Det blir garantert høy temperatur når Frisk og VIF barker sammen i Askerhallen i kveld.
Det blir garantert høy temperatur når Frisk og VIF barker sammen i Askerhallen i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

VIF og Storhamar viser hvem som er best

Vi tror Frisk og Lillehammer blir et hakk for små i kvartfinalene i sluttspillet.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 1:
  Porto flere hakk bedre enn Basel
V65 Momarken:  Østre har bankeren
V5 Leangen:  Lunsj med Tynset
V4 Östersund:  Persson har luringen

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av returkamper i åtte. delsfinalen i Champions League, Championship, og sluttspill og kvalifisering i Get-ligaen og SHL.

Dagens dobbel 2

Frisk/Asker - Vålerenga B
Storhamar – Lillehammer H

Frisk/Asker - Vålerenga B 2,00
Det står 1-1 i matcher mellom disse lokale rivalene etter to runder i kvartfinalen i Get-ligaen. Det var en jevnspilt affære i det første møtet i Askerhallen, men hjemmelaget klarte å snu 0-1 til 1-1 og avgjorde senere i overtidsspill etter en personlig feil hos Vålerenga.

I søndagens match i Jordal Amfi slet Vålerenga lenge med å få pucken i mål, men laget tok til slutt en komfortabel 3-0-seier.

Oslo-laget har hatt en skuffende sesong og endte helt nede på femteplass i grunnspillet. Spillet tok seg imidlertid opp på senvinteren, mye takket være at troppen ble forsterket med tidligere profiler som Sondre Olden og Mathias Trygg.

Førstnevnte ble kåret til banens beste spiller i søndagens match, der han blant annet scoret et flott 1-0-mål og hadde førsteassist på den tredje scoringen.

Filip Gunnarsson soner karantene for VIF etter den tøffe taklingen mot Mikael Dokken i den første matchen.

Frisk er den store overraskelsen i årets sesong, men slet mer og mer etter nyttår og mistet bronsen i siste serierunde. Endte til slutt tre poeng foran VIF.

Backen Mike Matczak er ute med skade etter å ha fått et skudd i munnen i det første møtet, men viktige Denny Kearney er trolig tilbake.

VIF har langt mer sluttspillerfaring enn Frisk, og lagene har hatt en motsatt formutvikling i siste del av sesongen. Vi tror VIFs rutine og bredere tropp blir utslagsgivende og spiller B til 2,00 i odds.

Storhamar – Lillehammer H 1,50
Storhamar har fått en flott start på kvartfinalen og står med 2-0 etter de første to matchene. I hjemmekampen fredag var det ingen tvil om hvilket lag som var best, og hamarsingene tok en komfortabel 5-1-seier.

I søndagens kamp i Kristins Hall spilte Storhamar godt i andre periode og gikk fra 0-0 til 3-0. Lillehammer reduserte sent i perioden, og det ble en spennende avslutning på matchen da laget reduserte til 2-3.

Storhamar holdt imidlertid stand og kunne sikre en meget viktig seier.

I grunnspillet var det klasseforskjell på lagene. Storhamar endte opp med sølv, mens Lillehammer var 30 poeng bak på sjuendeplass.

Det er imidlertid sluttspillet som hele tiden har vært det store målet for  Storhamar-trener Aleksander Smirnov. Russeren har brukt Eduard Rabe (fysisk trener i KHL) som rådgiver i et treningsprogram for å få spillerne på topp fysisk og formmessig nå i mars.


Den planen ser ut til å ha lyktes, og Storhamar har også en bredere og sterkere stall enn Lillehammer. Det må ha vært tungt for Lillehammer-spillerne å se at sluttspurten søndag rant ut i sanden, og vi tror helt klart mest på hjemmelaget i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 3,00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus