisjon.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

12. Stjørdals-Blink - Eidsvold Turn
3. divisjon avdeling 4. Dette er en toppkamp mellom lag nummer 2 og 1 på tabellen. Da Blink gikk på sesongens første tap borte mot Tiller forrige runde, overtok Eidsvold Turn tabelltoppen. Opprykket vil antagelig stå mellom disse to, med mindre Tiller kan blande seg inn i diskusjonen. Dagens kamp er uansett meget viktig. Vi hadde tro på Blink borte mot Tiller, de kom fra fem seire på de fem første og stilte et sterkt lag. Kampen var jevnspilt og Blink ledet 1-0 til det gjensto 20 minutter, men da glapp konsentrasjonen ved to avgjørende anledninger da Tiller satt begge sine to store sjanser i kampen. Blink slo umiddelbart tilbake med 3-2 borte mot HamKam 2 og 7-1 hjemme mot Moelven.

Etter nedsablingen 7-1 av Moelven, skrev Stjørdals Blad blant annet: "Stjørdals-Blink sparte noen av sine antatt beste spillere fra start mot Moelven. Mye fokus er på toppkampen mot Eidsvold Turn tirsdag kveld. Da møtes de to lagene som virker å være de klart sterkeste i avdelingen på Øverlands Minde." Blant annet målfarlige Nedzad Sisic ble hvilt fra start, ser vi. Dog var han ikke fullt så målfarlig som vanlig da han kom innpå og brant en straffe, men det får han sjansen til å gjøre opp for i kveld.

Samtidig har Eidsvold Turn vunnet syv strake kamper etter at de åpnet sesongen med 1-1 borte mot Flisa. På hjemmebane er Brumunddal 2, Alvdal, Sundet 2 og Tiller slått, mens bortekampene etter 1-1 på Flisa har endt med seire over Hauerseter og Fu/Vo. Den tidligere 2. divisjonsklubben går for en snarlig retur og har to poengs forsprang. Kun ett lag rykker opp. Dette er nøkkelkampen, en kamp Eidsvolf TF beskriver som sesongens tøffeste bortekamp.

Fra Eidsvold TF sin nettside: Kim Olsen Sveen og Tommy Nilsen Brenna er fortsatt ute med skade i Turn-troppen der Foday Scattred og Jan Miguel Borsheim nå meldes friskmeldte. Tomas Halvorsen er tilbake på Østlandet og aktuell for troppen.

Her blir det høy temperatur og begge lag ser ut til å kunne stable de fleste av sine beste på bena. Presset er nok størst på hjemmelaget, som må vinne for å holde følge i toppen, Eidsvold kan leve med uavgjort. Vi tror hjemmebanefordelen blir avgjørende mellom to av landets beste 3. divisjonslag og spiller hjemmeseier på Øverlands Minde til 1,80.

11. Donn - Staal Jørpeland
3. divisjon avdeling 6, hengekamp fra runde 4. Donn åpnet sesongen med å tape 1-7 for et Viking 2-lag som tydeligvis har bestemt seg for å stille sterkt og ta opprykket. Donn slo tilbake med 2-0 hjemme mot Vigør, og har siden slått Flekkefjord, spilt 2-2 mot Bryne 2, tapt 2-3 hjemme for Vardeneset, slått Frøyland 5-2 og tapt 1-2 for Hinna, før de sist lørdag vant 6-5 hjemme mot Klepp. Her gjorde de en defensivt dårlig kamp i 1. omgang, men hevet seg mot slutten og sikret poengene etter at motsander fikk en spiller utvist. Donn ligger på 7. plass og har brukbare 3-0-1 på hjemmebane. Men 22 baklengs på 8 spilte vitner om et gavmildt forsvar.

Kampreferatene forteller lite om skader, men det ser hvertfall ut til at det ikke er noen suspensjoner eller kom alvorlige skader i forrige kamp.

Staal kommer fra en 8-0 nedsabling av bunnlaget Sola sist fredag. Staal var adskillige hakk bedre og kjappere enn motstander, og Sola-forsvaret hang ikke med, og keeperen hadde også en tung dag på jobben. En meget god kamp av Staal, men mot svak motstand. For Staal har ikke vunnet alle kampene sine så klart som dette. På bortebane har det blitt 1-0 over Flekkefjord, 3-2 over Hinna og 3-0 over Madla. Staals tap kom ganske overraskende med 2-3 hjemme for Frøyland, da Staal hadde en dårlig dag. Nå har de 7-0-1 totalt og 34-8 i målforskjell. Det holder til 2. plass bak suverene Viking 2, som man møter i slutten av juni.

Staal skrev før Sola-kampen forrige uke: Skadesituasjonen ser nå litt bedre ut og både Arne Dalehaug og Per Krister Bjørlo kan melde seg til tjeneste allerede neste uke. John Petter Nordbø er ikke langt vekke mens strekkskade Øyvind Alsvik og opererte Erlend Danielsen og Espen Helland “spares” til høstsesongen.

Vi håper Staal tar dette på fullt alvor og er tent fra første stund på Kristiansand stadion. Da vinner de, for de skal ha et ekstra gir i forhold til Donn. Nå kommer Staal fra en brakseier, og vi tror de vinner denne kampen til slutt. Vi ser nemlig ikke helt bort fra at Donn scorer først, før Staal er oppe i maksfart. Dette kan bli målrikt. Valget blir uten tvil B til 1,50 og da har vi snekret sammen en dobbel til 2,70. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

11. Donn - Staal Jørpeland 2,80 4,40 1,50
12. Stjørdals-Blink - Eidsvold Turn 1,80 3,90 2,30

Total odds 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus