Vålerengas Vidar Örn Kjartansson (10 mål) har scoret dobbelt så mye som nestemann på Tippeligaens toppscorerliste.
Vålerengas Vidar Örn Kjartansson (10 mål) har scoret dobbelt så mye som nestemann på Tippeligaens toppscorerliste. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

VIF best i hatkampen

Med Tippeligaens soleklare toppscorer på laget bør Vålerenga ha gode vinnersjanser mot erkerivalen Lillestrøm.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
V75 Momarken:
I kveld kan du vinne 42 mill.
V4/V5 Färjestad: 
Fra Marcus til Bjørn

Dagens langoddsprogram er et par hakk bedre enn vi er vant med på mandager. Vi kan blant annet spille på kamper fra Tippeligaen, 1. divisjon, Allsvenskan, hockey-VM og NHL-sluttspillet.

Dagens spill
Vålerenga – Lillestrøm
H 1,85
VIF åpnet sesongen med en forferdelig bortekamp mot Molde, men har bygd opp formen gradvis og fremstår for tiden som en seriøs medaljekandidat. Har gjort det spesielt godt på Ullevaal, der det er blitt 3-0-seier over Strømsgodset og totalt 3-1-0.

Vidar Örn Kjartansson skal ha mye av æren for at Oslo-klubben for tiden ligger på fjerdeplass. Islendingen er oppe i ti mål på ni kamper, noe ingen har klart siden John Carew scoret ti mål på de sju første kampene for Rosenborg i 1999-sesongen. Forrige runde scoret spissfunnet begge målene da VIF reddet ett poeng borte Start.

André Muri er fortsatt ikke friskmeldt etter hodeskaden, og også Alexander Mathisen er ute i kveld. Diego Calvo er med i Costa Ricas bruttotropp og er uaktuell inntil videre.

LSK har tatt et par steg fra i fjor, men kom til kort hjemme mot serieleder Molde forrige runde og tapte 1-2. Har godkjente 2-1-1 på fremmed gress så langt.

Ruben Gabrielsen har endelig vært skadefri i en lengre periode, og 22-åringen har gjort en god figur som midtstopper denne sesongen. Den sterke og raske forsvareren får trolig hovedoppgaven med å temme Kjartansson, slik at islendingen ikke får rom til å avfyre sine giftige skudd.

Bjørn Helge Riise er usikker, ellers ser det bra ut for bortelaget.

VIF vant 2-0 da lagene møttes til treningskamp i mars, og vi tror Kjartansson fører klubben til tre nye hjemmepoeng i kveld.

I boksen under kan du spille på VIF-LSK. Husk spillstopp kl. 17.55.

Dagens langskudd
Strømmen – Tromsø H 4,60

Det begynner å bli tide å ta årets Strømmen-utgave seriøst. Den nye treneren Gunnar Halle har gjort store endringer i stallen, og laget famlet innledningsvis i sesongen. Formasjonene og samspillet har imidlertid tid gradvis blitt bedre, og laget står med 2-3-0 på de siste fem kampene. Slo hjemmesterke Alta 2-0 fredag, mens det ble 5-3 mot Ullensaker/Kisa forrige hjemmekamp. Et positivt trekk ved Strømmen er at laget scorer mye mål. Med 16 scoringer er det bare serieleder Mjøndalen som har flere nettkjenninger (18).

Tromsø sliter økonomisk og har fått merke at det ikke bare er å spasere gjennom 1. divisjon. Vant 5-2 mot Bærum på hjemmebane 16. mai, men imponerte ingen i de tre kampene før det: Tapte mot Nest-Sotra forrige bortekamp og måtte ut i straffekonk for å slå ut Finnsnes av cupen. Ellers i mai er det blitt uavgjort mot Ranheim og Tromsdalen. Jaroslaw Fojut er ute med lyskeproblemer, mens midtstopperkollega Miika Koppinen for tiden kun spiller kamper for å unngå overbelastning og nye skader.

Strømmen kan slå hvem som helst hjemme på Stadion, og hjemmeoddsen på 4,60 fremstår som et spennende langskudd.

I boksen under kan du spille på Strømmen - TIL. Husk spillstopp kl. 19.55.


I kveld kan du vinne hele 42 millioner kroner i V75. Under finner du Nettavisens andelslag.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus