Torsdag kveld er det seriestart i Get-ligaen.
Torsdag kveld er det seriestart i Get-ligaen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

VIF har imponert tross seks strake tap

Vålerenga har bitt bra fra seg i CHL og er favoritt i serieåpningen mot Storhamar.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1:
  Store forventninger til Olimb
V65 Øvrevoll:  Mer trøbbel og store premier
V5 Bjerke:  Vår delikatesse senker mye spilt hest
V4 Vaggeryd:  Untersteiner til himmels

Torsdagens langoddsprogram domineres naturlig nok av seriestarten i ishockey i Norge og i Sverige.

Dagens dobbel 2

Vålerenga - Storhamar H
Kongsvinger – Lørenskog o/u 2,5 mål Over


Vålerenga - Storhamar H 1,50
Torsdag kveld braker Get-ligaen løs med klassikeren Vålerenga – Storhamar, to av de desidert mest toneangivende klubbene i norsk hockey de siste tiårene.

Get-ligaen skulle egentlig bestått av de ti samme lagene som forrige sesong, men Manglerud/Star og Kongsvinger takket i sommer ja til å overta plassene til Rosenborg og Tønsberg. Det er ventet at disse to kommer til å kjempe helt i bunnen, med Frisk/Asker rett over.

Ekspertene har Stavanger Oilers som gullfavoritt. Vålerenga, Sparta og Lørenskog er tippet som de tøffeste utfordrerne for Oilers.

Vålerenga har ladet opp til seriestart med spill Champions Hockey League og treningskamper mot sterke lag som Frölunda og Lugano. Det er blitt seks strake tap, men ifølge rapportene har et skadeplaget VIF klart seg tidvis meget bra.

Fraværssituasjonen begynner å bli litt bedre, men fortsatt er Jonas Oppøyen og Rasmus Juell ute med skader. Importen Brian Ihnacak, som det knyttes store forventninger til, er tidligst spilleklar til lørdagens match mot Lørenskog. Stefan Espeland, Morten Ask og Eirik Salsten rekker seriepremieren.

Storhamar endte på sjetteplass i grunnserien forrige sesong etter å ha startet med minus 15 poeng.

Imponerte i sluttspillet med 4-1 sammenlagt mot Sparta i kvartfinalen, og holdt på å gjøre et sensasjonelt comeback mot Vålerenga i semifinalen. VIF vant imidlertid den avgjørende sjuende kampen og tok seg til finalen. I seriespillet ble det 4-1 til Oslo-laget.

Har mistet en del sentrale spillere fra forrige sesong og ser tynne ut på backplassene. Har hentet inn Andrew Engelange som førstevalg i mål, og laget er avhengig av at kanadieren holder høyt nivå for å få en god sesong. Aleksander Smirnov gjør comeback som trener denne sesongen.

Tapte 4-5 og 2-5 for henholdsvis Lillehammer og Sparta i de to siste treningskampene.

Vålerenga har vunnet serien to år på rad og har fått viktig matching på høyt nivå i oppkjøringen. Vi tror Oslo-laget tar seg greit av et Storhamar som virker svekket fra forrige sesong.

H til 1,50 i odds spilles som første objekt i denne dobbelen.

Kongsvinger – Lørenskog over 6,5 mål 1,55
Vi vurderte sterkt Sparta-seier til 1,55 i odds som det andre objektet i dobbelen. Laget er styrket fra forrige sesong og kommer trolig til å kjempe helt i toppen av tabellen. Et derbyoppgjør på bortebane mot Stjernen er imidlertid en tøff åpningskamp, og vi har derfor heller valgt en over/under-variant som objekt nummer to.

Kongsvinger endte på andreplass i 1. divisjon forrige sesong og kom sist i opprykksplayoffen med tre poeng på fem matcher. Da Tønsberg trakk seg fra Get-ligaen grunnet dårlig økonomi i midten av juli, ble klubben tilbudt plassen.

Dette er klubbens første sesong i den øverste ligaen, og ekspertene levner dem ingen sjanser til å kunne hevde seg i Get-ligaen. Troppen er ung, og det er få spillere som har erfaring på dette nivået.

Budsjettet er meget lavt, og klubben har hatt kort tid på å omstille seg til den nye tilværelsen i Get-ligaen. Man skal også huske på at det ikke finnes noen stolte hokeytradisjoner i Kongsvinger, og ishallen i byen kommer ikke til å bli noen fryktet bortearena.

Lørenskog fikk fjorårssesongen ødelagt av trekket på 20 poeng, og hadde endt på tredjeplass dersom man hadde startet likt som de andre klubbene. Har en sterk tropp, men den nye treneren Kenneth Larsen er ung og uerfaren.

Vi tviler ikke på at Lørenskog vinner denne kampen, men oddsen på 1,12 er uinteressant. Vi har derfor sett på andre objekter som Norsk Tipping tilbyr på matchen.

Over 6,5 mål i dagens kamp betales med 1,55 i odds. Det er et spill som går inn med resultater som 2-5, 3-4, osv.

Get-ligaen kan bli et brutalt sted for Kongsvinger, og Lørenskog er kapable til å score bra med mål i kveld. Laget scoret nesten like mye som VIF og Oilers forrige sesong, men slapp inn langt flere mål. Kongsvinger fikk 81 baklengs på 36 matcher i 1. divisjon i fjor, noe som var langt mer enn Manglerud/Star (45 baklengs).

Samlet odds: 2,33

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus